El futbolista del PSG Thiago Motta apadrina la promoció de la Costa Brava a París

Girona, 26 de maig de 2015

L’oferta hotelera, gastronòmica i turística de la Costa Brava i el Pirineu de Girona és apadrinada pel jugador de futbol del PSG Thiago Motta, exjugador del FC Barcelona i encara resident a Catalunya, i pels cuiners gironins amb estrella Michelin, Fina Puigdevall i Javier Cabrera, en la triple acció promocional i comercial que ha reunit a 105 agents de viatges i una vintena periodistes de mitjans de comunicació turístics i gastronòmics francesos a París.

 Catalunya ha rebut 4.594.200 turistes francesos (+ 8,1 %)entre l’abril de 2014 i el març de 2015. El mercat francès és el principal emissor de la demarcació, ja que representa el 30% del turisme estranger.

 Aquest dimarts 26 de maig, a l’hotel Scribe de Paris, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona i l’Oficina de Turisme de la Generalitat de Catalunya a París, junt amb l’Associació Costa Brava Hotels de Luxe, han organitzat un dinar presentació per donar a conèixer l’oferta d’establiments hotelers de luxe de la Costa Brava i l’ampli ventall d’experiències úniques i de gran qualitat que ofereix la demarcació de Girona al públic francès adreçat a una dotzena de periodistes francesos.

Seguidament, representants del Costa Brava Girona Convention Bureau han realitzat una presentació de la l’oferta de turisme de negocis a la demarcació de Girona a les oficines de l’empresa Carlson Wagonlit adreçada a deu professionals. En els propers dos dies es durà a terme una agenda de visites comercials a la capital francesa.

La triple acció promocional i comercial ha finalitzat amb l’organització d’un workshop entre 25 empresaris gironins i 105 agents de viatge francesos seguida d’una presentació de la destinació de la Costa Brava i el Pirineu de Girona, amb còctel ofert per cuiners amb estrelles Michelin del col·lectiu de la Cuina de l’Empordanet, que ha comptat amb la presència i participació del jugador del PSG Thiago Motta, exjugador del FC Barcelona.

Ramon Ramos, director general del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, ha manifestat que «a dos mesos vista de l’inici de les vacances d’estiu dels francesos, intensifiquem la promoció turística dels productes i serveis turístics de la Costa Brava i el Pirineu de Girona en aquest mercat prioritari per les nostres destinacions amb l’objectiu de reforçar els lligams amb els professionals francesos».

Ramos afegeix «gràcies a les bones comunicacions de què disposen actualment amb França per via terrestre i ferroviària –TGV-, a disposar de nous i renovats productes turístics a la destinació i a que el turista francès té un l’alt grau de fidelització a les destinacions gironines, ens fa ser optimistes de cara a la temporada d’estiu 2015».

Segons l’Observatori d’Empresa i Ocupació, Catalunya ha rebut 4.594.200 turistes francesos entre l’abril de 2014 i el març de 2015. Aquesta xifra representa un increment del 8,3 % respecte el mateix període de l’any anterior. El mercat emissor francès representa aproximadament el 27% dels turistes estrangers i significa el 16% de la despesa turística global de Catalunya. També Catalunya concentra gairebé la meitat de tots els turistes francesos que viatgen a l’Estat espanyol (40%). El mercat francès representa el primer mercat internacional de turistes per la Costa Brava i el Pirineu de Girona amb una quota de mercat del 30 %.

NEWSLETTER