La Costa Brava i el Pirineu de Girona es posicionen com a destinació de turisme esportiu

Girona, 28 de juny de 2017

 

L’oferta esportiva gironina pren dimensió turística amb la creació del Club de Màrqueting de Turisme Esportiu, impulsat pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, amb què s’aglutinarà, s’estructurarà i es comercialitzarà l’oferta i els productes turístics específics esportius per tal d’incrementar la competitivitat i el prestigi de la destinació Costa Brava i Pirineu de Girona.

Les poblacions de Lloret de Mar i Banyoles, certificades com a Destinació de Turisme Esportiu per la Generalitat, reben anualment 29.118  i 17.791 esportistes, respectivament, la qual cosa posa en relleu el pes d’aquesta activitat turística a la destinació.

 

El Club de Turisme Esportiu es converteix en el desè club de màrqueting del Patronat de Turisme Costa Brava Girona coincidint amb l’any 2017, Any de la Bicicleta i la Sostenibilitat i la recent celebració de la primera edició de la Sea Otter Europe Costa Brava-Girona Bike Show.

El Club de Màrqueting de Turisme Esportiu neix amb l’adhesió de trenta-un socis i fruit de la demanda creixent del mercat per obtenir productes i serveis d’aquest tipus, per gestionar l’àmplia oferta de què disposa la demarcació de Girona, i aprofitar l’oportunitat d’implementar un producte que desestacionalitzi i diversifiqui l’oferta d’activitats turístiques de la Costa Brava i el Pirineu de Girona.

Aquest club està format per una assemblea de socis i també per un comitè executiu que implementa el pla d’accions definit per consens entre tots els associats. Comprèn disciplines esportives diverses i vol incidir inicialment en els àmbits del ciclisme de carretera, bicicleta de muntanya (BTT), triatló, atletisme, futbol, natació, esports d’equip, tennis, running i esport nàutics. També, en primera instància, identifica Alemanya, França, Regne Unit, Benelux i Països Nòrdics com a mercats emissors prioritaris.

Com els altres clubs de producte del Patronat, el club estarà format per membres provinents tant del sector públic: municipis amb certificació DTE (Destinació de Turisme Esportiu) i municipis gestors d’instal·lacions esportives públiques; com del privat: allotjament especialitzat, instal·lacions especialitzades, empreses de serveis especialitzades, agències receptives del territori i organitzadors d’esdeveniments.

Les entitats, empreses i institucions adherides al nou club en les diverses categories són: Agenda Gestió Esportiva, Empordà Bike Resort, Bicigrino, Hotel Carlemany, Hotel Ciutat de Girona, Banyoles-Pla de l’Estany, Blanes, Castelló d’ Empúries- Empuriabrava, Girona, Lloret de Mar, Palamós, Roses, Club Nàutic Blanes, Club Nàutic de l’Escala, hotel Guitart, hotel Vall d’en Bas, Samba Hotel, Surfmar Hotel, SEHRS, Globasket, Besstrail, Diversport, Catalunya Tennis Resort, GEIEG, Vies Braves, hotel Peralada, hotel Torremirona, Traveltec Tourist Services, Viñolas Incoming, Evenia Travel Services, i MIC Football.

 

Dades de destinacions esportives gironines

 

Les comarques gironines tenen cinc municipis certificats amb el segell DTE (Destinació de Turisme Esportiu): Castelló d’Empúries – Empuriabrava, Banyoles, Girona, Lloret de Mar i Blanes, en disciplines diverses que fan palès el pes que té la pràctica esportiva per a la destinació.

En el cas de Lloret de Mar, certificada en categoria Multiesports, ofereix quatre disciplines esportives i rep anualment 49.000 persones vinculades al turisme esportiu: 29.118 esportistes i 20.026 acompanyants.

La població de Banyoles, certificada per a la pràctica de rem i piragüisme en aigües tranquil·les, rep anualment 17.791 participants en diverses activitats esportives diverses entre les quals destaquen el rem i la natació, amb 5.100 i 3.000 esportistes, respectivament.

El municipi de Castelló d’Empúries – Empuriabrava, referència europea i municipi certificat en la modalitat de paracaigudisme, es van fer un total de 72.000 salts al llarg del 2016, 64.000 en la modalitat esport i 8.000 en la de tàndems.

Finalment, la ciutat de Girona, també certificada en categoria Multiesports, ha rebut els primers sis mesos de l’any entorn de 6.800 corredors, que han participat en curses, marxes i maratons celebrats a la capital; 8.000 esportistes i acompanyants del patinatge artístic; a més d’esportistes que han pres part en proves emmarcades en esdeveniments com la Sea Otter Europe Costa Brava Girona i la Girona Gran Fondo.

Adjuntem fotografies de recurs d’activitats esportives a la demarcació de Girona.

NEWSLETTER