Girona en família. Viatge dels Pirineus a la Costa Brava3

Es divulga l’oferta de turisme familiar de la Costa Brava i el Pirineu de Girona als canals SX3 i Esport3

12 de juny de 2023

L’oferta d’activitats i serveis turístics de la Costa Brava i el Pirineu de Girona dirigida a les famílies es divulga en els programes infantils «Al mar» i «Lara i Kali» del canal SX3, i al programa «Temps d’Aventura, del canal Esport 3, amb l’objectiu d’incentivar a les famílies a fer vacances actives en espais i entorns d’interès paisatgístic i cultural i, també, per fomentar valors com la salut i el respecte pel medi natural entre el públic infantil.

La demarcació de Girona rep anualment milers de famílies tant de procedència  nacional com internacional que duen a terme visites, excursions i vacances a la Costa Brava i el Pirineu de Girona perquè perceben les destinacions com a segures, madures i diverses degut a la variada oferta de propostes i serveis adequades per a tots als públics en funció de les necessitats i expectatives de cada moment. En aquest sentit, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona considera el turisme familiar un segment de mercat principal en l’estratègia de màrqueting i el tracta de manera transversal en les actuacions promocionals que duu a terme en el pla d’accions anual. Així, seguint l’estratègia definida per l’entitat enfocada a potenciar i posicionar les comarques gironines com una destinació idònia per gaudir de vacances en família, es duen a terme una sèrie d’iniciatives en canals específics de la televisió pública catalana i també a través de les xarxes socials.

A inicis de 2023 es va produir i difondre el nou vídeo promocional «Viu la Costa Brava i el Pirineu de Girona en família» amb què el Patronat de Turisme Costa Brava Girona divulga els atractius i els valors de la destinació alhora que diverses propostes turístiques dirigides al públic familiar a través de les xarxes socials. El vídeo s’ha produït en quatre idiomes i va en sintonia amb la campanya publicitària genèrica «Viu el doble».

Al juny s’inicia el programa «Al mar!» al nou canal infantil SX3. Es tracta d’una proposta centrada en el mar i el litoral català que aposta per la descoberta del territori, les activitats en família i els valors de la sostenibilitat. És presentat per la coneguda activista en defensa del medi ambient i els animals, Carlota Bruna.
El 2 de juny es va emetre el primer capítol dedicat a l’activitat de vela des de Blanes i seguirà la divulgació d’altres activitats nàutiques com el surf a vela i el kitesurf que es donaran a conèixer des de localitats de la Costa Brava com Castell-Platja d’Aro, l’Escala i Sant Pere Pescador –coincidint amb el Campionat del Món d’Optimist–, l’Estartit i Roses. Les emissions duraran fins al mes de setembre i comptarà amb concursos i premis per als espectadors.

Anteriorment, al mes d’abril, i en la segona temporada del programa «Lara i Kali», de SX3, es van emetre set episodis en els quals dues de les aventures succeïen a la Garrotxa, més concretament a la Vall d’en Bas, i al Ripollès, a la Vall de Camprodon. Cada capítol del programa proposava resoldre una missió per part dels protagonistes mentre l’aventura transcorria per paratges naturals de gran valor paisatgístic i fomentava l’activitat física i el respecte pel medi entre l’audiència.
Ambdues iniciatives dutes a terme en els programes de SX3 han estat fruit d’un acord de col·laboració entre la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i l’Agència Catalana de Turisme, en què també han participat el Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona i els patronats de turisme de la Diputació de Tarragona i la Diputació de Barcelona.

Pel que fa al canal temàtic d’esports de la televisió pública de Catalunya, Esport3, cada dijous del mes de maig «Temps d’Aventura» ha emès l’espai «Girona en família. Viatge dels Pirineus a la Costa Brava» en què l’atleta d’elit Núria Picas i la família Roca-Rekow han dut el repte dels Pirineus al mar per terra, mar i aire en família a la demarcació de Girona. Durant el repte els participants han descobert i gaudit d’experiències úniques en entorns naturals com ara vol en globus per la Garrotxa, excursió per la via verda de la Ruta del Ferro i del Carbó, salt en paracaigudes sobre la Badia de Roses, una ruta en caiac pel Ter i un tram de la via ferrada de Sant Feliu de Guíxols i, també, activitats d’immersió a les illes Medes, entre d’altres. Els quatre episodis de set minuts de durada de la sèrie «Girona en família. Viatge dels Pirineus a la Costa Brava», proposat pel  Club de Màrqueting del Natura i Turisme Actiu del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, es poden veure al canal Youtube Costa Brava Pirineu. Properament, aquest espai serà emès també per Movistar Deporte i Teledeporte, en versió castellana.

NEWSLETTER