Creuers Palamós I_redimensionar

Balanç de la temporada de creuers 2019

Barcelona, 23 de novembre de 2019

Els ports de Palamós i Roses clouen la temporada de creuers amb 56.700 passatgers.

Al llarg de la temporada 2019, els ports de Palamós i Roses van rebre 56.700 passatgers, xifra que suposa un increment de l’11 % respecte a la temporada anterior. Pel que fa a escales, se’n van fer 50, quatre menys que el 2018. Els dos ports de la Costa Brava van rebre conjuntament deu línies de creuers, un 70 % de les quals eren de luxe. Pel que fa a la procedència dels passatgers, un 80 % provenien del Regne Unit, un 8 % de l’Amèrica del Nord i un 3 % d’Alemanya. L’impacte econòmic estimat de l’activitat de creuers al territori va ser de 4,1 milions d’euros, segons un estudi de l’Associació Internacional de Línies de Creuers; d’acord amb aquest estudi, cada passatger que va desembarcar va gastar una mitjana de 62 euros i cada tripulant, 23. A aquestes xifres cal afegir-hi 6 euros per passatger per la despesa vinculada al vaixell en concepte de serveis portuaris.

Els resultats assolits durant la temporada de creuers 2019 han estat possibles gràcies a la fidelitat de les companyies, la captació de nous vaixells per a Palamós i Roses i la important tasca de promoció internacional que les diferents institucions duen a terme dins el sector a través de la marca Costa Brava Cruise Ports. L’activitat de creuers ajuda a desestacionalitzar l’oferta turística, dinamitza econòmicament els ports, els municipis i la destinació turística i els dona un fort impuls pel que fa a projecció internacional.

Una projecció que, al maig del 2020, tindrà el seu punt àlgid amb l’organització a la Costa Brava de l’assemblea anual de Medcruise, l’associació de ports amb trànsit de creuers a la Mediterrània.

NEWSLETTER