El Vívid celebra a l’abril la seva desena edició consolidat com un dels esdeveniments enoturístics més importants de Catalunya

Girona, 13 de març de 2023

El festival de l’enoturisme a la Costa Brava, impulsat pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, oferirà aquest abril una seixantena de propostes originals, com un tast dalt d’un globus aerostàtic, un speed dating entre vinyes o sopars a deu mans amb la Cuina de l’Empordanet

L’esdeveniment vol augmentar l’assistència del públic més jove, i programa activitats adreçades principalment a aquest col·lectiu, com un brunch al nou celler Perelada o un wine sunset a la Finca Furot del celler Oliveda, amb activitats que mariden el vi, la gastronomia i la música en un ambient festiu.

En les seves primeres edicions, el Vívid ha registrat una mitjana de 2.000 assistents, procedents principalment de les comarques gironines (66 %), però també de Barcelona (34 %), amb una mitjana d’ocupació del 80 %.

De l’1 d’abril a l’1 maig se celebrarà la desena edició del festival Vívid, un mes sencer d’activitats enoturístiques a la Costa Brava. La iniciativa promocional, impulsada pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, compta amb el suport i la participació del Consell Regulador de la DO Empordà, cellers de la DO Empordà, ajuntaments i empreses turístiques del territori, així com del centenar de membres que integren el club de màrqueting de la Ruta del Vi DO Empordà. El Vívid celebra la seva edició consolidat com un dels esdeveniments enoturístics més importants que es duen a terme actualment a Catalunya.

Avui a Barcelona, s’ha presentat la programació del festival Vívid 2023. L’acte ha comptat amb la participació de Jordi Masquef, vicepresident segon del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Xavier Albertí, president del Consell Regulador de la DO Empordà, i Norbert Bes, director del Patronat de Turisme Costa Brava Girona.

«Esperem tenir una 10a edició del Vívid molt exitosa i que sigui també el preludi d’una molt bona i exitosa campanya turística» ha comentat Jordi Masquef, vicepresident del Patronat de Turisme. Xavier Albertí, president del Consell Regulador de la DO Empordà, ha remarcat que «el Vívid uneix tres elements complementaris com són el vi, el patrimoni i la gastronomia de l’Empordà» i que «assoleix la primera dècada amb un festival plenament consolidat».

Cada any, el Vívid registra la participació d’una mitjana de 2.000 assistents, procedents principalment de les comarques gironines (66 %), però també de Barcelona (34 %). La mitjana d’ocupació se situa en el 80 %. Una de les dades que posa de manifest la bona acollida que té el Vívid entre els afeccionats al vi catalans és l’elevat nivell de satisfacció del públic assistent, ja que més del 95 % dels usuaris fa una valoració «molt bona» o «bona» de la seva participació al festival. Al llarg d’aquesta dècada, a més, el festival s’ha convertit també en un laboratori d’idees i d’innovació en aquest camp que han ajudat a diversificar l’oferta enoturística de l’Empordà, una de les més genuïnes del país.

El festival de l’enoturisme a Catalunya oferirà una seixantena d’activitats durant el mes d’abril a la Costa Brava. La iniciativa es dona a conèixer mitjançant el portal oficial https://vivid.costabrava.org/ i una campanya de comunicació en mitjans tradicionals i digitals, específicament a les xarxes socials. La programació d’activitats es divideix en vuit categories: tastos singulars, maridatges per perdre els sentits, àpats que fan festa, esmorzars entre vinyes, experiències vil·lennials, rutes de vi i natura, melodies de vi, i escapades Vívid.

Tastos singulars

El Vívid proposa un munt de tastos singulars i únics per assaborir els vins de l’Empordà. El celler Empordàlia programa un tast de vi dalt d’un globus aerostàtic que sobrevolarà unes de les seves vinyes, perquè els participants puguin comprovar des de l’aire l’esclat de la floració del vinyar. El celler Mas Geli anima els usuaris del Vívid a buscar noves amistats amb l’activitat Speed dating, Speed tast, que proposa tastar cada vi amb companys o companyes de taula diferents d’una manera elegant. A Vins i Licors Grau, el periodista Xavier Grasset compartirà amb els usuaris els vins de l’Empordà que més li agraden.
Una gran varietat de degustacions que, a més, volen arribar a tots els públics amb activitats adaptades a diversos col·lectius, com el tast de vins en llengua de signes que programa el celler Clos d’Agon.

