Presentació PAO2020(4)

El Patronat de Turisme Costa Brava Girona presenta les xifres de l’activitat turística a la demarcació de Girona de 2019 i el pla d’accions i objectius de 2020

Girona, 4 de febrer de 2020

Avui al migdia, a Girona, s’ha dut a terme la trobada anual del Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona amb mitjans de comunicació gironins per tal d’informar de les xifres de l’activitat turística a la demarcació de Girona de l’any 2019 i per presentar el Pla d’Accions i Objectius 2020 de l’entitat.

L’acte ha comptat amb la participació de Miquel Noguer, president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Jaume Dulsat, vicepresident primer del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, i Jordi Masquef, vicepresident segon del Patronat de Turisme Costa Brava Girona. A la trobada han assistit fins a disset periodistes de mitjans generalistes, agències de notícies i redactors especialitzats en temes de turisme i gastronomia.

En el decurs de la trobada el president Noguer ha presentat les xifres de turisme extretes de la plataforma TDS-Costa Brava Girona que recullen que la demarcació de Girona va rebre 7,9 milions de turistes (3,7 milions d’estrangers i 4,1 milions de nacionals), un 1,28% més respecte de l’exercici anterior, i més de 25,8 milions de pernoctacions, un 1,18% més que al 2018, en establiments reglats entre la Costa Brava i el Pirineu. El president també ha valorat l’activitat de l’Aeroport Girona-Costa Brava, les negociacions que s’estan duent a terme amb Ryanair i la tasca que realitza de l’AGI.

Alhora, Miquel Noguer s’ha referit als reptes que el sector turístic ha de fer front al llarg de 2020 entre els quals hi ha el canvi climàtic, el Brexit, el sorgiment de nous mercats i de nous perfils.

Pel que fa al Patronat de Turisme, ha desglossat el pressupost de què disposa l’entitat per a l’exercici 2020, que situa entorn els 7,4 milions d’euros, i ha remarcat que en gran part es destinaran a dur a terme actuacions promocionals i comercials, campanyes de comunicació i de màrqueting digital als principals mercats emissors de turisme per les destinacions gironines, així com també per a la creació de continguts i producció de materials promocionals de qualitat.

Quant a la intervenció de Jaume Dulsat, vicepresident primer del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, aquesta ha girat entorn a presentar el balanç de l’activitat turística de l’entitat de l’exercici anterior –més de 800 accions promocionals directes i indirectes- en què s’han destacat les actuacions més rellevants i, seguidament, s’ha centrat en presentar la vintena d’actuacions referents dirigides als principals mercats emissors per els destinacions Costa Brava i Pirineu de Girona a desenvolupar al llarg de l’exercici.

Dulsat ha remarcat que totes les actuacions programades tenen per finalitat assolir els objectius principals i secundaris marcats en el Pla d’Accions.  El Patronat de Turisme seguirà apostant per la innovació en les formes i els continguts de les seves accions promocionals, tant offline com online, per poder arribar als segments de mercat més específics i en les diferents fases del procés del viatge dels turistes a la nostra zona.

NEWSLETTER