Afterwork Londres(1).Blueyonder

Es manté la promoció turística al Regne Unit després de la pandèmia

28 d’octubre de 2022

Una trentena d’agents de viatges especialitzats en viatges de luxe i de periodistes de mitjans de comunicació del Regne Unit es reuneixen amb una desena de representants d’empreses turístiques gironines i s’interessen per l’oferta turística enogastronòmica, de benestar i d’alta gamma de la Costa Brava.

El mercat britànic és el quart del turisme internacional a la destinació de la Costa Brava, amb 932.498 pernoctacions en els nous primers mesos de 2022, un 13 % menys que en el mateix període del 2019. Aquest mercat està en vies de recuperació després de superar la pandèmia i el Brexit, i un cop restablertes la connectivitat aèria i l’operativitat  turística.

Ahir, dijous 27 d’octubre, a Londres (Regne Unit), el Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona va dur a terme una acció promocional per donar a conèixer l’oferta turística enogastronòmica, de benestar i d’alta gamma de la Costa Brava entre una trentena d’agents de viatges especialitzats en viatges de luxe, periodistes de mitjans de comunicació i creadors de contingut del país.

En el decurs de l’acte, una desena de representants d’empreses d’allotjament i d’activitats turístiques gironines es van trobar amb els prescriptors anglesos, amb els quals van poder establir relació i fer treball en xarxa. Com a empreses gironines hi havia Hotel Camiral at PGA Golf & Wellness, Hostal La Gavina GL, Mas de Torrent Hotel & Spa, Boutique Villas by Corredor Mató, Casa Anamaria Hotel & Villas, Hotel Santa Marta, Peralada Resort, La Farinera Sant Lluís i Girona Food Tours. Com a prescriptors anglesos, s’hi comptaven les agències Oliver’s Travels, Go Butler, Inspire My Holiday i Fello Travel, i els mitjans The Telegraph, Luxuriate Life Magazine, The Boutique Adventurer i The Smilling Food Journal, entre altres.

L’esdeveniment, que incloïa una sessió formativa prèvia per als empresaris gironins sobre el mercat britànic a càrrec del Centre de Promoció Turístic de Catalunya al Regne Unit i Irlanda, va oferir una presentació de la destinació seguida d’una dinàmica participativa entre els assistents i els representants gironins. La trobada va finalitzar amb un còctel gastronòmic elaborat per Iolanda Bustos, cuinera biodinàmica i membre del col·lectiu Cuina de l’Empordanet, i amb vins de la Ruta del Vi DO Empordà.

 

El mercat britànic, quart mercat del turisme internacional a la Costa Brava

El turisme britànic és un mercat emissor històric i estratègic per a les destinacions gironines i, en l’actualitat, se situa com el quart del turisme internacional a la destinació de la Costa Brava. Segons dades de la Fundació Eurecat (TDS), de l’1 de gener al 30 de setembre han arribat a la demarcació de Girona 235.450 turistes britànics, que han generat 932.498 pernoctacions. En comparació amb l’ocupació registrada en el mateix període del 2019, la destinació ha experimentat un decrement del 13 % quant al nombre de pernoctacions.

Com a dada remarcable i indicativa de la recuperació del mercat britànic a la destinació, hi ha les 48.920 pernoctacions registrades al setembre, el mes d’aquest any en què s’han produït més pernoctacions.

El mercat britànic està en vies de recuperació a la Costa Brava després de superar la crisi provocada per la pandèmia i el Brexit, i un cop restablertes la connectivitat aèria i l’operativitat turística.

En el decurs del 2022, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona haurà dut a terme una vintena d’accions de promoció, comunicació i comàrqueting dirigides a representants d’agències de viatges, operadors turístics i periodistes britànics. Destaquen la participació en fires com el Balance Festival i la World Travel Market, que tindrà lloc del 7 al 9 de novembre a Londres; la participació en l’International Sports Convention; el comàrqueting amb Jet2holidays; l’organització de viatges de premsa a la destinació per a periodistes de mitjans com The Sunday Times, o la d’importants operadors especialitzats en golf com Your Golf Travel.

De cara al 2023, l’entitat continuarà apostant pel mercat britànic com a mercat estratègic, incrementant els esforços en publicitat i posicionament de marca i en la recuperació de l’operativitat turística.

NEWSLETTER