rdp_mic_18

El MIC’18 vol obrir la competició de futbol al nord de la Costa Brava i ampliar categories en MICFOOTBALL i MICBASKETBALL

Girona, 13 de Novembre de 2017

El MIC – Mediterranean International Cup es disputarà del 28 de març a l’1 d’abril en les dues modalitats del torneig, futbol i bàsquet.
Figueres serà la seu de la inauguració i compartirà les finals del MICFootball amb Palamós, mentre que el pavelló de Fontajau de Girona acollirà les finals del MICBasketball.

La 18a edició del MIC – Mediterranean International Cup, el mundial de futbol formatiu internacional a la Costa Brava que compta amb el suport de la Diputació de Girona, té la voluntat d’expandir-se cap a la zona nord de la Costa Brava i consolidar-se a l’Alt Empordà. És per això que Figueres serà l’escenari de la inauguració i de les finals conjuntament amb Palamós, que recupera les finals del diumenge. Al MICFootball d’enguany hi haurà dues noves categories, cadet de primer any i infantil de primer any. La segona edició del MICBasketball, per la seva banda, vol créixer i pretén doblar les seves categories de quatre a vuit. Com a principal novetat, les finals es disputaran al pavelló municipal de Fontajau, a Girona.

Tots aquests canvis s’han presentat avui a la sala de plens de la Diputació de Girona. Carles Salgas, diputat d’Esports, ha volgut destacar que des de la Diputació de Girona i el Patronat de Turisme Costa Brava es vol promocionar “l’oferta esportiva i de turisme actiu de les comarques de Girona” i ha posat el MIC – Mediterranean International Cup com a exemple. Lluís Puig, alcalde de Palamós, ha posat en valor la presència de la competició a la població i ha agraït la confiança per ser “una de les seus principals”. Marta Felip, alcaldessa de Figueres, s’ha mostrat molt satisfeta per acollir la inauguració part de les finals i ha assegurat que la ciutat respondrà “amb la màxima qualitat possible” al repte. L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha remarcat la importància per la demarcació que té el torneig i afirma que s’hi senten identificats des de la ciutat “pels valors que fomenta”. Des de MICSports es vol consolidar la modalitat de bàsquet, que va ser un èxit de participació l’any passat amb més de 600 jugadors, i convertir-lo en referència. La filosofia dels dos tornejos és que, a banda de la competició, “es promoguin valors de l’esport com el respecte, la solidaritat i l’esforç”, segons afirma el director de MICSports, Juanjo Rovira, que afegeix que la competició també és “una oportunitat dels més joves de sentir-se professionals i la possibilitat per als espectadors de veure cracks del futur”.

Per a aquesta 18a edició del MICFootball ja han confirmat equips destacats com el FC Barcelona, el RCD Espanyol, Athletic Club, Manchester United, FC Inter de Milan i Paris Saint-Germain en diferents categories. Figueres és la principal novetat com a seu de futbol i escenari de les finals el diumenge 1 d’abril, que seran compartides amb Palamós que, en aquest cas, tindrà finals dissabte i diumenge. La capital de l’Alt Empordà serà, també, protagonista de la inauguració, que tindrà lloc a l’Estadi Municipal de Vilatenim el dimecres 28 de març. La voluntat de MICSports és d’ampliar el nombre de seus actuals en aquesta zona nord de la Costa Brava.

En bàsquet, el MICBasketball, arriba a la segona edició i augmenta la participació respecte l’any passat. La intenció és que vuit categories conformin el torneig, quatre més que l’any passat. També es pretén créixer en nombre de seus i pavellons. Com a principal novetat d’enguany, les finals es disputaran al pavelló municipal de Fontajau, a Girona. Equips com el Fenerbahçe SK, el Besiktas SK, el FC Barcelona CBS, l’Snatt’s Sant Adrià o el Sabonis BC Kaunas ja han assegurat la seva participació.

El MIC – Mediterranean Cup, garantia d’èxit
En les darreres edicions del MIC – Mediterranean Cup, la participació ha estat molt elevada i l’any passat es va arribar a xifres rècord pel que fa a clubs i països participants. Concretament, 284 equips provinents de 41 països dels 5 continents van participar al MICFootball. La competició de futbol base va comptar amb més de 6.000 participants i va ser seguida per 220.000 espectadors als camps.

En la primera edició del MICBasketball, 600 participants provinents de 60 equips i de 7 nacionalitats diferents van formar part del torneig. Durant els dies de competició, 15.000 persones van seguir en directe els partits als 12 pavellons repartits en 11 seus.

Pel que fa a xifres econòmiques, els participants es van allotjar en 20 hotels gironins i es van registrar gairebé 25.000 pensions completes al llarg de la setmana. Durant els dies de torneig hi va haver més de 1.600 desplaçaments en autocars dins de la zona i l’impacte econòmic a les comarques gironines es valora al voltant dels 4.000.000 d’euros.

NEWSLETTER