Aromes al Bosc

Deu experiències turístiques úniques impulsades per emprenedores de la Costa Brava i el Pirineu de Girona

Girona, 3 de març de 2022

Coincidint amb el Dia Internacional de les Dones, el 8 de març, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona endega una campanya de divulgació i promoció amb propostes, serveis i experiències turístiques dirigides i impulsades per dones del sector turístic gironí per a visitants i turistes d’arreu a través dels mitjans de comunicació i les xarxes socials. L’objectiu és donar visibilitat i reconeixement a aquest nombrós col·lectiu de professionals de la indústria turística. La campanya s’inicià l’1 de març i durarà deu dies.

La demarcació de Girona es caracteritza per tenir una alta presència de dones dins el sector turístic i la pandèmia hi ha donat visibilitat evidenciant i reforçant més el pes i el valor que tenen dins l’estructura productiva i social del país. Es tracta d’emprenedores i professionals que esdevenen referents per a la societat i que contribueixen amb la seva tasca a fer que la Costa Brava i el Pirineu de Girona siguin destinacions turístiques capdavanteres en termes de competitivitat, qualitat i innovació.

Les comarques gironines compten amb una àmplia selecció d’experiències, propostes i projectes responsables liderats per dones que incideixen en àmbits com la gastronomia, la cultura o el benestar holístic des de la vessant de l’oci, el lleure, el coneixement i la socialització. Les destinacions de la Costa Brava i el Pirineu de Girona ofereixen productes i activitats temàtiques i de qualitat dirigits a tots els públics que s’ajusten a les necessitats i expectatives dels clients i visitants més exigents i sensibilitzats amb la sostenibilitat i el respecte pel medi natural i l’entorn.

 

Deu experiències originals i inèdites creades i realitzades per emprenedores de la Costa Brava i el Pirineu de Girona

  1. Fina Puigdevall i Martina Puigvert, del restaurant Les Cols d’Olot (2 estrelles Michelin i 1 estrella verda de sostenibilitat). Ofereixen una experiència gastronòmica amb un menú de degustació elaborat amb productes que accentuen la intimitat del paisatge rural de la Garrotxa i el cicle immutable de les estacions, amb el complement d’una visita de recerca i desenvolupament (R+D) i a l’hort del restaurant (https://lescols.com/).
  2. Carme Casacuberta i Carlota Pena, de Vinyes d’Olivardots, a Capmany (https://olivardots.com/). Proposen una experiència enoturística de la Ruta del Vi DO Empordà mitjançant un vermut gastronòmic per descobrir les varietats autòctones i els terrers de l’Empordà, passejant entre les vinyes del paratge Olivardots, visitant el celler i tastant quatre vins maridats amb quatre productes de vermut selectes de Girona Excel·lent i quilòmetre zero.
  1. Rosa Duran, de GIGS Girona. Proposa descobrir els tresors culturals més exclusius mitjançant visites guiades temàtiques com «Girona Barri Vell», la ruta Dalí de Figueres o «L’Empordà amb e-bike» (https://turismon.net/pack-cultura/).
  1. Annick Galimont, ceramista a la Bisbal d’Empordà. Artista que organitza tallers de ceràmica creativa (realització d’un objecte utilitari o decoratiu, amb tècniques de modelat, per aprendre i gaudir tocant fang) dins del programa d’activitats de Visit Empordanet (https://visitempordanet.com/ca/taller-de-ceramica-creativa.html).
  2. Marta Xuclà i Piluca Paulí, de Gla Empordà. Són promotores i organitzadores d’esdeveniments i creadores d’experiències regal per a particulars i empreses vinculades a l’art, el disseny i l’artesania local de l’Empordà (https://www.glaemporda.com/artesania/).
  1. Marta Romaní, de Nutrició Conscient. Ofereix una experiència gastronòmica saludable en plena natura al Baix Empordà, amb una taula parada enmig del camp, amb vaixella i coberts delicats, flors i un menú perfectament basat en la nutrició conscient (una experiència nutritiva per als sentits). També ofereix una experiència gastronòmica saludable a l’Hotel Arhké de Pals, a l’espai de la terrassa d’aquest hotel, amb vistes a les illes Medes i a la muntanya de Quermany, l’indret idoni on gaudir d’una experiència de nutrició conscient i una estada relaxant (https://www.martaromani.com/­experiencias-­momentos-magicos/).
  1. Anaïs de Villasante, d’Aromes al Bosc. Ofereix un bany de bosc com a experiència sensorial, dins d’un bosc amb qualitats especials de maduresa i biodiversitat, que consisteix en un passeig tranquil a fi de connectar i enfortir el vincle amb la natura. També ofereix l’experiència «Restaurant d’una taula a Mas Pineda a Oix», una proposta conjunta amb Laia Ventura, propietària d’aquest allotjament rural, que consisteix en un passeig pausat pel bosc i a continuació un àpat gastrosilvestre de plats creatius i vegetarians elaborats sempre amb plantes i flors silvestres i amb ingredients ecològics, de proximitat i de temporada) (https://www.aromesalbosc.net/).
  1. Beth Cobo, de Trescàlia, a la Garrotxa (primera agència de viatges   acreditada amb el segell CETS a l’Estat espanyol). Com a promotora d’activitats a la natura i de senderisme al detall, programa sortides per descobrir les orquídies de la Garrotxa, l’albirament de papallones i les rutes pels volcans i les colades de lava del Parc Natural, o per fer caminades per antics senders amb patrimoni natural i cultural de gran valor (https://trescalia.com/).
  2. Eva Martínez-Picó, del restaurant Can Jordi, el refugi Els Estudis i l’estació Domini d’Isards, a Espinavell. El restaurant és un establiment de cuina casolana fonamentada en els productes del territori i en la tradició de la cuina de subsistència. Des del refugi i l’estació del Domini s’organitzen rutes de senderisme, curses de muntanya i activitats de descoberta dins l’entorn del Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser. Els dies 18 i 19 de juny es programa l’activitat «Córrer en femení». (https://www.dominidisards.com/­esdeveniment/training-camp-correr-en-femeni-2022-1/, https://canjordirestaurant.com/ i https://www.dominidisards.com/).
  1. Louise Laker, d’Eat Sleep Cycle, de Girona. Agència de viatges especialitzada en l’organització de viatges de ciclisme, té una àmplia varietat de productes i sortides en bicicleta de carretera per la demarcació de Girona dirigida als amants d’aquest esport: «Recorregut per la Costa Brava», «Grava de Girona», «Girona classic climbs», «Pirinexus», «Volta ciclista en família» i, també l’activitat exclusiva per a dones ciclistes «Girona women’s camp» (https://www.eatsleepcycle.com/es/spain/).

Els perfils genèrics de les xarxes socials del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, així com els perfils propis temàtics, amplien i divulguen més activitats i propostes turístiques impulsades per dones del sector turístic de la demarcació de Girona. La campanya de difusió i homenatge serà vigent de l’1 al 10 de març i utilitzarà les etiquetes #Diadeladona #InCostaBrava #InPyrenees.

NEWSLETTER