La Costa Brava amplia la seva oferta turística amb una ruta pionera i sostenible, Camí de Ronda®

Girona, 17 de març de 2015

Camí de Ronda® és una ruta turística pionera i sostenible de la Costa Brava que ressegueix l’antic camí de ronda del litoral gironí i que utilitza les infraestructures turístiques i una trentena d’empreses de la destinació.
S’adreça als practicants i amants del senderisme i de les activitats a la natura i a l’aire lliure, i es presenta en dos productes, en funció de la condició física, la disponibilitat i el pressupost de l’usuari: el Camí de Ronda® Lineal, de 43 quilòmetres, i el Camí de Ronda® Circular, de 140 quilòmetres. El preu de la ruta oscil·la entre els 43 euros i els 489 euros.

És una ruta practicable durant tot l’any, que realça els actius i els
recursos naturals, paisatgístics i turístics del territori, i que afegeix prestigi a la marca Costa Brava.

Aquest migdia, a Girona, ha tingut lloc la presentació d’una nova ruta turística de la Costa Brava, Camí de Ronda®, a càrrec de Ramon Ramos, director general del Patronat de Turisme Costa Brava Girona; Jaume Busquets, president del Consell Comarcal del Gironès, i Daniel Punseti, director de la ruta.

Camí de Ronda® és una ruta turística impulsada per l’empresa Triptek Solutions i que rep el suport del Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, del Consell Comarcal del Gironès i d’una trentena d’empreses privades del territori. La major part de la ruta transcorre per corriols estrets només aptes per circular-hi a peu, amb desnivells, pujades i baixades contínues i amb zones que requereixen una certa tècnica. En algunes ocasions també passa per passejos marítims, platges i trams completament plans.

S’ofereixen dos productes: el Camí de Ronda® Lineal, de 43 quilòmetres, i el Camí de Ronda® Circular, de 140 quilòmetres. Ambdues rutes són autoguiades i es poden realitzar per lliure (Free Pack) o bé de manera organitzada (contractant els serveis que desitgi l’usuari, com ara allotjaments en règim de mitja pensió, transport de maletes, guies, transports o lloguer de GPS).

Els preus per realitzar la ruta del Camí de Ronda® oscil·len entre un mínim de 43 euros (que inclou el Welcome Pack) i un màxim de 298 euros per a la ruta Lineal, i entre un mínim de 43 euros i un màxim de 489 euros per a la Circular.

Tant el Camí de Ronda® Lineal com el Camí de Ronda® Circular són rutes sense senyalització pròpia que aprofiten les senyalitzacions existents en el territori (GR, PR, SL), i que també requereixen el suport de les guies i els mapes específics del Camí de Ronda® i del sender oficial.

Les guies i els mapes topogràfics del Camí de Ronda® són les primeres publicacions específiques, tècniques i detallades d’aquesta ruta, editades per l’Editorial Alpina i Triptek Solutions amb el suport del Patronat de Turisme Costa Brava Girona i el Consell Comarcal del Gironès. Es publiquen en cinc idiomes, se n’editen 3.000 exemplars i es distribueixen en llibreries de tot l’Estat espanyol.

La comercialització de la ruta es fa des de la central de reserves del portal www.camideronda.com/reserves, i es promociona mitjançant campanyes digitals, campanyes tradicionals enfocades directament al segment de públic senderista, acords d’associació de marques (co-branding) amb multinacionals gironines i catalanes del sector de les activitats a l’aire lliure (outdoor) i l’alimentació (Grifone®, Buff®, Frit Ravich, Kyrocream, Estrella Damm, Aigua de Veri i Editorial Alpina), i també per mitjà del Patronat de Turisme Costa Brava Girona.

Cal esmentar que els gestors de la ruta Camí de Ronda® endeguen el programa «1 % natura i patrimoni», que té com a objectiu retornar al territori, com a mínim, l’1 % dels beneficis que genera, i destinar-los a la conservació i millora del patrimoni natural, paisatgístic, cultural i social de la Costa Brava.

La Costa Brava es converteix en la primera destinació costanera que disposa d’una ruta turística d’aquestes característiques, i l’afegeix al catàleg de productes per etapes i organitzats de què el territori disposa: Serra de Monestirs; Refugis del Torb; Bastions; Els tres refugis; Ruta del estanys amagats.

El perfil del client
Els productes de Camí de Ronda® estan destinats a un segment molt ampli d’usuaris: des de públic nacional fins a internacional, amb una mitjana d’edat compresa entre els 15 i els 75 anys, amb un poder adquisitiu bàsic, mitjà i alt, i una despesa diària que pot oscil·lar entre els 10 euros i els 150 euros.

S’estima que 93 milions de persones del mercat europeu practiquen el senderisme o fan rutes específiques d’aquesta activitat. Als Estats Units, el nombre de practicants d’aquesta disciplina és de 45 milions.

Gairebé un total de 17 milions de turistes europeus han tingut com a principal motivació dels seus viatges el consum de productes vinculats a la natura, l’aire lliure, els parcs naturals i els entorns rurals.

NEWSLETTER