El mercat turístic alemany s’interessa per les destinacions de turisme familiar de la Costa Brava i les activitats de turisme actiu i enogastronòmiques

Girona, 28 d’abril de 2017

El conjunt de l’oferta turística de la Costa Brava i el Pirineu de Girona per l’estiu de 2017 es promociona a Berlin i Frankfurt, a Alemanya, entre seixanta-quatre agents de viatges i vint-i-cinc periodistes i creadors de continguts.

Els programadors i professionals de les agències de viatge alemanys es mostren interessats per productes turístics adreçats a famílies, activitats a la natura, com senderisme i cicloturisme, i la gastronomia.

El 2016 Catalunya va rebre 1.500.000 turistes alemanys, i es va situar com el tercer mercat internacional emissor de turistes que visiten Catalunya i la Costa Brava.

A dos mesos de l’inici de la temporada alta turística a la demarcació de Girona, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona,amb el suport de l’Agència Catalana de Turisme de la Generalitat de Catalunya, duu a terme una doble acció de promoció i comunicació al mercat alemany per incidir en la presa de decisions dels turistes alemanys en relació amb l’elecció i compra de les vacances.

Així, el dimarts 25 d’abril, al vespre, al restaurant Cinco by Paco Pérez de Berlin, propietat del cuiner gironí Paco Pérez, situat a l’hotel Das Stue, va tenir lloc una presentació exclusiva de la destinació per a vint-cinc periodistes, opinadors i prescriptors alemanys especialitzats en turisme, viatges i gastronomia. Entre els mitjans convidats a l’acte hi havia periodistes de premsa escrita, ràdios, agències de noticies i portals digitals de gastronomia i cultura, com ara Silent World, Rundfunk Berlin, Der Tagesspiegel, Bonnes Vacances, Fleet Magazin, Blu Media Network, Von Reisen un Gaerten, entre altres.

Van participar a l’acció promocional la delegada del govern català a Alemanya, Marie Kapretz; la vicepresidenta del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Marta Felip, i Paco Pérez, ambaixador de la Costa Brava.

Ahir, dijous 27 d’abril, a la tarda, a Fleming’s Deluxe Hotel de la ciutat de Frankfurt, de les 18.30 h a 20 h, va tenir lloc el workshop de la Costa Brava i el Pirineu de Girona entre sis entitats i empreses gironines dels sectors de l’allotjament, agències de viatge receptives i les empreses del turisme de reunions ―Lloret Turisme, Oficina de Turisme de Castell-Platja d’Aro, Oficina de Turisme de Castelló d’Empúries-Empuriabrava, Costa Brava Verd Hotels, Peralada Resort i Xons’s Hotels-Empuriabrava―, i seixanta-quatre agents i operadors turístics de l’àrea metropolitana d’agències majoristes i minoristes com ADAC, Der Touristik, Geschäftsstelle & Reisebüro Offenbach, Thomas Cook, Primus Tours, First Reisebüro, Stewa Touristik, Geock’o, Bavaria Fernsreisen, Der Deutches Reisebüro, entre altres. Seguidament, a les reunions de treball, es va fer la presentació de la destinació als agents de viatge i cinc mitjans de comunicació. En aquesta presentació va participar la vicepresidenta del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Marta Felip.

Arran del viatge a Alemanya, la vicepresidenta del Patronat de Turisme ha manifestat que «amb les actuacions promocionals que duem a terme a Alemanya periòdicament, mantenim l’interès d’aquest mercat per les nostres destinacions i permetem que coneguin amb major detall els productes i serveis turístics que oferim als seus clients temporada rere temporada».

Els professionals de les agències de viatge alemanyes s’han mostrat bàsicament interessats per les destinacions de turisme familiar i per paquets turístics específics de senderisme, cicloturisme i enogastronomia per la demarcació.

L’acte va concloure amb un àpat gastronòmic ofert per diversos restaurants membres de la Cuina de l’Empordanet i vins de la Ruta del Vi DO Empordà.

 

Dades del mercat alemany, segons l’Agència Catalana de Turisme

Segons dades de l’Observatori Turístic de la Generalitat de Catalunya, el 2016 Catalunya va acollir prop de 18 milions de turistes estrangers, dels quals 1,5 milions procedien d’Alemanya. La despesa generada pel turista alemany a Catalunya és d’1,1 bilions d’euros, i la despesa mitjana per persona és de 118 euros. Aquest mercat es posiciona com el tercer en importància, tant per a Catalunya com per a la Costa Brava, i de cara al 2017 es preveu que evolucioni a l’alça.

El turista alemany continua realitzant nombrosos viatges al llarg de l’any a diverses destinacions. Adquireix els seus viatges tant a través d’agències de viatges majoristes com per mitjà de portals digitals, opció que creixerà durant el 2017, donat que són viatgers experimentats, exigents i que cerquen nous productes turístics.

Pel que fa als llocs on viatgen els alemanys, Espanya és la seva primera destinació internacional, seguida d’Itàlia, d’Àustria i de Turquia, en quarta posició. Els turistes alemanys majoritàriament busquen destinacions de sol i platja, segures, i amb una àmplia oferta d’activitats a la naturalesa i culturals per realitzar en família.

NEWSLETTER