El Sea Otter i el Girona Cycling Festival projecten la demarcació de Girona com a destinació cicloturista internacional

Girona, 7 de juny de 2018

El Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona situa la Costa Brava i el Pirineu de Girona com a destinació cicloturista i de ciclisme de carretera en l’àmbit mundial i participa en la promoció dels festivals Sea Otter Costa Brava – Girona Bike Show i Girona Cycling Festival.

Del 8 al 10 de juny, la ciutat de Girona acull la segona edició del festival Sea Otter Europe Costa Brava – Girona Bike Show, un esdeveniment centrat en la indústria de la bicicleta, i que augmenta en notorietat en l’àmbit internacional. Enguany el festival creix quantitativament i qualitativament: amplia la superfície d’expositors a 26.000 m² i també la d’activitats a 30.000 m²; incrementa en 390 les marques participants i a 189 els expositors, i la xifra de participants en les proves i competicions que s’hi organitzen arribarà a 5.000. Els organitzadors de l’esdeveniment preveuen assolir la xifra de 45.000 visitants a la mostra.

El divendres 8 de juny a les 16 h, s’inaugura el festival en un acte en el qual intervindran Pere Vila, president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona; Marta Madrenas, alcaldessa de Girona; Josep Pujols, representant territorial de l’Esport a Girona, i Albert Balcells i Oriol Sallent, directors de l’esdeveniment, entre d’altres.

A la zona d’exposició i exhibicions de la fira, el Patronat de Turisme compta amb un espai promocional de 20 m² compartit amb quinze entitats i empreses turístiques del territori membres del Club de Màrqueting de Natura i Turisme Actiu i del Club de Màrqueting Turisme Esportiu. L’objectiu és donar a conèixer l’oferta turística pedalable de la destinació entre els visitants a la mostra.

També, lligat al Sea Otter, l’entitat de promoció turística gironina endegarà un estudi d’impacte econòmic de l’esdeveniment a la demarcació de Girona.

A més del Sea Otter Europe Costa Brava – Girona Bike Show, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona dona suport al Girona Cycling Festival, que tindrà lloc de l’11 al 17 de juny a Girona, organitzat per l’agència Bike Breaks Girona Cycle Centre. Aquest esdeveniment de caràcter més popular té per objectiu oferir als amants de la bicicleta un ventall d’activitats i proves a través de les quals gaudeixin de l’activitat en un territori cicloturista com és la demarcació de Girona. De la programació del Girona Cycling Festival en destaca la prova Girona Gran Fondo, una ruta circular de 125 quilòmetres, i la cronoescalada als Àngels.

Coincidint amb ambdós esdeveniments, del 8 al 12 de juny el Patronat de Turisme durà a terme l’acció promocional Costa Brava Bike Days, dirigida a onze periodistes internacionals de mitjans especialitzats en el món de les rutes en bicicleta –Bicycling Sweden, Cykelmagasinet, The Rising Magasing, Outsider i Fietssport, entre altres– i a quatre representants de dos clubs de ciclisme britànics –HotChillee i Islington–, amb l’objectiu de promoure l’oferta ciclista del territori i situar-lo com a destinació cicloturística a Europa. Els clubs de ciclisme de carretera britànics van ser convidats a conèixer la destinació arran de les activitats organitzades dins l’agenda comercial i les presentacions que es van dur a terme a Londres al mes de febrer amb aquesta finalitat. En el decurs de la visita, els periodistes i clubs tindran l’oportunitat d’assistir als festivals, participar en proves ciclistes i descobrir rutes i propostes turístiques de tota la demarcació de la mà de diverses agències receptives especialitzades.

En els darrers tres anys, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona està fent un gran esforç estratègic a través del Club de Màrqueting de Turisme Actiu i Natura i el Club de Turisme Esportiu per situar la demarcació de Girona com a destinació ciclista europea de primer ordre. En aquest sentit s’han produït continguts promocionals i audiovisuals temàtics per arribar als públics més especialitzats.

NEWSLETTER