Es promociona el Pirineu de Girona a Mallorca

Mallorca, 19 d’octubre de 2016

Nou entitats i empreses turístiques d’interior i de muntanya gironines presenten la seva oferta turística per a la temporada tardor-hivern 2016-2017 a una seixantena d’agents de viatges de Mallorca i una vintena de periodistes de mitjans de comunicació generalistes i de turisme.

Ahir al vespre dimarts 18 d’octubre, a l’Hotel Nixe Palace de Palma de Mallorca, es va  portar a terme l’acció promocional i de difusió «Pirineu de Girona, 2016-2017», impulsada pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona. L’acció es va iniciar amb reunions d’intercanvi (workshops) entre professionals de les agències de viatge de les illes Balears – B The Travel Brand, Barcelo Viajes, Halcon Viajes, Mon de Viatges, Oro Tours, Week Tours, World Travel Tour, Gatell Tours i PMI Events, entre altres  – i els representants d’entitats i empreses turístiques gironines.

Després de les reunions va tenir lloc una presentació de la destinació, a la qual també van assistir periodistes de mitjans de comunicació de les Balears. La promoció va finalitzar amb una degustació gastronòmica oferta per representants del col·lectiu Cuina Volcànica de la Garrotxa.

Les entitats i les empreses de la demarcació de Girona que van participar en l’acció són: l’estació d’esquí de Masella, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya —amb les estacions de la Molina, Vall de Núria i Vallter 2000— Solineu Hotels, Guitart Hotels, l’oficina de turisme de Puigcerdà, el Consell Comarcal de la Cerdanya, l’Associació Turística d’Apartaments i Pirineus de Catalunya.

El director general del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Ramon Ramos, va participar en la presentació i va manifestar que «volem redirigir el públic de les illes Balears –residents i estrangers que hi viuen- al Pirineu de Girona, mercat emissor estratègic pel Pirineu de Girona». Ramos afegeix que «a Mallorca presentem el Pirineu de Girona més íntim, per la proximitat i coneixença que aquest mercat té del nostres territori, i el ventall de possibilitats que la destinació ofereix al visitant que busca gaudir d’unes vacances lligades a les activitats i experiències relacionades amb el contacte amb la natura, la cultura i gastronomia locals».

Amb aquesta acció promocional i de comunicació s’ha iniciat el programa d’actuacions amb què el Patronat de Turisme Costa Brava Girona dóna a conèixer al mercat espanyol les novetats del conjunt de l’oferta turística del Pirineu de Girona 2016-2017.

 

En la temporada 2015-2016, les estacions d’esquí gironines van tancar portes amb un balanç positiu: 734.682 esquiadors

L’endarreriment en l’inici de la temporada d’esquí als Pirineus catalans la temporada 2014-2015, a causa de la falta de precipitacions, va registrar una lleu davallada del 3 % en el nombre d’usuaris i visitants a les estacions d’esquí gironines.

Així, la temporada passada, 2015-2016, les cinc estacions d’esquí gironines van fer un balanç satisfactori de la temporada, ja que van registrar 734.682 esquiadors. La Molina va tenir 238.131 esquiadors, Vall de Núria, 29.642; Vallter 2000, 28.526; Masella, 393.000, i Guils Fontanera, 383.

 

Novetats de l’oferta turística del Pirineu de Girona (2016-2017)

Per a la temporada 2016-2017, les cinc estacions d’esquí gironines presenten millores en les instal·lacions (accessos, remuntadors, lloguer de material, ampliació de pistes i més canons de neu artificial) i en els serveis turístics (forfets i paquets turístics).

Tanmateix, des de les àrees específiques de turisme dels mateixos consells comarcals i també de les associacions i entitats de desenvolupament turístic local es presenten un seguit de propostes per a la nova temporada:

  • 9 paquets turístics per al Ripollès que combinen atractius naturals, culturals i gastronòmics de la vall de Ribes, la vall de Camprodon i el Baix Ripollès:
  • Nou fullet amb 24 activitats i visites guiades culturals pel Ripollès.
  • Nou mapa de senderisme pel Ripollès, que inclou la xarxa de senders d’Itinerannia, així com 21 itineraris circulars que transcorren sobre la mateixa xarxa de senders pels 19 pobles de la comarca; travesses i ascensions a alta muntanya i senders de poca dificultat, idònies per a famílies, a la vall de Ribes, la vall de Camprodon i el Baix Ripollès.
  • Camins de l’exili de Camprodon a Prats de Molló-Trekking Canigó. És una proposta de turisme de memòria pels Pirineus Orientals creada i pensada per recórrer els camins i passos fronterers que van seguir els exiliats jueus durant la Segona Guerra Mundial fugint de l’holocaust nazi cap a Espanya (1940-1945), i els republicans al final de la Guerra Civil espanyola fugint de les tropes franquistes cap a França (1939).
  • Itinerànnia. Xarxa de senders de 2.500 km entre les comarques del Ripollès, la Garrotxa i l’Alt Empordà (paquet turístic).
  • Garrotxa Cultour. Quinze propostes per descobrir el patrimoni cultural de la comarca.

NEWSLETTER