El Patronat de Turisme obre la temporada de fires 2015 a Stuttgart i Madrid

Girona, 21 de gener de 2015

S’inicia la campanya 2015 de fires del Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona amb la participació a les fires CMT Stuttgart, a Alemanya, i Fitur, a Madrid, on es promocionaran les novetats de l’oferta turística de la demarcació de Girona per a la temporada.

El 2015 l’entitat viatjarà a dotze països per participar en quaranta fires de turisme de diversa tipologia, en funció del producte i del mercat, promocionant l’oferta turística de les marques Costa Brava i Pirineu de Girona. En aquesta campanya s’assistirà a nou noves fires de turisme, a petició de l’empresariat turístic de la demarcació.

 

Del 17 al 25 de gener, deu representants d’entitats i empreses turístiques gironines del sector dels càmpings i de les activitats participaran a la fira sectorial més important d’Europa, que rep anualment més de 210.000 visitants. Des d’un espai promocional compartit entre l’Agència Catalana de Turisme, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona i l’Associació de Càmpings de Girona, s’oferirà informació relacionada amb l’oferta turística de natura i turisme actiu i cultural, de gastronomia i d’esdeveniments que la destinació ofereix als visitants per a la temporada 2015. En aquest marc tindrà lloc una presentació de la destinació amb degustació gastronòmica, adreçada als principals periodistes de mitjans de comunicació turístics del país.

 

Posteriorment, del 28 de gener a l’1 de febrer, l’oferta turística de la Costa Brava i el Pirineu de Girona serà present a la Fira Internacional de Turisme de Madrid, Fitur, des del nou espai promocional que presentarà Catalunya. Els municipis de Lloret de Mar i Blanes, el Consorci de les Vies Verdes de Girona i el mateix Patronat de Turisme difondran entre els visitants el conjunt de l’oferta turística global de la destinació, així com les novetats en productes i serveis turístics de la demarcació per a la temporada 2015, com ara els actes de l’Any de la Natura; la segona edició del Festival del Vi, Vívid, i el producte Gerunda Fuga, massatges d’autor, entre d’altres. En el marc de la fira, els representants gironins tenen programat reunir-se amb representants de les principals empreses operadores de viatges en línia, com són ara Globalia, Destinia, Odigeo i Jet2Holidays.

 

  • Calendari de fires de turisme 2015
  • El Patronat de Turisme Costa Brava Girona ha programat participar en quaranta fires de turisme, davant de les quaranta-quatre de l’any 2014. El lleu decreixement es produeix com a conseqüència de posposar la participació en fires de turisme de països de l’Est, com ara Ucraïna i Polònia. Tanmateix, enguany es participarà en fires sectorials com ara Helsinki Golf Fair, de Suècia; Rhein Golf, d’Alemanya; Bettshow, del Regne Unit, o Salon Nautique, de França, a petició dels sectors del golf i les activitats a la natura. També cal destacar la implicació del Patronat de Turisme en la primera edició de la Girona Bike World, que tindrà lloc a la ciutat de Girona el mes de maig.
  • De les quaranta fires en què participarà l’entitat, vint-i-cinc són específicament de producte, i s’hi assistirà per promocionar productes com ara el golf, el submarinisme, les activitats nàutiques, el senderisme i el cicloturisme, l’enogastronomia i el turisme de reunions, entre d’altres. Les fires es poden adreçar al públic final, a professionals exclusivament o bé poden ser de caire mixt, de manera que combinen jornades per a professionals i dies d’atenció al públic en general.
  • La representació gironina en determinades fires internacionals serà en espais compartits amb Turespaña i Catalunya, i, en ocasions, amb espais propis des dels quals es guanyarà en presència mitjançant degustacions gastronòmiques i activitats de dinamització.

El Patronat de Turisme, junt amb entitats i empresaris turístics de la demarcació, assistirà a les principals fires de turisme internacionals ─Fitur, de Madrid; Salon des Vacances, de Brussel·les; ITB, de Berlín; Mitt, de Moscou; Salon Mondial du Tourisme, de París, i WTM, de Londres─ on anualment tenen cita les destinacions turístiques capdavanteres de món. L’activitat de fires es concentra bàsicament en dos períodes de l’any: de gener a maig, i de setembre a novembre.

NEWSLETTER