Els Premis G! 2016, la festa del turisme gironí, celebren l’onzena edició i la commemoració del quarantè aniversari del Patronat

Girona, 15 de desembre de 2016

Els premis G! de turisme de les comarques de Girona, organitzats pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, que enguany celebra el seu quarantè aniversari, arriben a la onzena edició reunint més de cinc-centes persones, entre autoritats, guardonats i representants del sector turístic gironí.

 Aquest vespre, a l’Auditori Palau de Congressos de Girona, a les 19 h, s’han lliurat els Premis G! de turisme de les comarques gironines. L’acte ha estat presidit pel president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, i ha comptat amb la participació del Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Pere Vila, a més dels guardonats.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha iniciat la seva intervenció manifestant l’enorme importància que té el turisme pel país en termes econòmics, d’ocupació i també socials, i l’ha definit com «el nostre aliat per sortir de la crisi malgrat, en ocasions, se’l vulgui vulgaritzar».  Puigdemont ha incidit en què «comptem amb un dels models turístics més exemplars del món que altres països amb major població i més recursos voldrien tenir». El president ha donat xifres positives del nombre de turistes internacionals que Catalunya ha rebut en els darrers deu mesos, comparant-les amb altres regions espanyoles; de la despesa turística generada; del comportament dels mercats emissors de turisme i de l’oportunisme del sector per captar nous clients. Puigdemont finalment ha destacat la bona gestió dels recursos del país i ha recalcat que «el que passa en aquest tros de món interessa, és copiat i es posa d’exemple de bones pràctiques».

Per la seva banda, el president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Pere Vila, ha obert l’acte felicitant als impulsors i fundadors del Patronat de Turisme «una gent que va creure en el turisme i en el territori, i que va apostar per fomentar la relació entre sector públic i privat fa quaranta anys en base a l’autoconfiança, la fe i el treball conjunt». Vila ha incidit en el fet «el sector turístic gironí és dinàmic i actiu i que la seva activitat provoca reaccions positives en el mercat turístic». Vila ha enumerat les principals fites assolides per l’entitat de promoció i el sector, i ha introduït algunes de les accions estratègiques que s’endegaran a partir de l’exercici vinent.

Guardonats dels Premis G! 2016 de turisme de les comarques gironines:

XI Premi G! Josep Pujol i Aulí a la tasca professional per a Josep Suñé i Sabadí.

XI Premi G! Xiquet Sabater al projecte empresarial per a l’Institut de Promoció Econòmica de Palafrugell (IPEP)

V Premi G! especial Jordi Comas i Matamala per a Denis O’Brien.

II Premi G! especial Juli Soler i Lobo per a l’Institut Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona.

XI Premi G! de comunicació de les comarques gironines, en la categoria de mitjans escrits, per al periodista Salvador Garcia-Arbós i per al fotògraf Roberto Ivan Cano, pel reportatge «Girona, y los sentidos despertaron», publicat a la revista Club +Renfe.

XI Premi G! de comunicació de les comarques gironines, en la categoria de mitjans audiovisuals, per a Viktoriia Garmashova per la sèrie de quatre capítols del programa de televisió rus Turisme i viatges, emès per Samara TV.

V Premi G! de comunicació de les comarques gironines, en la categoria de mitjans digitals, per a la bloguera portuguesa Sofia Vasconcelos, pel treball digital «One week in Costa Brava – A guide for families», publicat al blog From Madeira to Mars.

Enguany, els premis de comunicació incorporen una nova categoria a fi de reconèixer i ampliar noves plataformes de difusió: I Premi G! de comunicació de les comarques gironines, en la categoria de mitjans audiovisuals digitals, per al periodista i bloguer Paco Nadal pel vídeo Un vuelo muy especial sobre la Costa Brava, publicat al canal Paco Nadal, Supongo, de YouTube.

VII Premi G! de recerca Yvette Barbaza al millor treball de recerca per a la proposta de projecte titulat «Girona, terra memorial», de David González i Ferran Riera.

En el decurs de la cerimònia es va reconèixer a Marian Muro, directora general de Turisme de la Generalitat de Catalunya del gener de 2011 al juliol de 2016.

La cerimònia de lliurament dels guardons de turisme va concloure amb la commemoració del 40è aniversari de la creació del Patronat de Turisme Costa Brava Girona.

El lliurament dels premis d’aquesta edició rep el suport de CaixaBank.

NEWSLETTER