Maridatges per perdre els sentits

Formatges, foie-gras, ostres, xocolata… El Vívid programa activitats que mariden els vins de l’Empordà amb altres productes del territori, per descobrir sabors i textures en perfecte equilibri. Un viatge enogastronòmic guiat per grans experts com el cap de sala del Restaurant del Castell Perelada, Toni Gerez —primer cap de sala reconegut amb una estrella Michelin—, que proposa una curosa tria de formatges d’aquí i d’allà per maridar amb tota mena de vins. Dins d’aquest àmbit també destaca el maridatge que oferirà el celler Martí Fabra, que combinarà els seus vins dolços i rancis amb foie-gras. Serà un tast excepcional, ja que alguns d’aquests vins no es comercialitzen, sinó que es trauran directament de la bota. I també serà excepcional el tast que oferiran el celler Mas Oller i la xef Iolanda Bustos, que maridaran tres vins amb tres tapes elaborades amb les flors de l’entorn del celler.

Àpats que fan festa

Cal destacar els tres sopars a deu mans que proposen els xefs de la Cuina de l’Empordanet i els cellerers de l’Empordà. Cada àpat oferirà un maridatge creat especialment per combinar cinc plats i cinc vins de l’Empordà. Tots els sopars compten amb la presència dels xefs i dels cellerers, que expliquen als comensals els plats i els vins i el sentit del maridatge. Una altra proposta destacada d’aquesta categoria és el menú «Vi a la copa, vi al plat», que ofereix el Restaurant Es Portal, de Pals, i que inclou els vins com a ingredient dels plats que justament es maridaran amb els mateixos vins.

Esmorzars de forquilla entre vinyes

La proposta Esmorzars de forquilla entre vinyes tindrà lloc a una dotzena de cellers de la Ruta del Vi DO Empordà amb la participació dels cuiners del col·lectiu gastronòmic de la Cuina del Vent i dels clubs d’Enogastronomia Costa Brava i de la Ruta del Vi DO Empordà. Durant els caps de setmana del mes d’abril, enòlegs de la Ruta del Vi DO Empordà i restauradors de la Cuina del Vent uniran la seva creativitat per oferir una experiència enogastronòmica única que proposa un tast de vins i un esmorzar entre vinyes, amb plats elaborats principalment amb productes de proximitat.

Experiències Vil·lennials

El festival de l’enoturisme vol augmentar l’assistència del públic més jove i programa activitats adreçades principalment a aquest col·lectiu. Són propostes que mariden el vi, la gastronomia i la música en un ambient festiu i en entorns de gran bellesa. Una de les activitats més destacades d’aquesta categoria es el Brunch entre vinyes al nou celler Perelada que per primera vegada des de la seva obertura ofereix una activitat d’aquestes característiques. Serà una festa per a més de cent participants que començarà al migdia i finalitzarà a les quatre de la tarda. Una altra de les experiències per a joves és la Wine sunset a la Finca Furot del celler Oliveda, que proposa un capvespre entre vinyes envoltats de natura, vins i concert.

Rutes de vi i natura

El festival permet gaudir dels paisatges vinícoles més bonics de l’Empordà i dels seus vins a través de les Rutes de vi i natura. El Vívid programa passejades per la plana de l’Empordà, l’Albera, les Gavarres o la Mar d’Amunt.  El programa també ofereix la possibilitat de navegar en caiac davant de vinyes vora el mar i fet un tast en una cala.

Melodies de vi

Les experiències Melodies de vi proposen un viatge sensorial que marida els vins de l’Empordà amb diversos estils musicals. El celler Vinyes dels Aspres programa l’activitat ViViVi, que combina el tast de vins del celler amb peces interpretades per un violinista i un violoncel·lista. A Capmany, l’Ajuntament del municipi proposa un concert, a la plaça del Fort, amb l’actuació de Cece Gianotti & Après Minuit, amb degustació de vins del celler de la localitat.

Escapades Vívid

El programa de festival també ofereix paquets que inclouen nits d’allotjament combinades amb activitats d’aquesta desena edició del Vívid. L’hostal rural de caire medieval Can Xicu, de Capmany, ofereix una escapada enoromàntica amb esmorzar inclòs, una ampolla de vi DO Empordà de benvinguda i una experiència enològica a l’Agrobotiga El Parral. Els participants del Vívid també poden allotjar-se als Aiguamolls de l’Empordà al Mas del Joncar i completar l’estada amb una visita guiada al jaciment d’Empúries per conèixer l’origen de la història del vi a la Mediterrània.

La presentació d’avui ha finalitzat amb l’activitat «Maridatge de formatge i vi amb estrella» a càrrec de Toni Gerez, cap de sala del Castell de Peralada i primer premi al Servei de Sala Michelin 2023 Espanya i Portugal, com a mostra de l’àmplia varietat d’activitats que podran gaudir els participants al Vívid.

Entrades a la venda

Les entrades per a aquesta edició del Vívid es posen a la venda al web del festival:  https://vivid.costabrava.org/ a partir del 13 de març, a les 12.00h.

 

NEWSLETTER