Pràctica de ioga.Hotel Santa Marta

El festival Som Benestar acosta al públic els referents del benestar durant un cap de setmana a la Costa Brava

3 de maig de 2023

Del 19 al 21 de maig, Som Benestar programa disset activitats de benestar holístiques per al cos i la ment dirigides per empreses del territori al públic de proximitat que tingui interès a conèixer, adquirir i millorar les bones pràctiques per a la salut en diferents vessants.

Marta Vergés, Núria Coll, Gaspar Hernández, Cristina Brondo, Maria Aurell, Alba Fit Yoga o Fit and Eat by Anna, referents en diverses àrees vinculades al sector del benestar, oferiran classes de ioga, conferències i tallers d’alimentació i benestar.

El festival Som Benestar és impulsat pel Club de Màrqueting de Salut i Benestar del Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona per divulgar i promocionar l’oferta de benestar de la Costa Brava i el Pirineu de Girona. Del 19 al 21 de maig, l’Hotel Santa Marta de Lloret de Mar acollirà l’esdeveniment que ofereix una programació de disset activitats i tallers per als assistents, públic tant general com professional, que tinguin interès a conèixer, adquirir i millorar les bones pràctiques per a la salut en diferents vessants.

La programació del divendres 19 de maig ofereix la conferència «Lectura d’etiquetes alimentàries», a càrrec de Fit and Eat by Anna; el taller «Respir de primavera», d’Aromes al Bosc; una classe de ioga impartida per Alba Fit Yoga, i la classe de stretch barre a càrrec de ClaB Danza y Barre. Tot plegat s’acabarà amb un concert meditatiu amb bols tibetans a càrrec d’Edgar Tarrés.

El dissabte 20 de maig, la jornada s’iniciarà amb la conferència «Dieta macrobiòtica», a càrrec de Cristina Brondo i continuarà amb una classe de rocket yoga impartida per Alba Fit Yoga; el taller de cosmètica natural d’Innata Natura, i la conferència i taula rodona de «Natura i silenci», en què participaran Víctor Martín, Manu Mas-Bagà i Helena Cabruja. A la tarda seguiran la conferència «La roda de la vida sana», de Núria Coll; la conferència «La pau interior», a càrrec de Gaspar Hernández; una sessió de mindfulness acompanyada per Edgar Tarrés, i una masterclass de ioga impartida per Happy Yoga Girona.

La programació del diumenge 21 de maig s’inicia amb la classe de ioga dirigida per Maria Aurell i segueix amb la conferència sobre alimentació sense tòxics a càrrec de Marta Vergés. L’esdeveniment s’acabarà amb el taller de cuina macrobiòtica impartida per Espai CuinarSa i el taller de fengshui de Gla Empordà.

Aquest esdeveniment pioner que aplega un important grup de professionals, en la seva majoria procedent de les comarques gironines o bé amb vinculació amb el territori, posa de manifest la potència del producte del benestar a la demarcació de Girona. Aquests experts són considerats referents en el sector i acumulen més de 350.000 seguidors a les xarxes socials. La iniciativa també rep el suport de Lloret Turisme, entitat associada al Club de Màrqueting de Salut i Benestar del Patronat i que vetlla per promocionar l’oferta específica existent al municipi.

Les comarques gironines compten amb una llarga tradició termal i terapèutica que es materialitza a través de les empreses que ofereixen productes, serveis i activitats vinculats al benestar i a l’equilibri entre cos, ment i ànima. Algunes d’aquestes empreses obren línia de negoci en l’àmbit turístic i s’integren al Club de Màrqueting de Salut i Benestar del Patronat de Turisme Costa Brava Girona per treballar estructuradament en la promoció i la comercialització del producte de benestar a la Costa Brava i el Pirineu de Girona. Actualment, aquest club presenta una trentena d’associats, entre els quals hi ha spas, centres de benestar i allotjament per a retirs i una notable oferta d’empreses que proposen activitats relacionades amb la meditació, el ioga i la cuina saludable.

El festival Som Benestar és una acció promocional més, com Vívid, Som Cultura i, la darrera, «Beu-te el museu», que se suma a les iniciatives que l’entitat de promoció turística organitza durant l’any per desestacionalitzar el turisme. D’aquesta manera, es fomenta la cooperació entre subsectors i, alhora, s’estimula la creació de nous productes i serveis de qualitat per a les destinacions de la Costa Brava i el Pirineu de Girona, que es troben en renovació permanent per tal de desenvolupar una activitat turística sostenible.

Posteriorment a aquest esdeveniment i amb motiu del Dia Mundial del Ioga, el 17 i 18 de juny està previst programar diverses sessions gratuïtes de ioga per tota la demarcació de Girona. 

Entrades a la venda

Les entrades del Som Benestar es troben a la venda al web https://costabrava.koobin.com/. Els usuaris interessats a participar en l’esdeveniment poden adquirir entrades a partir de sessions de mitja jornada i fins a la jornada completa, a partir de 30 euros.

NEWSLETTER