Els germans Roca promocionaran la gastronomia catalana i la Ruta del Vi DO Empordà a Nova York

Girona, 10 de juny de 2016

La cinquena edició de l’acció de difusió de la gastronomia gironina a Nova York, «Esmorzar amb estrelles de la Costa Brava i el Pirineu de Girona», impulsada pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona, amb la col·laboració de l’Agència Catalana de Turisme, presenta la conferència «Intagible», a càrrec de Joan, Josep i Jordi Roca, adreçada a un centenar de periodistes, prescriptors i cuiners internacionals.

El dilluns 13 de juny, data en què la revista gastronòmica Restaurant Magazine donarà a conèixer per primera vegada des de Nova York, als Estats Units, la llista dels «50 millors restaurants del món 2016», el Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona i l’Agència Catalana de Turisme de la Generalitat de Catalunya portaran a terme la cinquena edició de l’acció «Esmorzar amb estrelles de la Costa Brava i el Pirineu de Girona» a l’hotel Intercontinental de Manhattan amb la participació dels germans Roca, del restaurant El Celler de Can Roca, designat el millor restaurant del món el 2013 i 2015 per la revista Restaurant Magazine i ambaixadors de bona voluntat per la ONU.

En aquest acte de difusió de la gastronomia catalana davant un centenar de periodistes, bloguers, prescriptors i cuiners internacionals de referència d’arreu del món, Joan, Josep i Jordi Roca oferiran la conferència titulada “Intangible”, que se centrarà a donar a conèixer la perspectiva humanista de la cuina i l’avantguarda post-materialista i els projectes humanitaris en què estan treballant amb el suport de l’ONU.  

L’esdeveniment comptarà amb la participació de Pere Vila, president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, i Marian Muro, directora general de Turisme de la Generalitat de Catalunya.

A continuació de l’«Esmorzar amb estrelles», i amb motiu de l’Any de la Gastronomia de la Costa Brava i el Pirineu de Girona i de la proclamació de Catalunya: regió europea de la gastronomia 2016, s’organitza un taller d’enobotànica amb l’objectiu de presentar els vins de la DO Empordà, el paisatge de la Costa Brava i promocionar la Ruta del Vi DO Empordà dirigit per Evarist March i Dani Martínez, gastrobotànic i sommelier, respectivament, d’El Celler de Can Roca. El taller comptarà amb la participació de Pitu Roca.

 

L’endemà dimarts, 14 de juny, les actuacions promocionals finalitzaran amb l’organització de la primera presentació de l’oferta d’activitats i productes únics i exclusius de la Costa Brava i el Pirineu de Girona adreçada a una trentena d’agents de viatges especialitzats en aquest segment de majoritàriament de la xarxa d’agències de viatge de luxe americana Virtuoso.

 

La gran potencialitat del mercat americà per Catalunya

El creixement de l’activitat econòmica dels Estats Units; la fortalesa del dòlar front a l’euro; la bona marxa del mercat laboral i la tendència positiva en la renda disponible, permeten ser relativament optimistes amb aquest mercat. Segons dades del Departament de Comerç dels Estats Units, 68,3 milions de turistes nord-americans van viatjar a l’estranger l’any 2014, dels quals 11,9 milions van viatjar a Europa. Segons dades d’Egatur proporcionades per Turespaña, l’any 2015 Espanya va rebre 1,2 milions de turistes nord-americans (un 2 % més que 2014), dels quals el 48,2 % van escollir Catalunya com a primera destinació. Els 620.752 turistes nord-americans (3,6 % del total de turistes estrangers) que van visitar Catalunya l’any 2015 van fer una despesa de 1.174.000 (7,5 % de la despesa total).

Les principals activitats que realitzen els turistes nord-americans a l’Estat espanyol són activitats culturals (88,9 %), compres (81,1 %), oci (26,5 %) i gastronomia (21,6 %).

En el cas de les comarques de Girona s’ha registrat un increment important també en el tema d’activitats a la natura i en ciclisme en carretera.

NEWSLETTER