Trobada amb agents a Cracòvia

La Costa Brava es promociona a Polònia, actual primer mercat emissor turístic dels països de l’Est per a les destinacions mediterrànies

Girona, 20 de maig de 2022

Del 16 al 19 de maig, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, juntament amb l’Agència Catalana de Turisme i Lloret Turisme, ha participat a l’acció promocional Hiszpania on the Road, que ha tingut lloc a quatre ciutats de Polònia (Cracòvia, Breslau, Poznan i Varsòvia) amb l’objectiu de promocionar l’oferta turística de la Costa Brava entre una vuitantena d’agents de viatge polonesos.

De les reunions mantingudes amb els agents de viatge polonesos especialitzats en la programació de viatges vacacionals i de negocis, destaquen les trobades mantingudes amb representants d’agències majoristes com Itaka, Nekera, Logos Tour, Carter, Atur, Best Reisen i Eccotravel, interessades en les destinacions Costa Brava i Pirineu de Girona, i amb mitjans de comunicació com Travel Compas i Viva!. Alguns d’aquests operadors turístics ja treballen amb la destinació actualment.

Malgrat el conflicte vigent entre Rússia i Ucraïna, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona ha pres part en aquesta acció perquè continua apostant de manera cautelosa i esporàdica per la promoció als mercats dels països de l’Est, que són mercats importants per a la destinació Costa Brava, i perquè l’aeroport Girona-Costa Brava incrementa la connexió regular amb les ciutats poloneses de Cracòvia, Breslau i Poznan.

Segons dades de l’Observatori del Treball i Model Productiu a partir de les dades de Frontur de l’INE, l’any 2019 Catalunya va rebre 605.700 turistes procedents de països com Polònia, Txèquia, Eslovàquia i Hongria, xifra que representa un 3,1 % sobre el total de turistes estrangers. Del total de turistes, 308.000 procedien de Polònia.

Des del Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona es valora com a «satisfactòria» la participació a l’acció promocional Hiszpania on the Road, perquè ha permès «copsar de primera mà la bona receptivitat de les agències de viatge poloneses envers la destinació Costa Brava». Les previsions per a aquest estiu indiquen que els turistes polonesos reserven les seves vacances a destinacions mediterrànies com ara Turquia, Grècia, Itàlia i Espanya.

NEWSLETTER