La Costa Brava i el Pirineu de Girona, destinacions convidades a la fira Reise Camping, d’Alemanya

Girona, 13 de febrer de 2017

El conjunt de l’oferta turística de la Costa Brava i el Pirineu de Girona, l’Associació de Càmpings de Girona i onze establiments de càmpings de la demarcació es promocionen a la Reise Camping, en un estand de 200 m2. Des d’aquest espai es difondrà l’Any de la Bicicleta i la Sostenibilitat, la guia Campings Experience, i també la cuina gironina, oferint als visitants degustacions i àpats elaborats a base de productes gironins.

El 2016 Catalunya va rebre 1.500.000 turistes alemanys, i es va situar com el tercer mercat internacional emissor per al país i la Costa Brava.

Del 15 al 19 de febrer, la destinació Costa Brava i Pirineu de Girona serà la destinació convidada a la fira Reise Camping d’Essen —Alemanya—, la principal fira del sector destinat al públic final, en què participen a l’entorn de 1.000 expositors de 20 països i que atreu anualment 90.000 visitants.

El Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, amb la col·laboració de l’Agència Catalana de Turisme, posa a disposició de l’Associació de Càmpings de Girona i onze establiments de càmpings de la demarcació un estand promocional de 200 m2. Des d’aquest espai es promocionarà el conjunt de l’oferta turística de la demarcació, la guia Campings Experience, i també la cuina gironina, oferint als visitants degustacions i àpats elaborats a base de productes gironins.

Els onze càmpings de la demarcació de Girona que participen a la fira són La Ballena Alegre, l’Aquarius, Las Dunas i l’Àmfora, de Sant Pere Pescador; el Càmping La Laguna, d’Empuriabrava; Cala Llevadó, de Tossa de Mar; Càmping Internacional de Calonge, Calonge – Sant Antoni; Càmping Neptuno, de Pals; el Càmping Salatà i Càmping Rodas, de Roses, i el Càmping Bellaterra, de Blanes.

En el decurs de la fira, la participació gironina serà remarcable en tres actes, el primer dels quals tindrà lloc el 14 de febrer, abans de la inauguració de la fira, en el marc de la roda de premsa en què es presentaran les novetats de la fira d’enguany i, especialment, la destinació convidada: Costa Brava i Pirineu de Girona.

En el segon acte, que tindrà lloc l’endemà, 15 de febrer, i que consistirà en la inauguració oficial de la fira, a càrrec de les autoritats locals i directius d’associacions de càmping d’Alemanya, hi participarà Pere Vila, president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, com a màxim representant de la destinació convidada. Aquesta presentació finalitzarà a l’estand Costa Brava i Pirineu de Girona, on es farà un dinar elaborat amb productes gironins —anxoves de l’Escala amb escalivada, taula de formatges artesans, arròs empordanès, iogurt d’ovella ripollesa i vins de la DO Empordà— per a uns cinquanta convidats.

Per acabar, el divendres 17 de febrer es durà a terme el lliurament dels premis DCC, Deutscher Camping Club —el principal club de caravanistes alemany, que compta amb uns 85.000 membres—, als millors càmpings europeus, entre els quals hi haurà representants gironins.

La fira Reise Camping Messe Essen permetrà promocionar l’Any de la Bicicleta i la Sostenibilitat de la Costa Brava i el Pirineu de Girona, les activitats de turisme actiu a la natura, els atractius culturals, les 135.000 places d’allotjaments disponibles a la demarcació i els 75 càmpings associats —més del 80 % dels càmpings de la regió—, entre d’altres.

 

Dades del mercat alemany, segons l’Agència Catalana de Turisme

Segons dades de l’Observatori Turístic de la Generalitat de Catalunya, el 2016 Catalunya va acollir prop de 18 milions de turistes estrangers, dels quals 1,5 milions procedien d’Alemanya. La despesa generada pel turista alemany a Catalunya és d’1,1 bilions d’euros, i la despesa mitjana per persona és de 118 euros. Aquest mercat es posiciona, novament, com el tercer en importància, tant per a Catalunya com per a la Costa Brava, i de cara al 2017 es preveu que evolucioni a l’alça.

El turista alemany continua realitzant nombrosos viatges al llarg de l’any a diverses destinacions. Adquireix els seus viatges tant a través d’agències de viatges majoristes com per mitjà de portals digitals, opció que creixerà durant el 2017, donat que són viatgers experimentats, exigents i que cerquen nous productes turístics.

Pel que fa a les destinacions on viatgen els alemanys, Espanya és la seva primera destinació internacional, seguida d’Itàlia, d’Àustria i de Turquia, en quarta posició. Els turistes alemanys majoritàriament busquen destinacions de sol i platja, segures, i amb una àmplia oferta d’activitats a la naturalesa i culturals per realitzar en família.

NEWSLETTER