Vall de Núria. Maria Geli - Pilar Planagumà. Arxiu Imatges PTCBG-2

Creix un 2,01 % l’ocupació turística a la demarcació de Girona durant la primera meitat de l’any

Girona, 24 de juliol de 2019

Segons les dades obtingudes pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, a la Costa Brava i al Pirineu de Girona s’han registrat, durant els primers sis mesos del 2019, gairebé 10 milions de pernoctacions en establiments turístics, la qual cosa representa un increment del 2,01 % respecte al 2018.

La Costa Brava registra un creixement progressiu d’ocupació turística des de principis de març, i el Pirineu de Girona manté una ocupació regular a l’alça, amb pics a l’hivern i per Setmana Santa.

Segons les dades obtingudes a través de la plataforma de gestió d’informació d’allotjaments turístics locals Tourism Data System, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona ha registrat un increment del 2,01 % en les estades dels turistes a la demarcació de Girona al llarg dels primers sis mesos de l’any, amb un total de 9.730.851 pernoctacions. Concretament, a la Costa Brava s’ha detectat un increment de l’1,8 %, amb un total de 8.686.685 estades, i al Pirineu de Girona el nombre d’estades ha estat d’1.044.166, la qual cosa suposa un increment del 3,27 % respecte de l’any 2018.

A la Costa Brava, durant els mesos de gener i febrer es van registrar uns nivells d’ocupació turística pròxims a les 200.000 pernoctacions, amb una tendència de creixement que va arribar a la xifra d’1.558.013 la segona setmana de juny. El perfil del viatger que visita la Costa Brava és el següent: prové dels principals mercats emissors per a la destinació, amb un predomini del turista català i de la resta de l’Estat (4.137.170 estades), seguit del francès (1.760.600 estades) i del de la regió del Benelux (837.466 estades).

Pel que fa al Pirineu de Girona, s’hi han mantingut uns nivells d’ocupació turística regulars al llarg de la primera meitat de l’any, amb pics representatius a l’hivern, amb 97.917 estades, i per Setmana Santa, amb 114.592 estades. El perfil del turista predominant al Pirineu de Girona al llarg de la primera meitat de l’any ha estat el següent: turista català i de la resta de l’Estat espanyol, que suposa el 93 % de les pernoctacions, seguit del turista francès, del de la regió del Benelux i del britànic.

Jaume Dulsat, vicepresident del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, ha manifestat que «la Costa Brava i el Pirineu de Girona són dues destinacions amb una oferta turística variada i de qualitat, que convida el turista a visitar la destinació en qualsevol època de l’any». També ha destacat que «les xifres demostren els esforços del conjunt del sector turístic gironí per desestacionalitzar el turisme i el treball constant per mantenir l’ocupació turística a un bon nivell, apostant per la qualitat i no per la quantitat, ja que aquesta és l’única manera viable d’incrementar la despesa dels turistes i mantenir un volum de visitants sostenible».

Adjuntem fotografia de la Vall de Núria. Autores: Maria Geli – Pilar Planagumà.

NEWSLETTER