La Costa Brava i el Pirineu de Girona es promocionen a Israel

Tel-Aviv, 6 de febrer de 2018

Els dies 5, 6 i 7 de febrer es promociona a Tel-Aviv (Israel) l’oferta turística de la Costa Brava i el Pirineu de Girona entre divuit periodistes especialitzats en viatges i el públic visitant de la fira de turisme més important del país, la IMTM.

Catalunya és la primera destinació de l’Estat espanyol pel que fa a arribades de turistes d’Israel, amb 184.200 visitants l’any 2016. El turista israelià gasta una mitjana de 314 euros diaris (gairebé el doble de la mitjana dels turistes internacionals) i de 1.252,30 euros per estada al nostre país.

Amb motiu de la celebració de la fira de turisme més important d’Israel, la IMTM, que té lloc els dies 6 i 7 de febrer a Tel-Aviv, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona duu a terme una acció promocional específica adreçada a mitjans de comunicació especialitzats en viatges.

Concretament ahir dilluns, 5 de febrer, es va fer la presentació, en hebreu, de la destinació Costa Brava i Pirineu de Girona, adreçada a divuit periodistes, entre els quals hi havia redactors d’Israel Today, Walla i Lametayel, amb la finalitat de divulgar i promocionar l’oferta turística de la destinació i les novetats del territori.

L’acció es va organitzar amb el suport de l’Agència Catalana de Turisme, i va comptar amb la participació de Miquel Noguer, vicepresident primer de la Diputació de Girona, i Xavier Espasa, director general de l’Agència Catalana de Turisme.

Posteriorment, en el marc de la fira IMTM, i des de l’estand promocional de Catalunya, amb la marca Pirineus, es va divulgar l’oferta turística, cultural i d’activitats a la natura entre els visitants professionals i el públic final. El visitant a la fira recull informació sobre rutes en parcs i espais naturals protegits i sobre patrimoni jueu de localitats com Girona, Besalú i Castelló d’Empúries, entre d’altres.

Miquel Noguer, vicepresident primer de la Diputació de Girona, ha manifestat que el fet de «promocionar-nos en mercats emissors de turisme de mitjana distància contribueix a diversificar el ventall de clients que arriben a les destinacions gironines i ens permet oferir-los productes turístics específics». Noguer ha afegit que «el turista israelià que visita la demarcació de Girona valora poder gaudir de productes i experiències turístiques relacionades amb rutes de senderisme, visites culturals vinculades amb el llegat jueu i la descoberta de la gastronomia local».

Dades del mercat israelià

Segons un estudi de l’Agència Catalana de Turisme, el 2016 van visitar Catalunya 184.200 israelians. En els darrers tres anys s’ha registrat un augment del 224,91 % en el nombre d’arribades de turistes israelians a Catalunya, de manera que Catalunya és la primera destinació de l’Estat espanyol pel que fa a arribades de turistes d’aquest país.

Pel que fa a la despesa, el turista israelià gasta una mitjana de 314 euros diaris (gairebé el doble de la mitjana dels turistes internacionals) i de 1.252,30 euros per estada al nostre país.

L’israelià és un turista que destaca per una marcada propensió a viatjar a l’estranger. El viatger israelià tipus té entre 25 i 59 anys, si bé han augmentat sobretot els viatges realitzats per persones més grans de 65 anys. El turista israelià és força independent, i planeja les seves vacances amb molta autonomia. El seu mes predilecte per fer vacances és l’agost, seguit dels mesos de juliol, setembre, octubre, juny, maig i abril (en aquest ordre).

Com a canals de venda, a banda dels tradicionals i del canal en línia, destaca la venda de paquets i serveis turístics per telèfon per part dels agents de viatges, que representen una peça fonamental per a la venda de viatges.

Catalunya és una destinació molt coneguda i apreciada a Israel. Barcelona és el principal focus d’atracció, però sobretot destaca l’interès pels Pirineus. La recent creació de productes turístics relacionats amb el patrimoni hebreu a Catalunya i la potenciació dels lligams entre ambdues comunitats són factors imprescindibles per mantenir i incrementar els fluxos turístics provinents d’Israel.

NEWSLETTER