La Costa Brava i el Pirineu de Girona es promocionen dins de la gira Catalonia reStart USA

Girona, 16 de novembre de 2021

L’oferta turística i les novetats de la Costa Brava i el Pirineu de Girona es promocionen a Nova York i Miami a través de l’acció promocional Catalonia reStart USA, amb què es vol impulsar la reactivació del turisme en el mercat nord-americà.

El Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona participa en l’acció Catalonia reStart als Estats Units, impulsada per l’Agència Catalana de Turisme de la Generalitat de Catalunya per donar a conèixer la destinació als mitjans de comunicació, creadors de contingut i agents de viatges. La gira tindrà lloc del 15 al 18 de novembre en dues ciutats nord-americanes, Nova York i Miami.

Anteriorment, el Patronat havia participat en l’acció Catalonia reStart Europe duent a terme un cicle de presentacions a cinc capitals europees —París, Amsterdam, Berlín, Londres i Madrid—, amb la finalitat de reactivar el turisme als principals mercats de proximitat per a les destinacions catalanes en l’inici de la temporada d’estiu.

En el decurs de la gira s’informa els assistents sobre l’estat de la pandèmia a Catalunya, l’obertura de la destinació al turisme, la implementació de mesures de protecció i seguretat per als visitants, la recuperació de les  connexions aèries, l’oferta turística a les destinacions catalanes i també el nou producte turístic Grand Tour de Catalunya.

L’acció Catalonia reStart USA inclou la realització de dues presentacions a Nova York, el 15 i 16 de novembre,  i de dues més, el 17 i 18 de novembre, a Miami, dirigides a una cinquantena de periodistes especialitzats en viatges i lifestyle i uns noranta agents de viatges d’agències nord-americanes. Alhora, nou entitats i empreses catalanes, entre les quals hi ha PGA Catalunya Golf & Wellness, Corredor Mató, Aborígens i el mateix Patronat de Turisme Costa Brava Girona, participaran directament en la trobada comercial amb operadors turístics nord-americans per promocionar l’oferta turística d’alta gamma, enogastronòmica i cultural de la demarcació de Girona.

Segons dades de l’Agència Catalana de Turisme, l’any 2019 Catalunya va rebre 19,4 milions de turistes estrangers, dels quals 1,5 milions eren nord-americans i van generar una despesa mitjana diària de 320,4 euros. A la demarcació de Girona, i segons dades de l’Observatori Turístic d’Eurecat, l’any 2019 van arribar prop de 60.000 turistes procedents de Nord-amèrica que van realitzar 152.000 pernoctacions. Per a la Costa Brava aquest és un mercat amb un alt potencial de creixement, ja que entre 2018 i 2019 es va quantificar un creixement del 12 % pel que fa a l’ocupació, una progressió que va aturar-se amb la pandèmia. Actualment, els turistes nord-americans reserven més a curt termini a causa de la inestabilitat i la incertesa actuals.

Per al turista nord-americà la motivació cultural —patrimoni, art i gastronomia— continua essent l’incentiu principal per viatjar a Europa. Tanmateix, aquest visitant  acostuma a allotjar-se en establiments d’alta gamma —hotels de quatre estrelles i hotels boutique— i té tendència a adquirir serveis turístics i activitats al detall. Alhora, es detecta més interès i sensibilitat dels turistes nord-americans pels productes ecoturístics.

Des del juny de 2021, els nord-americans poden entrar a Espanya amb el requisit de presentar una pauta de vacunació completa. Les ganes de tornar a viatjar a Europa dels turistes nord-americans, així com la confirmació de la reactivació de les connexions aèries entre Barcelona i Chicago, Filadèlfia, Los Angeles, San Francisco i Boston, a més a més del manteniment de les connexions actualment operatives amb JFK, Newark, Miami i Atlanta, fan preveure una recuperació progressiva del volum de visitants d’aquest mercat emissor durant el 2022, sempre que no es produeixin canvis en l’evolució de la pandèmia i les restriccions de mobilitat.

NEWSLETTER