Es promociona el Pirineu de Girona a Màlaga i Madrid

Girona, 12 d’octubre de 2015

Deu entitats i empreses turístiques d’interior i de muntanya gironines presenten la seva oferta turística per la temporada tardor-hivern 2015-2016 a una quarantena d’agents de viatges de Màlaga, més de setanta agents de viatges de Madrid i una trentena de periodistes de mitjans de comunicació generalistes i de turisme.

Dimarts 13 d’octubre, a l’Hotel NH de Màlaga, i dijous 15 d’octubre, a l’Hotel Westin Palace de Madrid, es va portar a terme l’acció promocional i de difusió «Pirineu de Girona, 2015-2016», impulsada pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona. L’acció s’iniciava amb reunions d’intercanvi (workshops) entre professionals de les agències de viatge d’ambdues ciutats i els representants d’entitats i empreses turístiques gironines. A continuació de les reunions va tenir lloc una presentació de la destinació, a la qual també van assistir periodistes de mitjans de comunicació de Màlaga i de Madrid. Les promocions van finalitzar amb una degustació gastronòmica oferta per representants del col·lectiu Cuina Volcànica de la Garrotxa, a Màlaga, i pel restaurant Fonda Xesc, de Gombrèn, distingit amb una estrella Michelin, a Madrid.

Les entitats i les empreses de la demarcació de Girona que van participar en la promoció eren: l’estació d’esquí Masella, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya —amb les estacions de la Molina, Vall de Núria i Vallter 2000—  Solineu Hotels, Guitart Hotels, Vies Verdes de Girona, l’oficina de turisme de Puigcerdà i el Consell Comarcal de Cerdanya, Turisme Rural Girona, Associació Turística d’Apartaments i Pirineus de Catalunya.

La vicepresidenta del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Marta Felip, va participar en la presentació de Màlaga, i el director general del Patronat de Turisme, en l’acte celebrat a Madrid. Marta Felip va destacar que «per primera vegada es presenta aquesta oferta al client a la província de Màlaga, i, de manera regular, a Madrid, en un moment en què el mercat espanyol mostra signes de recuperació i busca destinacions que aglutinin actius naturals, patrimonials, gastronòmics i esportius».

Novetats en les cinc estacions d’esquí gironines; l’espai museístic Ceretània; la xarxa de senders de 2.500 quilòmetres entre les comarques del Ripollès, la Garrotxa i l’Alt Empordà, i una ruta per explorar la serra Cavallera i els seus monestirs són alguns dels atractius que comprèn l’oferta turística de la nova temporada del Pirineu de Girona 2015-2016.

Amb aquesta acció promocional i de comunicació es va iniciar el programa d’actuacions amb què el Patronat de Turisme Costa Brava Girona dóna a conèixer al mercat espanyol les novetats del conjunt de l’oferta turística del Pirineu de Girona 2015-2016. I, concretament, les visites a la Costa del Sol i a Madrid neixen de l’interès que els empresaris i gestors d’allotjaments turístics i estacions d’esquí del territori tenen per captar públic procedent d’aquestes zones.

 

En la temporada 2014-2015, les estacions d’esquí gironines van tancar portes amb un balanç positiu: 757.858 esquiadors

La temporada anterior va ser de les més llargues dels últims anys, amb cinc mesos d’activitat. L’estació de Masella va tancar amb 380.000 esquiadors (un 8 % menys que l’anterior temporada, tot i que van augmentar en un 10 % els esquiadors estrangers); la Molina va rebre 265.798 esquiadors; la Vall de Núria, 45.944 esquiadors; Vallter 2000 en va tenir 60.294, i l’estació d’esquí nòrdic de Guils Fontanera en va rebre 5.819.

Les cinc estacions d’esquí gironines van fer un balanç satisfactori de la temporada, tot i que la situació de crisi i el mal temps que ha fet molts dies festius van evitar que es pogués parlar d’una temporada de rècord pel que fa al nombre de forfets venuts.

NEWSLETTER