Fitur2020(stand Costa Brava)2.PTCBG

La Costa Brava i el Pirineu de Girona promocionen l’oferta de turisme esportiu en el marc de FITUR

Madrid, 22 de gener de 2020

L’àmplia varietat d’activitats turístiques esportives, les propostes culturals i enogastronòmiques i les experiències de benestar de la Costa Brava i el Pirineu de Girona són les principals demandes i reclams per als visitants professionals i el públic final que es reuneixen a FITUR 2020.

Coincidint amb l’Any del Turisme Esportiu a Catalunya, a la fira es dona a conèixer la qualitat de l’oferta turística i les excel·lents instal·lacions esportives de la demarcació de Girona, així com l’ampli ventall d’esports, tant en pistes coberta com a l’aire lliure que es poden practicar des d’una vessant turística a la Costa Brava i el Pirineu de Girona.

Des d’avui, dimecres 22 de gener, fins al diumenge 26 de gener, l’oferta turística de la Costa Brava i el Pirineu de Girona serà present a la 40ª Fira Internacional de Turisme de Madrid (FITUR), des de l’espai promocional de Catalunya. Juntament amb el Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, els municipis de Lloret de Mar i Blanes difondran entre els visitants l’oferta turística global de la destinació, així com les novetats en productes i serveis turístics de la demarcació per a la temporada 2020. Cal destacar especialment la divulgació i promoció de l’oferta de turisme esportiu de la demarcació de Girona, coincidint amb la proclamació de l’Any del Turisme Esportiu a Catalunya. Es donarà a conèixer el calendari dels esdeveniments esportius i l’oferta esportiva dels municipis amb el certificat DTE (destinació de turisme esportiu) o d’altres que també aposten pel turisme esportiu, com Roses, Palamós o l’Escala.

Entre les novetats més destacades hi ha la imminent obertura de Casa Cacao, l’obrador de xocolata del Celler de Can Roca; la propera obertura del nou Museu Carmen Thyssen, a Sant Feliu de Guíxols; dos nous cellers visitables de la Ruta del Vi DO Empordà, Mas Geli de Pals i Viníric, de Calonge-Sant Antoni, i també la celebració del primer Congrés Mundial de Turisme Esportiu, programat per als dies 21 i 22 de maig a Lloret de Mar, entre d’altres.

En el decurs de les tres primeres jornades de fira adreçades a professionals, els representants gironins es reuniran amb una quarantena de professionals, representants de companyies de transport aeri i empreses operadores de viatges (TUI, Neckermann, Tez Tour, Coral Travel, Odeon tour i Anex Tour), portals de viatges (Skyscanner, Lastminute, Atrápalo, eDreams, Easyvoyage, Kayak, Logitravel, Destinia i Minube) i empreses organitzadores d’esdeveniments, mitjans de comunicació (CondéNast Traveler, Motorpress, Lonely Planet, Desnivel i EITB) i grups editorials (RBA i TSS Group), amb la voluntat d’establir-hi relació i estudiar propostes de col·laboració i projectes a desenvolupar. Jaume Dulsat, vicepresident del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, assisteix a la fira de turisme.

Per segon any consecutiu, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona participa a l’espai Mindful Travel de FITUR, amb la finalitat de promocionar l’oferta de salut i benestar de la Costa Brava i el Pirineu de Girona, juntament amb Lloret Turisme, Aqva Banys Romans, Mindfulkit i Casa Santa Elena. En el marc del programa de conferències i activitats, que té lloc durant els dies 23 i 24 de gener, i que està dedicat a professionals, l’empresa gironina Mindful Travel oferirà una ponència sobre comercialització i producte, i les empreses Aqva Banys Romans i Casa Santa Elena participaran en una taula rodona sobre creació d’experiències mindfultravel. Cal remarcar específicament la primera edició de l’esdeveniment Mindful Days Girona, que tindrà lloc del 20 al 22 de març a Girona, i que consistirà en un cap de setmana temàtic de benestar organitzat per l’Associació d’Hosteleria de Girona amb el suport del Patronat de Turisme Costa Brava Girona i l’Ajuntament de Girona.

 

Dades estadístiques del mercat espanyol

Segons l’INE, fins al tercer trimestre del 2019, els viatgers de la resta de l’Estat han fet quasi 4 milions de viatges amb destinació a Catalunya, gairebé el mateix nombre de viatges que durant el mateix període del 2018. Per comunitats autònomes, els turistes procedents d’Aragó, amb un 19,6 %, són els que més visiten Catalunya, seguits dels de la comunitat de Madrid, amb un 17,5 % i la Comunitat Valenciana, amb un 14,6 %, entre d’altres.

Segons l’Observatori del Treball i Model Productiu de la Generalitat de Catalunya, els turistes espanyols que arriben a Catalunya ho fan principalment per carretera, un 56,3 %; un 20,4 % ho fan en avió; un 17 %, en tren i, finalment, un 5,3 % en autobús. Entre les principals motivacions del viatge es troba l’oci en període de vacances, la visita a amics i familiars i els motius professionals. Un 45 % d’aquests turistes s’allotgen en hotels; un 37,4 %, en habitatge propi o de familiars o amics; l’11,3 %, en apartaments turístics, i un 4,1 %, en càmpings.

L’estada mitjana del turista espanyol a Catalunya és de 5,2 dies, mentre que els visitants del País Basc tenen, de mitjana, una estada superior a 7 dies. Els viatgers de Navarra, 5,9 dies; els procedents de les comunitats autònomes del sud (Canàries, Castella la Manxa, Extremadura, Regió de Múrcia, Ceuta i Melilla), 5,8 dies, i la comunitat de Madrid, 5,6 dies.

Segons el tercer baròmetre NextGen (2019), cada vegada es reserven els viatges amb més antelació, amb una mitjana d’uns 2,4 mesos d’antelació, i el canal en línia és un dels principals mitjans de reserva utilitzats pels espanyols per contractar els seus viatges, tant mitjançant agències en línia (19 % – 16 %) com a través dels webs directes de les companyies (35 % – 39 %). Paral·lelament, es manté l’ús de les agències tradicionals, sobretot ens les generacions de més edat.

Pel que fa a les plataformes en línia més utilitzades, en general destaquen Booking.com i AirBnB, sobretot en relació amb l’allotjament. Cada vegada es reserven més els diferents components del viatge per separat i hi ha un petit increment en les reserves d’alguna activitat prèvia al viatge, malgrat que la majoria es fan a la mateixa destinació.

NEWSLETTER