La Costa Brava es convertirà en la capital de la gastronomia en acollir al novembre la gala de la guia Michelin d’Espanya i Portugal del 2017

Girona, juliol 2016

L’Any de la Gastronomia de la Costa Brava i el Pirineu de Girona culminarà el 23 de novembre amb la celebració de la gala de la guia Michelin d’Espanya i Portugal del 2017 a la Costa Brava. Es reuniran més de quatre-centes personalitats del món de la restauració de la península Ibèrica en un acte festiu a l’espai Mas Marroch, de Vilablareix.

Joan Roca, copropietari del restaurant El Celler de Can Roca, de Girona, amb tres estrelles Michelin, serà el coordinador del sopar de gala, segons han informat fonts de Michelin España Portugal.

Coincidint amb aquest esdeveniment, des del Patronat de Turisme Costa Brava Girona s’ha iniciat la planificació d’un programa d’actes complementari, amb la participació d’associacions i col·lectius de cuiners de la demarcació de Girona i de l’Escola d’Hostaleria de Girona.

La Costa Brava és escollida per Michelin España Portugal per celebrar la gala gastronòmica més prestigiosa de la península Ibèrica, en què es lliuraran les estrelles Michelin 2017 als restaurants de la península i es presentarà la cèlebre guia vermella de la gastronomia francesa.

La presentació de l’esdeveniment ha tingut lloc aquest migdia a la Diputació de Girona, en un acte en què Pere Vila, president de la Diputació i del Patronat de Turisme, ha destacat que «haver aconseguit organitzar la gala és fruit d’un treball conjunt cuinat a foc lent. És un reconeixement a la història enogastronòmica d’èxit de les comarques gironines i servirà per projectar-nos internacionalment».

En la mateixa línia s’ha pronunciat Joan Roca, cuiner i copropietari del restaurant El Celler de Can Roca, que ha assenyalat que «serà un acte que aconseguirà que tots els focus mediàtics es fixin en la nostra demarcació. Tenim moltes ganes de lluir la nostra gastronomia, la cuina, el paisatge i el territori, i estem ben segurs que l’esdeveniment serà un èxit».

Patrick Torrent, director executiu de l’Agència Catalana de Turisme, ha destacat que «gràcies a accions com aquesta la gastronomia catalana s’està consolidant com a referent mundial» i ha explicat que «volem que a partir del triangle cuina-producte-territori la gastronomia esdevingui un element diferenciador i singular de la nostra destinació que servirà per desmarcar-nos de les destinacions competidores pel que fa a la qualitat».

Segons els dirigents de Michelin España Portugal, la candidatura Costa Brava – Girona ha competit amb set sòlides candidatures. Segons remarquen, s’han decantat per Girona per «la importància turística i la riquesa gastronòmica de la demarcació, pilars sobre els quals recolza la coneguda guia». «La demarcació de Girona representa l’essència i la cultura mediterrània, que atreu cada any milions de turistes per la bellesa dels seus paisatges i els seus pobles medievals, les platges impressionants, l’art i la seva història».

La gala és un esdeveniment organitzat per Michelin España Portugal que tindrà lloc el vespre del dimecres 23 de novembre, en el decurs d’un sopar ofert a l’espai Mas Marroch, de Vilablareix, i que comptarà amb la col·laboració i coordinació de Joan Roca, copropietari del restaurant El Celler de Can Roca, de Girona, amb tres estrelles Michelin.

L’acte congregarà quatre-centes persones, entre autoritats, professionals de la restauració i periodistes gastronòmics d’arreu de l’Estat espanyol i de Portugal. En aquest marc s’anunciaran els nous establiments de la península que obtindran per primera vegada l’estrella, i els possibles augments i disminucions.

El Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, amb el suport de l’Agència Catalana de Turisme de la Generalitat de Catalunya, ha estat l’impulsor i promotor de la celebració de l’esdeveniment a la Costa Brava, coincidint amb una doble efemèride: l’Any de la Gastronomia de la Costa Brava i el Pirineu de Girona, i la proclamació de Catalunya com a regió europea de la gastronomia del 2016. Concretament, des de l’entitat gironina de promoció turística s’ha treballat durant dotze mesos la candidatura a fi d’acollir la reconeguda gala.

Coincidint amb aquest esdeveniment, des del Patronat de Turisme Costa Brava Girona s’ha iniciat la planificació d’un programa d’actes complementari per promocionar i difondre la gastronomia, amb la participació d’associacions turístiques i col·lectius de cuiners de la demarcació de Girona i de l’Escola d’Hostaleria de Girona.

Aquest esdeveniment permetrà reconèixer i refermar la demarcació de Girona com a destinació enogastronòmica a la península Ibèrica, reconèixer la tasca dels cuiners gironins distingits amb estrellesMichelin i altres guardons gastronòmics a favor de la cuina local, homenatjar els col·lectius de cuina per la seva tasca de conservació, investigació i difusió, i valorar els productors agroalimentaris gironins. Així mateix, seran altament rellevants i notoris l’impacte i la divulgació que es produiran arran de la celebració de l’esdeveniment.

NEWSLETTER