El Vívid, el mes de l’enoturisme a la Costa Brava, tanca la desena edició amb un 90 % d'ocupació, la xifra més alta de la seva història
5 de maig de 2023
De la seixantena d’activitats programades, quaranta-tres han exhaurit les entrades.
A causa de l’elevada demanda, diverses propostes han ampliat l’aforament o s’han programat noves sessions.
El Vívid, el mes de l’enoturisme a la Costa Brava, ha tancat la seva desena edició amb un 90,14 % d’ocupació, la xifra més alta assolida en totes les edicions del festival. Aquest any el festival ha comptat amb la participació de 1.866 persones, una de les xifres més elevades de totes les edicions malgrat la cancel·lació per causes climatològiques de la «Mostra del Vi DO Empordà» de Roses, l’activitat més multitudinària del Vívid que cada any compta amb prop de sis cents participants.
De la seixantena d’activitats programades, quaranta-tres propostes han exhaurit les entrades. De fet, una desena d’activitats han ampliat l’aforament o han programat noves sessions per poder atendre l’elevada demanda registrada en aquesta edició del Vívid.
Els esmorzars entre vinyes, els maridatges de vins de l’Empordà amb productes del territori, les rutes de vi i natura i l’activitat musical «Viu la música i el vi», de Capmany, han estat les activitats amb major ocupació i major afluència.
Segons l’enquesta encarregada pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona als usuaris del Vívid, el 72,58 % dels enoturistes són residents de les comarques gironines, mentre que el 27,12% procedien de les comarques de Barcelona. Les ciutats que més públic aporten al Vívid són, per aquest ordre, Girona, Figueres, Barcelona i Roses.
Quant al perfil del visitant, el 46,4 % duia a terme activitats del Vívid amb la seva parella, el 41,7 % participava amb amics i el 8,6 % amb la família. Per franges d’edat, els adults d’entre 50 i 70 anys són el grup més nombrós amb el 48 % del total, seguit pel grup de públic d’entre 30 i 50 anys, amb el 40,16 %. L’enquesta recull també l’elevat grau de satisfacció del públic assistent, ja el 76,3 % valoren com a «molt bona» l’activitat –la millor valoració possible-, i un 14,1 % com a «bona».
L’informe de valoració també recull que prop del 60 % dels assistents han manifestat haver-se quedat a dinar o sopar a la zona, i un 12,6 % assegura que ha pernoctat a la Costa Brava amb motiu de la seva participació a l’esdeveniment. Aquestes dades posen de manifest l’impacte econòmic que el Vívid genera en altres sectors com la restauració i l’hostaleria de les comarques gironines i la seva contribució en la desestacionalització turística.
La iniciativa promocional, impulsada pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, compta amb el suport i la participació del Consell Regulador de la DO Empordà, cellers de la DO Empordà, ajuntaments i empreses turístiques del territori, així com el centenar de membres que integren el club de màrqueting de la Ruta del Vi DO Empordà. En les seves primeres edicions, el Vívid s’ha convertit en un dels esdeveniments enoturístics més importants que es duen a terme anualment a Catalunya.