El Vívid celebra la sisena edició a la Costa Brava incorporant activitats enoturístiques inclusives i monòlegs maridats

Girona, 5 de febrero de 2015

Una cinquantena d’activitats enoturístiques conformen la programació de la sisena edició del mes de l’enoturisme a la Costa Brava, impulsat pel club de màrqueting Ruta del Vi DO Empordà del Patronat de Turisme Costa Brava de la Diputació de Girona.

Entre les activitats programades hi ha la tercera edició de la Marxa Popular entre Vinyes; «Monòlegs maridats», amb Yolanda Ramos i Anna Bertran; els «Tastos amb personalitat», amb la participació de Carlos Latre, i les activitats inclusives per a persones amb mobilitat reduïda, invidents o sordes.

Les propostes s’organitzen per zones i es manté el sistema de venda en línia per facilitar la compra de les activitats i la comercialització de paquets amb ofertes combinades.

Aquest matí i des de fa sis anys, a Girona, s’ha presentat la programació de l’edició del Vívid 2019 a càrrec de Miquel Noguer, president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Xavier Albertí, president del Consell Regulador de la DO Empordà, i Albert Carbonell, president de Mifas i conseller del Patronat de Turisme Costa Brava Girona.

El proper 5 d’abril s’iniciarà la sisena edició de Vívid, un mes sencer d’activitats enoturístiques. La iniciativa promocional, impulsada pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, compta amb el suport i la participació del Consell Regulador de la DO Empordà, cellers de la DO Empordà, ajuntaments i empreses turístiques del territori, així com el centenar de membres que integren el club de màrqueting de la Ruta del Vi DO Empordà.

En les seves primeres edicions, el Vívid s’ha convertit en un dels esdeveniments enoturístics més importants que se celebren anualment a Catalunya. La proposta compleix la sisena edició, consolidada com una activitat de referència en el sector vitivinícola del país.

Mantenint la tendència dels darrers anys, aquesta edició manté un nombre limitat d’activitats amb la intenció d’oferir una proposta més qualitativa que quantitativa, que converteixi l’esdeveniment en un aparador de les ofertes enoturístiques més singulars de la Costa Brava. També s’ha fomentat que els membres de la Ruta del Vi DO Empordà col·laborin en l’organització d’activitats conjuntes per afegir valor a les experiències proposades i propiciar al mateix temps sinergies i treball en xarxa.

En la mateixa línia de millores,  les activitats s’han tornat a agrupar per zones i setmanes, per concentrar-les cronològicament i geogràficament, amb l’objectiu de facilitar l’accés dels visitants i propiciar la realització de més d’una experiència. Les activitats es distribuiran per setmanes en aquestes zones: Baix Empordà, la plana de l’Empordà, l’Albera i el cap de Creus.

El Vívid manté el sistema de venda en línia, mitjançant el web vivid.costabrava.org, amb l’objectiu de facilitar als usuaris la compra de les entrades de les diverses experiències i comercialitzar paquets amb ofertes combinades.

La iniciativa es dona a conèixer mitjançant el portal web oficial, la publicació d’un programa de mà i una campanya de comunicació en mitjans tradicionals i digitals, específicament a les xarxes socials. Les oficines de turisme de la demarcació també divulgaran el festival.

Activitats destacades del Vívid 2019

El Vívid ofereix una cinquantena d’activitats durant els caps de setmana del mes d’abril, amb prop de dues mil places. El tret de sortida tindrà lloc el primer cap de setmana d’aquest mes, en què hi haurà la tercera edició de la Marxa Popular entre Vinyes, que es farà a la localitat de Calonge i Sant Antoni. Els participants faran un recorregut circular entre vinyes i per tres cellers del municipi: Clos d’Agon, Mas Eugeni i Viníric. Guiats pels propietaris, els participants visitaran les instal·lacions de cada celler, on tastaran els seus vins i les tapes elaborades pels restauradors del col·lectiu Cuina de l’Empordanet. Aquesta proposta, que acollirà també la trobada d’instagramers #InstaVívid, inaugurarà oficialment el Vívid 2019.

Aquesta sisena edició arriba carregada de novetats, amb propostes singulars. Una de les més destacades és el cicle «Art entre vinyes», que maridarà monòlegs, música, poesia o màgia amb els vins de l’Empordà. D’aquest àmbit destaquen els monòlegs de les actrius Yolanda Ramos, que tindrà lloc a Espelt Viticultors amb els vins d’aquest celler de Vilajuïga, i d’Anna Bertran, que es farà al Convent dels Caputxins de Figueres amb vins del celler Oliveda de Capmany. D’aquest cicle també cal remarcar la proposta «Vi de lletres suculent», un espectacle al celler Brugarol i proposat per La Gastronòmica, que combinarà un recital amb el poeta Josep Pedrals, el vi de les Gavarres i els productes gastronòmics de la Finca Bell-lloc.

Propostes inclusives

En la línia d’oferir activitats turístiques a tota mena de públics impulsada pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona, el Vívid incorpora en aquesta edició propostes inclusives per facilitar la participació en l’esdeveniment de persones amb mobilitat reduïda, invidents i sordes. Així, el celler La Vinyeta programa una visita adreçada a persones amb mobilitat reduïda i els seus familiars, mentre que el celler Oliveda acull una visita amb llenguatge de signes per a persones sordes i els seus acompanyants. Finalment, el Museu del Suro proposa una tast a cegues per a persones invidents, els seus acompanyants i el públic general. A les persones no invidents se’ls facilitarà un antifaç perquè puguin experimentar el tast a cegues, que serà dirigit per la sommelier Laura Masramon. El tast es completarà amb una visita a les instal·lacions del centre, adaptades al públic invident.

Tastos amb personalitat i en espais singulars

Davant l’èxit de l’any passat, en aquesta sisena edició es tornen a programar els «Tastos amb personalitat», que protagonitzaran personatges populars vinculats d’una o altra manera al món del vi, com ara l’actor Carles Latre. Una altra de les propostes consolidades del Vívid són els tastos en espais singulars, que tindran lloc als monestirs de Sant Pere de Rodes i de Sant Quirze de Colera, i a la Torre de Can Mario de Palafrugell.

Els membres de la Ruta del Vi DO Empordà continuen innovant amb propostes úniques. Una de les més singulars d’aquest any és l’activitat «El misteri de Bacus», un room escape al celler Mas Oller en què els participants hauran de resoldre diversos enigmes mentre gaudeixen d’un tast de vins i d’un sopar. Una altra de les novetats destacades d’aquest any és l’organització del primer tast de vins ecològics de la DO Empordà. El tast serà dirigit per la sommelier Clara Antúnez i tindrà lloc a Mas Estela, un celler de Selva de Mar que és un referent en l’aplicació de mètodes ecològics i biodinàmics.

Àpats o dinars entre vinyes, maridatges de flors i vins, enocaiac, enosenderime, menús especials Vívid, activitats per convertir-se en enòleg per un dia o propostes per a tota la família són altres ofertes destacades de la programació d’enguany d’aquest esdeveniment.

#empordawine #incostabrava #InstaVivid #vividcostabrava

Visualitzeu el Vídeo promocional Vívid 2019

NEWSLETTER