Instagram Live @empordawine

Es promociona l’enoturisme de la Costa Brava amb la campanya «Passeja pels racons més bonics de la Ruta del Vi DO Empordà»

Girona, 8 de maig de 2020

La Ruta del Vi DO Empordà promociona l’oferta enoturística de la Costa Brava amb la programació de quatre passejades pels racons més bonics de la Ruta del Vi DO Empordà, a través del perfil @empordawine d’Instagram. Segons dades recollides pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona, l’any 2019 els vint-i-vuit cellers visitables que són membres de la Ruta del Vi DO Empordà, formada per un centenar d’empreses del sector, van rebre 56.232 visites, un 5,09 % més que el 2018.

La campanya de promoció de l’enoturisme a la Costa Brava «Passeja pels racons més bonics de la Ruta del Vi DO Empordà», a través del canal d’Instagram i impulsada per la Ruta del Vi DO Empordà del Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, presenta una sèrie d’entrevistes, en directe i de mitja hora de durada, als protagonistes del món del vi a l’Empordà. La iniciativa persegueix fer difusió de l’oferta enoturística del territori mitjançant històries i curiositats que s’amaguen darrere la producció vitivinícola, tot donant a conèixer els rostres dels protagonistes i mostrant els paisatges més emblemàtics. Es pretén estimular els usuaris (afeccionats al vi, la viticultura i el turisme) perquè redescobreixin l’Empordà tot gaudint de les moltes experiències enoturístiques que es proposen a la demarcació un cop finalitzi el confinament i es restableixi progressivament la mobilitat de les persones i l’oferta turística de les destinacions i empreses.

Ahir, dijous, 7 de maig, a les 19 h, a través del perfil @empordawine, va tenir lloc la primera passejada en directe, amb Eduard Hugas, propietari del celler Hugas de Batlle, situat a la població de Colera. Hugas va explicar la història que s’amaga darrere el vi Camí d’en Poca Sang des d’una de les seves vinyes emblemàtiques: Coma Fredosa. La sessió va ser seguida a Instagram Live per 107 usuaris.

El calendari de passejades segueix el 14 de maig amb la visita a les vinyes amb vistes al Montgrí del celler Mas Geli, de Pals; el 21 de maig, a la Finca Furot, a Vilamaniscle, del Grup Oliveda, i el 28 de maig, a la vinya del Mini, a Rabós d’Empordà, del celler La Vinyeta. La programació de passejades es mantindrà activa cada dijous fins a finals de juliol, a fi de poder donar visibilitat a més indrets enoturístics de l’Empordà.

Aquesta iniciativa impulsada pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona amb motiu de la crisi generada per la COVID-19 arriba en un moment en què els cellers de la DO Empordà fa prop de dos mesos que no reben visites ni venen productes a les botigues dels seus establiments. Per a la majoria, l’enoturime és una activitat complementària que va guanyant pes en les seves economies, ja que possibilita la venda directa al client final, sense intermediaris. Els vint-i-vuit cellers membres del Club de Màrqueting de la Ruta del Vi DO Empordà es ressenten de l’aturada de visitants, un any en què el Festival Vívid, d’activitats enoturístiques a la Costa Brava (que es va cancel·lar a finals de març), i la Setmana Santa coincidien i feien preveure un mes d’abril altament satisfactori per al sector.

El Patronat de Turisme Costa Brava Girona treballa en diverses actuacions promocionals i de màrqueting digital per donar suport al sector de l’enoturisme de la Costa Brava a fi de reactivar-lo, al més aviat possible, amb el públic de proximitat.

 

El 2019, un any satisfactori per a l’enoturisme a la Costa Brava

Segons dades recollides pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona, l’any 2019 els vint-i-vuit cellers visitables que són membres de la Ruta del Vi DO Empordà, formada per un centenar d’empreses del sector, van rebre 56.232 visites, un 5,09 % més que el 2018. La mitjana anual de visitants que va rebre cada celler va ser de 2.006, mentre que el celler que en va rebre més va registrar-ne 11.258. Les dades recollides posen de manifest que hi ha una elevada estacionalitat de l’enoturista a l’abril, motivada per la celebració del Festival Vívid, i als mesos d’estiu (juny, juliol, agost i setembre), coincidint amb la temporada alta turística a la Costa Brava. A l’abril del 2019 es van registrar 4.942 enoturistes, i a l’agost, 10.996; un pic que va coincidir amb el mes de major afluència de visitants a la destinació. Cal remarcar que al setembre i a l’octubre, l’època de la verema als cellers, es van comptabilitzar 6.232 i 4.567 visitants, respectivament.

Si partim de la procedència dels visitants, hem de destacar dos valors: el 64 % són visitants procedents de Catalunya, fet que denota que el producte és altament atractiu per al públic intern, i el 36 % és públic estatal i internacional. Divuit cellers de la Ruta del Vi DO Empordà han proporcionat dades més segregades pel que fa a les nacionalitats dels visitants: el 48 % són catalans, l’11 % són francesos, el 5 % són britànics, el 5 % són nord-americans, el 5 % són espanyols, el 4 % procedeixen del Benelux, i el 3 % són alemanys, entre d’altres. Cal destacar que, en els darrers cinc anys, els enoturistes procedents de França són els que més han augmentat, seguits dels britànics, en segon lloc; dels procedents dels Països Baixos, en tercer lloc; dels nord-americans, en quart lloc, i dels de la resta d’Europa, en cinquè lloc.

Pel que fa a la despesa generada per cada enoturista als cellers de la Ruta del Vi DO Empordà, l’any 2019 se situa en 30,56 euros de mitjana. Cal destacar que aquesta despesa ha augmentat un 70 % respecte del 2014, any en què se situava en els 18 euros per visitant al celler.

Finalment, el cost mitjà d’una visita i un tast als cellers visitables que són membres de la Ruta del Vi DO Empordà és de 13,10 euros.

NEWSLETTER