0

La Costa Brava i el Pirineu de Girona, dues destinacions d’escriptors i poetes

Girona, 17 d’abril de 2019

Coincidint amb la festivitat cultural de Sant Jordi, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona reedita la publicació Un viatge literari per la Costa Brava i el Pirineu de Girona, que recull trenta-vuit rutes literàries, repartides entre les vuit comarques gironines, que posen en valor el patrimoni literari de les poblacions de la demarcació de Girona.

El Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona continua commemorant l’Any del Turisme Cultural, ara amb la reedició d’un fullet promocional que posa en valor el patrimoni literari i reivindica el lligam d’escriptors i poetes amb la demarcació de Girona. Es tracta d’un compendi de rutes ja existents que organitzen municipis i empreses d’activitats turístiques del territori.

La publicació digital Un viatge literari per la Costa Brava i el Pirineu de Girona, de trenta-dues pàgines, presenta trenta-vuit rutes literàries, de les quals trenta són a la Costa Brava i vuit al Pirineu de Girona. Alhora, conté diversos itineraris que discorren en una mateixa comarca, com ara la ruta comarcal L’Empordà, de Maria Àngels Anglada, a l’Alt Empordà; les rutes Soldats de Salamina, al Pla de l’Estany, i la ruta comarcal Itinerari per l’Alt Fluvià, a la Garrotxa.

Les rutes literàries estan classificades, al fullet, per població i comarca, i es presenten itineraris dedicats a escriptors o poetes, com Mercè Rodoreda, Joan Vinyoli, J. V. Foix, Fages de Climent, Maria Àngels Anglada, Prudenci Bertrana, Aurora Bertrana, Josep Pla, Miquel Pairolí, Víctor Català, Irene Rocas, Ramon Muntaner, Jacint Verdaguer, Marian Vayreda, Roberto Bolaño, Ruiz Zafón, Josep Picola i Soler i Joan Maragall.

Les entitats culturals Càtedra de Patrimoni Literari Maria Àngels Anglada – Carles Fages de Climent i Espais Escrits – Xarxa del Patrimoni Literari Català, que treballen en l’àmbit documental i de recerca, són un element important de suport en l’elaboració d’aquesta publicació.

Amb aquesta publicació, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona planteja donar visibilitat a un producte turístic i cultural que té una gran potencialitat entre el visitant de proximitat i que s’ofereix com un complement a l’oferta cultural global de les destinacions Costa Brava i Pirineu de Girona.

Un viatge literari per la Costa Brava i el Pirineu de Girona aporta valor a la destinació i potencia l’herència cultural gironina, que, amb el pas del temps, ha estat i és inspiradora per a molts escriptors i poetes, els quals han projectat la seva visió de la cultura, el territori i el paisatge de la destinació en les seves peces literàries.

NEWSLETTER

He llegit, entenc i accepto la Política de Privacitat*

PATRONAT DE TURISME COSTA BRAVA GIRONA SA tractarà les meves dades personals amb la finalitat de processar la meva sol·licitud de subscripció i enviar-me comunicacions (fins i tot per mitjans electrònics) sobre les seves activitats, així com per complir les seves obligacions legals i enviar-me comunicacions (fins i tot per mitjans electrònics) sobre altres activitats que es puguin ajustar al meu perfil. La política de privacitat indica com puc exercir els meus drets d’accés, rectificació, supressió, limitació, portabilitat i oposició.