Empuriabrava, la marina residencial més gran d’Europa, celebra cinquanta anys amb més d’un centenar d’actes i repensant la reconversió de la destinació

Girona, 16 de març del 2017

Amb motiu de la celebració dels 50 anys de la creació de la marina d’Empuriabrava, l’Ajuntament de Castelló d’Empúries-Empuriabrava, les entitats i empreses turístiques del municipi, i amb el suport del Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, impulsen un programa que inclou cent-trenta actes commemoratius, i els treballs per iniciar el reposicionament de la destinació com a destinació sostenible.

Avui, 16 de març, els vicepresidents del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Marta Felip i Jaume Dulsat; l’alcalde de Castelló d’Empúries-Empuriabrava, Salvi Güell, i Roser Vitalla, regidora de Platges, Canals i 50 aniversari d’Empuriabrava, presenten d’una banda la programació d’actes commemoratius, més d’un centenar, entre institucionals, fires i jornades gastronòmiques; celebració d’esdeveniments esportius; concerts i espectacles festius, a proposta d’un procés participatiu dut a terme entre l’ajuntament i els veïns de la marina. D’altra banda, s’introdueix replantejar el futur d’una marina amb clara vocació turística com Empuriabrava i com vincular més la marina amb el seu entorn natural i patrimonial a fi de reconvertir-la en una destinació sostenible de referència dins la marca Costa Brava.

La programació de l’aniversari, que es pot consultar a www.empuriabrava50.cat, s’ha ordenat a través de les quatre estacions de l’any que coincideixen amb els quatre grans moments de la història d’Empuriabrava. L’hivern, amb la visió i la planificació de la marina; la primavera, el naixement i els primers anys d’Empuriabrava, anys 60 i 70; l’estiu, amb el boom turístic i les nits d’Empuriabrava, anys 80 i 90. I finalment, la tardor, amb la desestacionalització i l’aposta per el turisme esportiu i natural, dels 2000 fins a l’actualitat.

Entre les més de cent activitats previstes en destaquen les següents:

 • L’exposició “50 anys d’Empuriabrava”
 • “Empuriabrava, nit d’estrelles” amb els restaurants d’estrella Michelin de la Badia de Roses
 • Les jornades gastronòmiques “BravaTast”
 • Els actes populars i institucionals dels 50 anys, el dia 26 de juny
 • El mapping dels 50 anys d’Empuriabrava al Club Nàutic
 • La cercavila amb els Comediants i les entitats del municipi
 • El piromusical dels 50 anys
 • La festa remember “The Empuriabrava nights”
 • El concert popular dels 50 anys a la platja amb The Original Blues Brothers
 • El 1r Festival Nautic Jazz
 • El campionat de Catalunya de volei platja
 • La jornada professional sobre el futur de les marines residencials i les destinacions turístiques.

A part de la celebració i el record d’aquests anys, es vol aprofitar l’efemèride per a replantejar el futur d’Empuriabrava, la marina residencial més gran d’Europa. És un dels ports més segurs del món i compta amb més de 5.000 amarradors i 23 canals de quilòmetres navegables. Amb un parc immobiliari de 14.000 cases, pisos i apartaments. A l’estiu la seva població arriba a les 75.000 persones.

Des de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries-Empuriabrava, i en paraules de Salvi Güell, alcalde del municipi, «es vol aprofitar aquesta efemèride per rellançar la destinació i marcar les línies estratègiques de futur en l’àmbit turístic». Entre les actuacions que s’impulsen, hi ha la programació d’una jornada professionals que es realitzarà el 4 d’octubre, organitzada conjuntament amb el Patronat de Turisme Costa Brava Girona amb el títol “Nous reptes del model de turisme sostenible a la Costa Brava. El futur de les marines”. La jornada s’adreçarà a professionals del sector turístic i se centrarà en diverses línies: ordenació de territori i urbanisme; protecció dels espais naturals; definició i estratègia turística, plans de millora, entre altres.

Els vicepresidents del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Marta Felip i Jaume Dulsat, vicepresident del Patronat de Turisme, manifesten que «l’actual indústria turística gironina té el deure de desenvolupar-se de manera equilibrada i responsable, i apostar per nous mercats i intentar crear nous productes i serveis turístics per reposicionar la nostra marca i mantenir la competitivitat en el mercat turístic».

 

NEWSLETTER