La Costa Brava acull amb èxit la gala de la Guia Michelin Espanya i Portugal 2017 i s’anuncia que 14 restaurants gironins lluiran 18 estrelles Michelin

Girona, 24 de novembre de 2016

Amb motiu de la celebració de la Gala de la Guia Michelin Espanya i Portugal 2017 a Girona del 23 de novembre, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona va dur a terme un paquet d’actuacions de comunicació, difusió i promoció de la gastronomia del territori que es van iniciar el 10 de novembre a Madrid amb la trobada de Joan Roca amb vuit periodistes gastronòmics espanyols i la participació a tres tertúlies radiofòniques, a més d’una entrevista a l’espai Aquí la Tierra de TVE.

Seguidament, els dies 19 i 26 de novembre es van dur a terme dues trobades d’instagrammers a la ciutat de Girona, Girona Food & Wine Tour, amb la col·laboració de l’empresa Girona Food Tours, a les quals van participar més de cinquanta persones, que van crear contingut a la xarxa Instagram amb les etiquetes #instaenogastronomia, #empordawine, #somgastronomia i #inCostaBrava.

Dos dies abans de la Gala, el 21 de novembre, va tenir lloc a Girona la jornada de formació professional “El poder de la gastronomia en el turisme”, impulsada pel Patronat de Turisme i dedicada i dirigida a una seixantena de professionals gironins. La mateixa jornada, i coincidint amb la inauguració de l’exposició commemorativa dels 30 anys del restaurant El Celler de Can Roca “El Celler de Can Roca, de la Terra a Lluna” que acull el Palau Robert del 22 de novembre al 23 d’abril de 2017, de la qual la Diputació de Girona i el Patronat de Turisme són patrocinadors, va iniciar-se el presstrip d’Enogastronomia i Michelin per a un grup de quatre periodistes gastronòmics catalans i espanyols a la demarcació de Girona.

El vespre de la Gala de la Guia Michelin Espanya i Portugal 2017, celebrada al Mas Marroch, a Vilablareix, a la qual van assistir 450 persones entre autoritats catalanes, cuiners, professionals del sector de la hostaleria i el turisme i periodistes, es van anunciar els 22 nous cuiners i establiments que obtenien una nova estrella, així com la publicació de la Guia vermella gastronòmica de Michelin. L’acte va concloure amb un àpat elaborat per vuit cuiners amb estrella Michelin gironins.

A la demarcació de Girona, els restaurants amb estrella Michelin 2017 són: El Celler de Can Roca, amb tres estrelles; Les Cols i Miramar, amb dues estrelles, i amb una estrella Els Brancs, Les Magnòlies, Bo.TiC, Ca l’Enric, Casamar, Els Tinars, La Cuina de Can Simon, Fonda Xesc, Massana, Emporium i Ca l’Arpa.

Finalment, el 24 de novembre va tenir lloc a l’Escola d’Hostaleria de Girona la presentació del llibre Cuina de relacions. Anàlisi de la concentració geogràfica de restaurants amb estrelles Michelin a Catalunya, de Mercè Bernardo, Anna Arbussà i Raúl Escalante.

NEWSLETTER