Garrotxa. Kris Ubach. Arxiu Imatges PTCBG

La Costa Brava i el Pirineu de Girona aposten pel turisme de benestar i creen una gamma d’infusions ecològiques de mar i muntanya amb Tegust Nature

Girona, 29 de maig de 2019

Empreses i entitats turístiques de la demarcació de Girona treballen per impulsar el turisme de salut i benestar a la Costa Brava i el Pirineu de Girona i aposten per oferir experiències i productes relacionats amb el ioga, la meditació, la nutrició, l’esport, els banys de bosc, la naturalesa i l’espiritualitat, seguint la tendència de creixement mundial del turisme de benestar.

Les infusions ecològiques Costa Brava Essence i Pyrenees Essence, de Tegust, contribueixen a promocionar les aromes i el gust d’una selecció de plantes i flors autòctones gironines entre visitants i clients d’empreses i establiments turístics, hostaleria, restauració i botigues especialitzades en productes saludables.

Amb motiu del llançament de la gamma d’infusions inspirada en la Costa Brava i el Pirineu de Girona de Tegust Nature, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona ha donat visibilitat a una oferta emergent d’empreses, productes i serveis turístics dirigits a atraure visitants interessats en estades i experiències centrades en el benestar emocional i en la cura del cos.

La presentació s’ha dut a terme aquest matí al Buttercup de Girona i ha comptat amb la participació de Jaume Marín, director de màrqueting del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Pep Mascarós, fundador de Tegust Nature, i Mònica Fanlo, directora de Qualitat i I+D de Tegust, que ha dinamitzat la trobada amb un tast guiat de les infusions Costa Brava Essence i Pyrenees Essence.

Seguint l’estratègia d’evolucionar i de modernitzar l’activitat turística a la demarcació de Girona en aquest sector, el Club de Màrqueting de Salut i Benestar, impulsat pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona, aplega actualment una trentena d’empreses (hotels amb spa, hotels de benestar, espais de retir, empreses d’activitats, gastronomia saludable i agències receptives) especialitzades en l’anomenat turisme de benestar. Aquests establiments ofereixen experiències perquè el client visqui amb més plenitud, restableixi la seva harmonia, relaxi el cos i trobi benestar emocional.

Entre les propostes i experiències que ofereixen les empreses gironines i els seus professionals hi ha activitats amb funcionalitat terapèutica com els banys de bosc, escapades spa —amb circuits termals, tractaments i massatges—, senderisme terapèutic, classes de ioga i mindfulness, tallers de cuina saludable —amb productes de proximitat i ecològics—, pràctiques de meditació variada i retirs espirituals, entre d’altres.

Des del Club de Màrqueting de Salut i Benestar es promocionen les marques turístiques Costa Brava i Pirineu de Girona des de la vessant del benestar i el turisme responsable. El pla d’accions específic que desplega anualment treballa per rejovenir l’oferta turística del territori, ampliar el ventall d’empreses que ofereixen aquesta tipologia de serveis de qualitat, incentivar la creació de nous productes, promocionar, comunicar i comercialitzar l’oferta en l’àmbit internacional, i sensibilitzar i orientar l’empresariat i els clients en aquest nou sector, entre d’altres.

Un dels projectes més rellevants del Club en aquest exercici és la creació, juntament amb l’empresa Tegust Nature, d’una gamma d’infusions inspirada en la Costa Brava i el Pirineu de Girona. En aquest cas ambdues parts, l’entitat i l’empresa, han unit esforços per elaborar unes begudes ecològiques amb el nom, una, de Costa Brava Essence, inspirada en la vida autèntica de la gent del mar de la costa gironina, i l’altra, amb el nom de Pyrenees Essence, inspirada en la natura, la frescor i la intensitat del Pirineu de Girona.

Com a resultat d’aquesta col·laboració, els establiments associats al Club de Màrqueting de Salut i Benestar, i posteriorment a altres clubs de màrqueting del Patronat, incorporen les infusions a la seva carta de serveis. A més a més, l’entitat les utilitzarà en accions promocionals dirigides a professionals i intermediaris i com a element de marxandatge. Per la seva part, Tegust les comercialitzarà entre els seus clients.

Aquest projecte permet introduir i associar les marques Costa Brava i Pirineu de Girona a productes gastronòmics saludables com són les infusions i arribar a l’abast de clients potencials interessats en productes de benestar.

Infusions Costa Brava i Pirineu de Girona Tegust

Les infusions ecològiques Costa Brava Essence i Pyrenees Essence són unes begudes saludables que homenatgen el territori gironí a la vegada que ofereixen al consumidor una manera d’assaborir les aromes i els gustos de plantes i flors autòctones de la zona. Les infusions combinen gastronomia i creativitat utilitzant ingredients de qualitat amb tot el gust de la natura.

Costa Brava Essence s’inspira en la gent de mar. Les plantes principals són la marialluïsa, que li aporta l’aroma de l’estiu; les algues, que li donen el toc marí, i l’anís verd, que li aporta un gust cítric.

Pyrenees Essence s’inspira en l’aire dels Pirineus. L’essència de la menta, l’eucaliptus, la farigola blanca i la canyella emulen les aromes de muntanya.

Tendències del turisme de benestar

El turisme de benestar és una modalitat en clar creixement que està contribuint al rejoveniment de l’oferta turística en destinacions madures, hi afegeix valor i alhora possibilita la diferenciació i l’especialització d’empreses i destinacions respecte a la competència.

Segons un estudi del Global Wellness Institute de l’any 2018, el turisme de benestar ha crescut més d’un 40 % des del 2013 i mou una quantitat aproximada de 639 bilions de dòlars a escala mundial. Es pronostica que fins al 2022 hi haurà un creixement anual del 7,5 %.

El perfil del turista que busca propostes de benestar a la Costa Brava i al Pirineu de Girona té un poder adquisitiu mitjà-alt i es caracteritza pel fet de mantenir un estil de vida saludable. S’interessa per la nutrició, les teràpies funcionals i l’esport, valora la naturalesa i es preocupa per la sostenibilitat i el medi ambient. Gran part dels visitants que arriben a la demarcació de Girona provenen del Regne Unit, els Països Nòrdics, França i diversos punts de l’Estat espanyol.

Al llarg del 2018, les empreses turístiques de la demarcació de Girona van detectar un creixement de la demanda d’activitats i experiències relacionades amb l’oferta turística de benestar quantificat entre un 20 % i un 30 %.

Materials complementaris en format digital

Catàleg de Salut i Benestar

Fullet experiències de Salut i Benestar

Vídeo L’autèntic benestar t’espera

Blog Som Benestar

Facebook, Twitter i Instagram

#wellbeingCostaBrava #inCostaBrava #inPyrenees

NEWSLETTER