El Fòrum Gastronòmic Girona acull l’aula Girona Excel·lent - Col·lectius de Cuina, Cuiners i Productors

Girona, 14 de març de 2022

En el marc del Fòrum Gastronòmic Girona, el principal aparador del món de la gastronomia de Catalunya adreçat a professionals, que té lloc del 13 al 15 de març al Palau de Fires i a l’Auditori i Palau de Congressos de Girona, posa el focus en els dos pilars d’un format renovat com són la formació i la innovació tecnològica. Presenta un programa d’alta qualitat, amb la participació d’alguns dels millors cuiners del món, i on es concentraran diferents àgores temàtiques, taules rodones i diàlegs, sessions monogràfiques, tallers i demostracions, concursos i premis, i una zona de fira dinàmica i participativa amb més de 120 expositors.

Coincidint amb la celebració de la quinzena edició de l’esdeveniment a Girona, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona hi participa amb un espai de difusió de la cuina del territori maridat amb productes del segell Girona Excel·lent, creat amb la col·laboració dels col·lectius gastronòmics del territori (Cuina de l’Empordanet, Cuina Volcànica, Cuina del Vent i Cuina Pirinenca de la Cerdanya) i alguns restaurants membres del Club de Màrqueting d’Enogastronomia.

La quinzena de sessions programades a l’aula Girona Excel·lent – Col·lectius de Cuina, Cuiners i Productors (sala Àgora, estand 300), compta amb la participació de quinze cuiners, tres sommeliers i caps de sala, tres baristes i un bàrman, tots ells professionals de la restauració en establiments i empreses gironines. En el decurs de tres dies es faran demostracions de producte, tallers pràctics i s’exposaran tècniques culinàries amb l’objectiu de divulgar i potenciar els valors i el saber fer de la gastronomia gironina. Cada sessió durarà 45 minuts i s’adreçarà a una trentena de participants.

Amb la participació del Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona en el Fòrum Gastronòmic Girona, es fa palesa la importància de la gastronomia com a valor estratègic fonamental en la promoció turística de les destinacions de la Costa Brava i el Pirineu de Girona. La gastronomia autòctona –tant tradicional com d’avantguarda–, els productes agroalimentaris i pesquers de proximitat i els productes artesans i locals, així com la creació i la proliferació d’experiències enogastronòmiques originals i úniques, s’afegeixen a la cadena de valors turística i esdevenen complementaris i determinants per als visitants que escullen la demarcació de Girona per a les seves estades i vacances.

NEWSLETTER