Presentació llibre 51 rutes a peu, en bicicleta i en caiac

Es presenta el llibre Pirineu de Girona Costa Brava. 51 rutes a peu, en bicicleta i en caiac

Girona, 7 d’abril de 2016

La publicació, de 240 pàgines, presenta 51 rutes a peu, en bicicleta i en caiac dirigides als amants i aficionats de l’esport, així com als visitants de la demarcació de Girona que busquen noves experiències per mitjà de la descoberta del territori i del contacte amb la natura.

El llibre compta amb fotografies, mapes topogràfics i consells pràctics i de seguretat per anar per la muntanya; inclou deu rutes a peu pel Pirineu, deu rutes a peu entre els rius Fluvià i Ter, deu rutes a peu per la Costa Brava, tretze rutes en bicicleta i vuit rutes en caiac pel mar i en caiac pels rius Ter i Fluvià, a més d’adreces d’interès i un índex toponímic.

L’autor de la guia, Sergi Lara, destaca de la publicació que es tracta «d’una guia necessària per posar en relleu el valor incalculable de les terres gironines». L’autor comenta que «des dels cims escarpats d’alta muntanya fins als paratges costaners més salvatges de la Mediterrània, passant per bona part de la representació forestal del continent europeu, totes les rutes proposades permeten descobrir nombroses localitats que concentren un patrimoni cultural igualment extraordinari, farcit de monuments de totes les èpoques».

La publicació d’aquest projecte va néixer de la proposta que el geògraf, escriptor, fotògraf i guia de muntanya professional Sergi Lara i l’editorial Triangle Books van presentar al Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona l’any 2015, coincidint amb la designació de l’Any de la Natura a la Costa Brava i el Pirineu de Girona. El llibre es troba a totes les llibreries de la demarcació en cinc idiomes, i el Patronat de Turisme Costa Brava Girona també l’utilitza com a eina de promoció de la destinació en aquelles accions i activitats que realitza adreçades bàsicament a operadors turístics i premsa especialitzada.

Ramon Ramos, director general del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, comenta que «aquesta és la segona vegada que col·laborem amb l’editorial Triangle Books —la primera va ser amb l’edició de la guia GR 92 de la Costa Brava— perquè es tracta d’un projecte que reforça el foment de les activitats de turisme actiu i sostenible a la nostra demarcació, les quals impulsem des del Club de Natura i Turisme Actiu».

La demarcació de Girona és un territori capdavanter com a destinació per practicar-hi el cicloturisme i el senderisme, tant als Pirineus com a l’interior i a la costa. Pel que fa al caiac de mar, en els darrers anys s’ha popularitzat aquesta activitat i ha proliferat en el territori la constitució d’empreses que s’hi dediquen.

 

Dossier de premsa del llibre:

https://issuu.com/trianglepostals/docs/dossier_costa_brava/1

NEWSLETTER