Promo InstaGreen_PGA

Es programen trobades d’instagramers per divulgar projectes turístics sostenibles de la Costa Brava i el Pirineu de Girona

Girona, 12 de maig de 2022

El jardí botànic Marimurtra, el complex turístic PGA Catalunya Golf & Wellness i el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa participen en les trobades «InstaGreens» per donar a conèixer els seus projectes regeneratius i sostenibles.

Després de la pandèmia es reactiven les trobades d’instagramers a la Costa Brava i el Pirineu de Girona amb la programació d’«InstaGreens», que impulsa el Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona. Les «InstaGreens» són unes trobades gratuïtes adreçades a usuaris de la xarxa social Instagram que tenen lloc en diferents espais de la demarcació de Girona. L’objectiu és donar a conèixer i posar en valor les activitats i els projectes vinculats a la sostenibilitat que diverses poblacions i empreses turístiques del territori duen a terme en la seva aposta pel desenvolupament d’un turisme responsable.

La campanya d’«InstaGreens» va començar el 30 d’abril, amb la programació de la primera trobada al jardí botànic Marimurtra de Blanes, en la qual van participar una vintena usuaris. La sessió va incloure una visita al jardí botànic, un taller pràctic mediambiental de classificació de llavors, la plantació d’una llavor de murtra i un plec d’herbari que el participant es podia endur a casa. De la jornada van originar-se nombroses publicacions als perfils dels participants a través de stories i fotos al canal de continguts.

Al maig hi ha previstes dues trobades: en la primera, el dissabte 14 de maig, tindrà lloc la sortida organitzada al PGA Catalunya Golf & Wellness, de Caldes de Malavella, amb el títol «Ruta de biodiversitat, descobreix la fauna i la flora que habita dins un resort de golf» i la participació del biòleg Oriol Dalmau. En el decurs del matí es durà a terme una ruta d’arbres singulars, l’observació d’aus i un taller de tortugues. La segona trobada serà el dissabte 28 de maig al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa per conèixer el projecte de conservació i seguiment de papallones diürnes. L’activitat consistirà en un recorregut a peu per boscos, camps de conreu i prats de pastura en el qual s’identificaran diferents espècies de papallones.

Properament, l’entitat anunciarà la programació de més sortides en espais naturals de gran valor i interès ambiental i turístic a l’Alt Empordà i la Selva, entre altres. El calendari de trobades «InstaGreens» es publica al web https://instagreens.costabrava.org/ i es divulga mitjançant l’etiqueta #InstaGreens i, addicionalment, les etiquetes #inCostaBrava i/o #InPyrenees, a més d’etiquetes pròpies de cada activitat.

Aquesta iniciativa té relació amb la línia estratègica que el Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona desenvolupa per fomentar, posar en valor i donar a conèixer la creació de productes i experiències que encaixin amb el nou model turístic de país.

 

Instagram, una eina eficient de promoció turística per a les destinacions

Amb la posada en funcionament de la xarxa social Instagram l’octubre de 2010, l’any 2013 el Patronat de Turisme Costa Brava Girona va decidir impulsar la primera campanya de promoció turística oberta, participativa i gratuïta adreçada al públic, anomenada «Instagram your city». La campanya perseguia l’objectiu de promocionar i divulgar de manera innovadora els atractius i els recursos turístics de les destinacions municipals entre un públic ampli. A més, pretenia generar trànsit i continguts per part dels usuaris al portal web i a les xarxes socials de la Costa Brava i el Pirineu de Girona (Facebook, Twitter i Instagram), i estimular la interacció i la participació dels usuaris, creant comunitat i sentiment de pertinença, per tal d’esdevenir una eina rellevant de comunicació. La primera trobada d’instagramers es va organitzar a Girona coincidint amb la campanya comercial «Girona 10». L’acció va permetre difondre el perfil a Instagram @costabravapirineu i les etiquetes #InCostaBrava i #InPyrenees.

En les dues primeres edicions de la campanya «Instagram your city», organitzades per l’entitat els anys 2013 i 2014, les seixanta-nou trobades van comptar amb la participació de 5.436 usuaris, que van publicar 52.635 fotografies i van aconseguir 2,9 milions d’impactes a les xarxes socials (eina Promo & Tweets).

La nova fórmula per promocionar la destinació per mitjà dels canals digitals, les xarxes socials i les noves tecnologies, eines per les quals apostava estratègicament el Patronat de Turisme Costa Brava Girona  i que li atorgaven lideratge, va permetre fer evolucionar l’acció en els anys successius: es va estendre i s’hi van incorporar altres administracions, ens locals i també  empreses turístiques gironines. Cal remarcar que els guanyadors de cada concurs gaudien d’estades, àpats i altres serveis que oferien els municipis, les entitats i les empreses participants.

Així, l’any 2015 la iniciativa va evolucionar per mitjà de la programació de concursos temàtics d’un mes de durada (Vívid, Ennatura’t, festivals de música, cultura jueva o parcs naturals) i d’autoretrats «Selfie your city», aprofitant la nova tendència de fer autofotos (selfies) dels usuaris. En els anys 2018 i 2019, la campanya va seguir transformant-se per promocionar continguts específics entre comunitats especialitzades d’usuaris d’Instagram. Es van organitzar trobades d’igers per difondre la programació i la marca Costa Brava Girona Festivals o per divulgar el mil·lenari del castell de Begur, entre d’altres.

Amb l’arribada de la pandèmia a començaments de 2020, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona a va aturar l’activitat promocional regular i es va haver d’adaptar a la nova situació per fer front a la crisi turística reconduint l’esforç en la programació d’accions promocionals a distància o d’accions híbrides i en la generació de nous continguts inspiradors per mitjà dels espais digitals i les xarxes socials.

Actualment, en plena recuperació de l’activitat turística a la demarcació de Girona, es reprèn la campanya a Instagram amb la programació d’«InstaGreens» per continuar donant a conèixer i apropant al públic local iniciatives i activitats a territori que permetin divulgar els productes i els serveis turístics sostenibles que existeixen a les destinacions de la Costa Brava i el Pirineu de Girona.

NEWSLETTER