Èxit de participació i de visitants en la primera edició del Festival d’Activitats a la Natura, Ennatura’t

Girona, 5 de juny de 2015

El Festival d’Activitats a la Natura, Ennatura’t, acaba amb èxit de participació en la seva primera de edició, ja que ha registrat més de 5.000 assistents en les cent quaranta-cinc activitats i promocions proposades als visitants, durant el mes de maig, a la demarcació de Girona, amb l’objectiu de promocionar i difondre els recursos i els actius naturals del territori des de la vessant turística i sostenible.

Les activitats que més bona acollida han tingut entre els visitants, majoritàriament procedents de les demarcacions de Girona i Barcelona, han estat les que eren gratuïtes o tenien preus reduïts, proposades per les oficines de turisme de Sant Feliu de Guíxols, amb la Festa del Mar, que va aplegar més de 1.000 persones, i de l’Escala, amb la Marató d’Empúries i la promoció «Escala 2 × 1». Les oficines de turisme de Banyoles, Llançà, Castelló d’Empúries – Empuriabrava, Roses, el Centre de Visitants del Gironès i Turisme Garrotxa van oferir un ampli ventall d’activitats per a famílies, relacionades amb la natura i activitats com ara el senderisme, el cicloturisme i el caiac.

Dels parcs naturals de la demarcació de Girona, en destaquen les activitats dutes a terme pel parc natural del Cadí-Moixeró i per l’espai protegit del Montgrí, el Baix Ter i les illes Medes, amb la festa «Apropa’t al parc». D’altra banda, al parc natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa es van realitzar rutes de descoberta de la flora i fauna locals, a càrrec de Trescàlia.

Altres activitats que cal ressaltar, organitzades per empreses adherides al Club de Natura i Turisme Actiu del Patronat, són les d’iniciació a la vela del Club Nàutic l’Escala, amb 45 persones, o l’activitat solidària «Ioga i senderisme a la natura», que ha ofert l’empresa Giroguies i en què els diners recaptats seran destinats a l’ONG Metges sense Fronteres del Nepal. A  l’estació de muntanya de la Vall de Núria han confeccionat paquets especials per a aquesta promoció, que comprenien l’allotjament i diverses activitats de descoberta del territori que han tingut bona demanda. El concurs Instagram Your City, coorganitzat per l’Oficina de Turisme de Palafrugell i l’empresa Camí de Ronda, ha comptat amb 120 participants, mentre que la sortida de natació a mar obert per les Vies Braves i el repte de ciclisme de la Pirinexus 360 Challenge han reunit més de 90 participants.

Els empresaris, els parcs naturals i les entitats organitzadores de les activitats, així com els membres del Club de Màrqueting de Natura i Turisme Actiu, valoren com a molt satisfactòria la iniciativa impulsada pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, que ha contribuït a sensibilitzar i donar a conèixer entre la població i els visitants l’oferta d’activitats a la natura.

NEWSLETTER