Els germans Roca aposten pel producte local i per treballar la responsabilitat social corporativa

Melbourne, 5 d’ abril de 2017

 

En el marc de la 6a edició de «Recepció amb estrelles de la Costa Brava i el Pirineu de Girona», impulsada pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona i per l’Agència Catalana de Turisme de la Generalitat de Catalunya, Joan i Jordi Roca han presentat a Melbourne, Austràlia, la conferència de «El Celler de Can Roca, de la terra a la lluna» davant un centenar de periodistes internacionals, prescriptors i cuiners.

En el marc de la conferència els Roca han anunciat que iniciaran una gira promocional per diverses regions espanyoles i que es focalitzen en crear estratègies que permetin conciliar la vida familiar i la laboral en l’àmbit de la restauració.

 

Avui, dimecres 5 d’abril, a Melbourne, a les 12 h, hora local, i la mateixa jornada en què es coneix la llista dels «50 millors restaurants del món 2017» per la revista Restaurant Magazine, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona i l’Agència Catalana de Turisme han organitzat per primera vegada l’acció promocional i de divulgació de la gastronomia catalana a Melbourne amb el suport de Joan i Jordi Roca, ambaixadors de la gastronomia catalana i de les comarques gironines.

A l’emblemàtic The Glasshouse Theatre de Melbourne ha tingut lloc la conferència «El Celler de Can Roca, de la terra a la lluna» a la que ha precedit una presentació audiovisual de l’oferta turística de Catalunya i de la Costa Brava i el Pirineu de Girona, i on ha intervingut David Miró, director del Centre de Promoció Turística de Catalunya a Àsia-Pacífic, i Jaume Marín, director de Màrqueting del Patronat de Turisme Costa Brava Girona. Han assistit a l’esdeveniment el cònsol d’Espanya a Melbourne, Juan Carlos Gafo, i cuiners catalans i bascos com ara Albert Adrià, Eduard Xatruc, Andoni Aduritz, Elena Arzak, Eneko Atxa, entre altres.

Seguidament, els Roca han presentat davant d’una seixantena de periodistes australians i internacionals un recorregut audiovisual per l’exposició que els ha permès poder donar a conèixer un treball de trenta anys basat en tres conceptes: memòria, paisatge i tradició. Alhora han parlat d’innovació i tecnologia en la cuina, de producte local i també dels viatges duts a terme arreu del món durant trenta anys.

Joan Roca ha comentat que el Celler de Can  Roca elabora els seus plats amb un 85 % de productes locals que com a màxim es troben en un radi de 50 km. També, ha anunciat que està planificant la propera gira promocional per diverses regions d’Espanya amb la voluntat de reconèixer la cuina de proximitat i «treballant en l’àmbit de la conciliació familiar i professional en el sector de la restauració». El cuiner gironí considera que «cal introduir un codi ètic per resoldre una assignatura pendent: la convivència entre la vida personal i la vida professional de cuiners, cambrers i maîtres».

Amb una intervenció més concreta, Jordi Roca, que ha comentat que «en un termini de dues o tres setmanes El Celler de Can Roca incorporarà un nou plat de postres que s’elaborarà amb un programa que percep els colors a partir dels sons anomenat “tocaplats”». També, el xef de postres ha afegit «el Rocambolesc ens permet desenvolupar idees i propostes que no podem aplicar en el restaurant; ens proporciona poder treballar de manera més desenfadada i incorporar el sentit de l’humor en diversos projectes».

Posteriorment a la celebració de la gala The World’s 50 Best Restaurants, els dies 6 i 8 d’abril el Patronat de Turisme Costa Brava Girona i l’Agència Catalana de Turisme organitzen a Melbourne i Sidney, respectivament, dues presentacions promocionals adreçades a agents de viatges de la xarxa Virtuoso per tal de donar-los a conèixer l’oferta turística d’alta gamma i de qualitat de Catalunya i la Costa Brava.

NEWSLETTER