Rutes Literàries

La Costa Brava i el Pirineu de Girona, dues destinacions d’escriptors i poetes

Girona, 16 d’agost de 2018

Vint-i-sis rutes literàries repartides en dinou poblacions de la Costa Brava i el Pirineu de Girona posen en valor el patrimoni literari i artístic de les poblacions de la demarcació de Girona

L’Agència Catalana de Turisme i el Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona van declarar Any del Turisme Cultural l’any 2018 i part del 2019. Coincidint amb aquesta efemèride, es publica un recull de vint-i-sis rutes literàries al voltant de dinou municipis gironins amb la voluntat de reivindicar el llegat d’escriptors i poetes vinculats a la Costa Brava i el Pirineu de Girona. Les rutes aporten valor a la destinació i potencien l’herència cultural gironina, que, amb el pas del temps, ha estat i és un lloc d’inspiració per a molts escriptors i poetes, els quals han projectat la seva visió de la cultura, el territori i el paisatge de la destinació en les seves peces literàries.

La publicació Un viatge literari per la Costa Brava i el Pirineu de Girona presenta divuit rutes literàries a la Costa Brava, set al Pirineu de Girona i un itinerari extrapolable a tot el territori que consta d’un vermut literari de Josep Pla. Les rutes expliquen les obres dels autors amb més rellevància de cada localitat. Destaquen les obres d’escriptors o poetes com Josep Vinyoli, Fages de Climent, Maria Àngels Anglada, Prudenci Bertrana, Aurora Bertrana, Bernat Desclot, Josep Pla, Miquel Pairolí, Víctor Català, Irene Rocas, Ramon Muntaner, Salvador Espriu, Agustí Calvet, Jacint Verdaguer, Gustavo Adolfo Bécquer, Marian Vayreda, Ruiz Zafón, Josep Picola i Soler i Joan Maragall.

Les rutes literàries estan classificades al fullet per tema, autor i població. Entre les propostes hi ha la ruta poètica de Salvador Espriu a Santa Coloma de Farners; la ruta d’Irene Rocas, la Dona de les Lletres, a Llofriu, o la ruta de Gustavo Adolfo Bécquer i la creu del diable, entre d’altres. Cada proposta convida el visitant a descobrir el llegat literari i a submergir-se en els pensaments de l’autor que recull.

El Patronat de Turisme Costa Brava Girona planteja una fórmula diferent i alternativa de mostrar la identitat i l’oferta cultural d’un territori que manté forts vincles amb personalitats il·lustres del nostre país, les quals també han contribuït, amb la seva obra i el seu llegat, a projectar la Costa Brava i el Pirineu de Girona al públic resident i al visitant.

La nova publicació completa la col·lecció de material promocional que edita el Patronat de Turisme Costa Brava Girona, que ja compta amb més de dotze catàlegs temàtics gratuïts i tres fullets d’experiències.