Projecte del llibre sobre la Costa Brava de l'Editorial Efadós. Calella de Palafrugell amb la platja del Port Bo.

El 2019, a Catalunya es va batre un nou rècord anual d’afluència turística, amb 19,3 milions de turistes estrangers, i va augmentar un 4,3 % la despesa. A la demarcació de Girona hi van arribar 7,9 milions de turistes i es van registrar 25,8 milions de pernoctacions

Girona, 7 de febrer de 2020

L’any 2019, Catalunya va rebre 19,3 milions de turistes estrangers —150.000 més que el 2018, amb un creixement del 0,8 %— que van generar una despesa superior als 21.000 milions d’euros, xifra que representa un augment del 4,3 % respecte a l’exercici anterior. Pel que fa als mercats, cal destacar l’increment de les arribades de turistes procedents de Suïssa, d’Irlanda, de Rússia i dels Estats Units.

Segons l’eina TDS, a la demarcació de Girona la xifra assolida va ser de 7,9 milions de turistes (3,7 milions d’estrangers i 4,1 milions de nacionals) —un 1,28 % més que en l’exercici anterior— i més de 25,8 milions de pernoctacions —amb un increment de l’1,18 % respecte al 2018— en establiments reglats de la Costa Brava i el Pirineu, malgrat l’escenari polític que es viu a Catalunya.

Entre els mercats estrangers destaca el francès, que, amb un total de 5,3 milions de pernoctacions, ocupa el segon lloc en el rànquing de pernoctacions totals per procedències, després del mercat espanyol. En tercer lloc trobem els turistes procedents dels Països Baixos, amb 2,2 milions de pernoctacions.

L’estada mitjana es va incrementar d’una forma notòria durant els mesos d’estiu (de juny a setembre). En el global anual del 2019, l’estada mitjana a la destinació es va situar en 3,5 nits a la Costa Brava i 2,1 nits al Pirineu. Entre els mesos de juny i agost, l’estada es va allargar fins a 4,2 nits de mitjana global a la Costa Brava i 2,8 nits al Pirineu, amb el càmping com el format d’establiment que va assolir una dada més elevada en aquesta variable (5,8 i 4,4 nits, respectivament). La comparativa anual mostra que l’estada mitjana es manté pràcticament igual que el 2018.

Pel que fa als ports de creuers de la Costa Brava, al llarg de l’any passat es van rebre 56.700 creueristes —un 11 % més que en la temporada anterior— i un total de 50 escales. El port de Palamós va acollir 54.208 passatgers i 45 escales i es va posicionar com un dels ports més importants de la Costa Brava, seguit pel de Roses amb 2.535 passatgers i 5 escales.

L’Aeroport Girona-Costa Brava va registrar un total d’1.932.255 passatgers, xifra que representa un descens del 4,4 % respecte a l’any anterior.

NEWSLETTER

He llegit, entenc i accepto la Política de Privacitat*

PATRONAT DE TURISME COSTA BRAVA GIRONA SA tractarà les meves dades personals amb la finalitat de processar la meva sol·licitud de subscripció i enviar-me comunicacions (fins i tot per mitjans electrònics) sobre les seves activitats, així com per complir les seves obligacions legals i enviar-me comunicacions (fins i tot per mitjans electrònics) sobre altres activitats que es puguin ajustar al meu perfil. La política de privacitat indica com puc exercir els meus drets d’accés, rectificació, supressió, limitació, portabilitat i oposició.