Intensa promoció de la Costa Brava i el Pirineu de Girona a Madrid

Madrid, 9 de juny de 2016

Dos workshops i cinc presentacions concentren les jornades de comercialització, promoció i difusió de la Costa Brava i el Pirineu de Girona a Madrid, adreçades a cent quaranta agents de viatges de la comunitat autònoma i a una seixantena de periodistes dels sectors dels viatges, la gastronomia, la cultura i el turisme.

 Els visitants procedents de la comunitat autònoma de Madrid representen el segon mercat emissor estatal de turisme a Catalunya, amb més de 800.000 visitants l’any 2015.

Amb motiu de l’inici de la temporada alta turística a la Costa Brava, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona celebra a Madrid les jornades de la Costa Brava i el Pirineu de Girona, en les quals s’organitzen un cicle de workshops i presentacions de la destinació adreçats a agents de viatges, prescriptors i periodistes de l’àrea metropolitana de Madrid.

L’activitat promocional es va iniciar el dimarts 7 de juny, a la central de l’agència de viatges Pangea, amb la trobada promocional i comercial Afterwork MICE Costa Brava Girona —un innovador format de workshop basat en activitats i tallers que s’ofereixen a la demarcació de Girona—, organitzada pel Costa Brava Girona Convention Bureau entre vint entitats i empreses gironines del sector del turisme de negocis, congressos i convencions, i seixanta empreses organitzadores d’esdeveniments i agències de viatges especialitzades de l’àrea metropolitana de Madrid.

L’endemà, el dimecres 8 de juny, va tenir lloc a l’Espai Platea la presentació en exclusiva del segell de qualitat alimentària Girona Excel·lent a un grup de periodistes enogastronòmics, en el marc d’un dinar elaborat a quatre mans pels cuiners Enrique Díaz i Pep Nogué, que vam comptar amb la participació del President de la Diputació, Pere Vila, i del Diputat de Promoció Econòmica i Diplab, Josep Antoni Frias.

Seguidament, es va presentar l’exposició itinerant «Dalí, Breaking News», impulsada per la Diputació de Girona, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona i l’Agència EFE, al Museo EFE, la Casa de las Noticias. La mostra, formada per vint-i-sis fotografies del Dalí més mediàtic, a més d’una cinquantena que es podran veure en una pantalla interactiva, projecta els atractius i els recursos paisatgístics de la Costa Brava, i es pot veure a partir del 8 de juny amb visita concertada.

Posteriorment, al vespre, novament a Pangea, va tenir lloc l’afterwork genèric de la Costa Brava i el Pirineu de Girona, en què van participar vint entitats i empreses gironines i una vuitantena de representants d’agències de viatges dels sectors de les vacances, del golf, de la cultura, del turisme actiu, etc.

Els diversos actes de la jornada han comptat amb la participació del president de la Diputació de Girona i el Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Pere Vila.

 

Finalment, avui dijous, 9 de juny, a Pangea, es duran a terme tres presentacions breus adreçades a periodistes i mitjans de comunicació, bloguers i prescriptors dedicades a la Ruta del Vi de la DO Empordà, a l’oferta de salut i benestar, i a la marca Costa Brava Girona Festivals, en què s’inclou la presentació de la programació de la trentena edició del Festival Castell de Peralada.

Per acabar, en el mateix espai, les jornades de comercialització i promoció turística gironina a Madrid es tancaran amb la presentació, adreçada a un centenar de periodistes, de l’oferta turística de la Costa Brava i el Pirineu de Girona per a la temporada d’estiu i de tardor de 2016, en què participarà Marta Felip, vicepresidenta del Patronat de Turisme Costa Brava Girona.

Amb aquestes jornades de promoció, de comercialització i de comunicació a Madrid es reforça el programa d’actuacions del Patronat de Turisme Costa Brava Girona en aquest mercat prioritari de l’Estat espanyol per a les destinacions gironines. Concretament, aquestes actuacions neixen de l’interès de les entitats i empresaris del sector turístic gironí per seguir captant públic procedent d’aquesta zona.

 

Dades de mercat

Segons l’Observatori d’Empresa i Ocupació a partir de les dades de Familitur de Turespaña, l’any 2015 Catalunya va rebre 5.149.575 turistes residents a la resta de l’Estat espanyol; un 27,6 % més que l’any anterior.

Els visitants procedents de la comunitat autònoma de Madrid representen el segon mercat emissor estatal de turisme a Catalunya, amb més de 800.000 turistes, per darrere dels visitants de la Comunitat d’Aragó i per davant dels de la Comunitat Valenciana.

La mitjana d’estada dels turistes procedents de Madrid és de 4,5 nits, principalment es desplacen en cotxe, s’allotjen en hotels, i les seves motivacions de viatge són la visita de familiars o amics i l’oci i les vacances.

NEWSLETTER