MASIA SERRA Fotos Roger Lleixa

La 3ª edició de VÍVID, la festa de l’enoturisme de la Costa Brava, acollirà el proper mes d’abril més de 75 activitats enoturístiques per a grans i petits

Girona, 17 de març de 2016

Setanta-cinc activitats i promocions es programen a les comarques de l’Alt Empordà i el Baix Empordà esperen rebre més de 5.000 visitants en un mes on el vi, la cuina i la cultura empordanesa seran els protagonistes.

Nascut amb l’objectiu de promoure les virtuts de l’enoturisme de la Costa Brava, el programa inclou activitats com Tast&Swing; enocaiac; ruta amb segways; vinyes i dòlmens; enosenderisme; Music&Wine; #InstaVivid; diferents tastos de vins harmonitzats amb productes locals, com la mel o el mató; tallers; fires i molt més.

El proper 1 d’abril arrencarà la 3ª edició de VÍVID, El Festival del Vi, un mes sencer d’activitats enoturístiques que transformaran l’Alt Empordà i el Baix Empordà en l’epicentre de l’enoturisme de Catalunya.

Presentat avui a l’Enoteca Paco Pérez de mans de Pere Vila, president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona; Xavier Albertí, President del Consell Regulador de la DO Empordà; Ramon Ramos, director general del Patronat de Turisme Costa Brava Girona; i Paco Pérez, ambaixador de la Costa Brava, el cartell de VÍVID 2016 inclou més de 75 activitats i promocions proposades per vint-i-cinc empreses i deu municipis. «El vi empordanès està vivint un dels moments més dolços de la seva història»  ha declarat Pere Vila, «coincidint també amb l’excepcional moment de la gastronomia gironina».

La Cooperativa de Garriguella serà l’encarregada de donar el tret de sortida el divendres 1 d’abril a les 20 h amb un taller-ponència de cocteleria creativa impartit pel jove cocteler Gerard Ruiz, qui elaborarà còctels amb els vins i caves empordanesos.

En el decurs del mes, es programen des d’aventures a la natura, com enosenderisme, enocaiac i diverses rutes a peu o amb vehicles a motor; fins a fires, balls, tastos, degustacions, cursos, tallers i jornades de portes obertes.

D’altra banda, la fira professional de vins de la DO Empordà, Arrels del Vi, serà l’encarregada de posar el punt i final a la present edició de VÍVID el dissabte 30 d’abril al mercat del Born de Barcelona.

 

VÍVID, el Festival del Vi

Amb la primavera es reinicia el cicle de la vinya a l’Empordà, a la Costa Brava, i amb ella neix VÍVID, el primer festival del vi de l’Alt Empordà i Baix Empordà amb el què es vol donar a conèixer el món i el producte del vi empordanès mitjançant activitats i experiències enoturístiques a la destinació. La primera i segona edició de VÍVID proposaven 55 activitats i promocions al 2014, i 109 al 2015, i van comptar amb 3.000 i 5.748 participants respectivament.

El vi empordanès, produït a la DO Empordà, prové de 55 municipis ocupant una extensió de 2000 hectàrees de vinya i aplegant 330 viticultors i 50 cellers. Contribueix a la preservació del territori i el paisatge i la dinamització de l’activitat rural d’una demarcació i l’activitat turística d’una destinació.

Promogut pel Club de la Ruta del Vi DO Empordà del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, de la Diputació de Girona, VÍVID és una iniciativa de dinamització i promoció del territori fora de temporada alta turística, donat que té lloc al mes d’abril. D’una part, es vol donar a conèixer el món de la viticultura empordanesa als habitants i visitants a través d’experiències enoturístiques memorables en un entorn únic, la Costa Brava; i, d’altra part, portar a terme una acció més que computi en el procés d’obtenció de la certificació «ruta del vi» que atorga ACEVIN (l’Associació Espanyola de Ciutats del Vi amb el suport de la Secretaria General de Turisme de l’Estat).

La iniciativa promocional impulsada pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona rep el suport i la participació del Consell Regulador de la DO Empordà, cellers de la DO Empordà, ajuntaments i empreses turístiques del territori així com de 95 socis que integren el Club de màrqueting de la Ruta del Vi DO Empordà.

 

El programa complet es pot consultar al web http://vivid.costabrava.org

NEWSLETTER