Acord Patronat i Klassmark.PTCBG

Klassmark i el Patronat de Turisme Costa Brava Girona s’associen per promocionar les competicions esportives amb caràcter social i responsabilitat mediambiental

Girona, 5 de març de 2020

Amb motiu de l’Any del Turisme Esportiu a la Costa Brava i el Pirineu de Girona, des del Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona s’ha signat un acord de col·laboració amb Klassmark, empresa d’esdeveniments esportius, per a la promoció conjunta de les nou curses en modalitat trail running, mountain bike i gravel que tindran lloc a la demarcació de Girona el 2020, les quals compten amb elements de responsabilitat social i mediambiental.

El calendari de competicions de Klassmark a la demarcació de Girona continua diumenge vinent, 8 de març, amb la cursa de muntanya Trail Costa Brava a Palamós, a la qual ja hi ha inscrits 1.200 corredors. La seguiran les curses Trail Cap de Creus, a Roses; Trail Ulldeter, a Campordon; CMG, a Girona, i Trail Rocacorba, a Canet d’Adri.

En les proves de ciclisme, els participants poden escollir entre les modalitats MTB o gravel. El calendari s’inicia els dies 1, 2 i 3 de maig amb la Girona MTB Challenge, una de les curses per etapes més representatives de bicicleta de muntanya del territori; seguida per Sa Costa Brava, a Palamós, i La Santa Vall, a Sant Gregori, que abracen les dues modalitats. El gravel serà més protagonista que mai a Girona amb The Traka, la primera cursa de gravel per etapes d’Europa.

L’empresa Klassmark és un referent en la implementació d’una metodologia organitzativa en curses, tot creant experiències esportives a l’aire lliure de gran valor per als seus participants i per al territori que les acull. Organitza les BUFF® MISSIONx3, un circuit propi dels més importants del calendari de curses de muntanya, i proves puntuables de les de les Golden Trail National Series, la Copa Catalana i el Campionat de Catalunya de trail running de la Federació Catalana d’Atletisme. Moltes d’aquetes proves tenen una gran rellevància internacional. Alhora, l’empresa és un referent en el desenvolupament d’activitats que promouen l’esport i els hàbits de vida saludables (proporcionant productes de proximitat i sans als punts d’avituallament), el consum responsable, la gestió de residus, la inclusivitat (amb el programa de beques runners4runners), la igualtat (fomentant la participació del públic femení), i la memòria històrica, pel que fa a la recuperació d’antics camins i promoció d’atractius oblidats.

En aquest sentit, la filosofia empresarial de Klassmark s’alinea amb l’estratègia de màrqueting del Patronat de Turisme Costa Brava Girona a favor de desenvolupar una activitat turística sostenible a la demarcació de Girona.

El Patronat de Turisme Costa Brava Girona dona suport a l’organització d’aquests esdeveniments perquè des de l’entitat es dediquen esforços per promocionar l’oferta d’oci i esportiva (en especial de rutes a peu i en bicicleta) a la demarcació de Girona, perquè s’estimula l’activitat turística mitjançant competicions per a esportistes professionals i amateurs en diverses èpoques de l’any de manera disseminada en el territori impulsant la difusió de la demarcació, i perquè es vol donar visibilitat a les marques «Costa Brava» i «Pirineu de Girona» i associar-les a empreses que impulsen l’esport de qualitat i la sostenibilitat.

La col·laboració entre el Patronat de Turisme Costa Brava Girona i Klassmark, empresa dirigida per Gerard Freixes, es materialitza amb la difusió de les marques «Costa Brava» i «Pirineu de Girona» en el material promocional, en espais i mobiliari i també en la cartellera de les diverses competicions del calendari. Les marques estaran visibles en el portal web i en les promocions a xarxes socials de Klassmark. Per la seva banda, Klassmark estan adherits al Club de Turisme Esportiu del Patronat de Turisme.

Amb la celebració d’aquest tipus d’esdeveniments, es posa de manifest l’alta potencialitat de la demarcació de Girona en l’àmbit del turisme esportiu i es valoren els seus recursos naturals, els equipaments esportius, els serveis municipals i els allotjaments.

L’any 2019 Klassmark va moure entorn de 12.800 participants a la demarcació de Girona. Un 60 % procedien de Catalunya; un 24 %, de l’Estat espanyol, i un 16 %, d’altres països. Un 60 % dels participants venien acompanyats i feien un mínim d’una pernoctació. El 70 % generaven una despesa mitjana de 150 €/dia, fet que suposa un elevat impacte econòmic i turístic a la demarcació fora de la temporada alta.

El Patronat de Turisme Costa Brava Girona dona suport a nombrosos esdeveniments esportius rellevants de la demarcació que conjuguen el binomi esport i turisme, com ara el Sea Otter Europe Costa Brava Girona Bike Show, la Copa del Món de Windsurf Catalunya – Costa Brava i el MIC de futbol i bàsquet.

NEWSLETTER