La Costa Brava i el Pirineu de Girona reforcen la seva promoció a Madrid

Girona, 19 de novembre de 2021

Seixanta prescriptors i agents de viatges de Madrid es retroben amb divuit entitats i empreses turístiques gironines per reprendre el contacte comercial i generar noves oportunitats de negoci per a la temporada 2022.

Ahir, 18 de novembre, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona va organitzar una doble acció promocional a Madrid que reforçava la campanya de comunicació «Viu el doble», impulsada a inici d’estiu als mercats de proximitat i orientada a potenciar l’àmplia, variada i original oferta turística de la Costa Brava i el Pirineu de Girona entre seixanta periodistes, agents i prescriptors de viatges.

Al migdia, a l’espai Kitchen Club, va tenir lloc la presentació dirigida als mitjans de comunicació i als creadors de contingut espanyols, entre els quals es trobaven mitjans de referència com National GeographicTop ViajesViajarGuía RepsolOrigen20 MinutosGourmetsCon Mucha Gula i Hola Viajes, entre altres. Durant la trobada els assistents van conèixer les novetats de la temporada 2022 i van degustar un menú gastronòmic de mar i muntanya elaborat pel cuiner amb estrella Michelin Francesc Rovira, del restaurant Fonda Xesc, de Gombrèn, amb la col·laboració de l’Aula d’Hostaleria del Ripollès de l’Agència Ripollès Desenvolupament. Aquest acte va comptar amb la participació de Jordi Masquef, vicepresident segon del Patronat de Turisme Costa Brava Girona.

Al vespre, en el mateix espai, va tenir lloc una presentació de treball en xarxa de l’oferta turística d’alta gamma i de negocis de la Costa Brava i el Pirineu de Girona dirigida a quarantena-quatre agents i programadors de viatges espe­cialitzats en l’organització de viatges de luxe, viatges d’incentiu per a empreses i organitzadors de congressos. A aquesta trobada entre professionals hi van assistir agències com Exclusive Travels Spain, The Real Thing, Travel Life DMC, Exclusive Spain Tour & Events, Tik Tak Events, BCD Meeting & Events, Staff Eventos, BMC Events i BCD Meeting & Events, entre altres. Així mateix, hi van participar divuit representants d’empreses i entitats turístiques gironines (Hostal La Gavina, Hotel Camiral – PGA Golf & Wellness, Hotel Carlemany, Hotel Castell Empordà, Hotel Empordà Golf, Hotel l’Azure, Evenia Hotels, Ilunion Caleta Park, La Costa Beach & Golf Resort, Brava Hotels, Girona Food Tours, Viu Empordà, Palau de Congressos de Girona, Lloret Convention Bureau, Fil Mediterranean Travel Designers i l’Ajuntament de Roses), que van generar oportunitats de negoci. En el decurs de la trobada es van organitzar tres activitats dinàmiques, com un taller de gastronomia, a càrrec de La Gastronòmica; un taller de winefulness, amb Edgar Tarrés, i un taller d’emocions, art i creativitat DO Empordà, a càrrec de ESS by Mònica Traviesa. A través d’aquestes activitats es propiciava la interacció entre agents. L’acció va concloure amb un sopar gastronòmic elaborat també pel cuiner Francesc Rovira, amb el suport de l’Aula d’Hostaleria del Ripollès, en el qual es van servir vins de la Ruta del Vi DO Empordà.

Aquesta acció, impulsada pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona i programada en el pla d’accions 2021, té com a objectiu promocionar i fidelitzar l’oferta turística gironina dins d’aquest mercat preferent de proximitat. Properament, el 2 de desembre l’acció promocional es desplegarà a Bilbao per incidir en el mercat basc.

Dades estadístiques del mercat espanyol a la demarcació de Girona

Segons l’Observatori de Turisme d’Eurecat, l’any 2019 a la demarcació de Girona es van registrar 7,8 milions de turistes dels quals 882.917 procedien de diferents comunitats autònomes espanyoles. El mercat de la resta de l’Estat espanyol representava l’11,3 % del global del mercat turístic a les destinacions gironines abans de la pandèmia. Alhora, els visitants espanyols van generar 2,6 milions de pernoctacions d’un total de 25,8 milions registrats el 2019.

De gener a agost de 2021, el mercat espanyol ha registrat una notable recuperació pel que fa al nombre d’arribades i pernoctacions en establiments turístics de la destinació Costa Brava i Pirineu de Girona respecte dels valors de l’any 2019. En els vuit primers mesos han arribat a la demarcació de Girona 517.602 turistes espanyols, que han generat més d’un milió i mig de pernoctacions. Els turistes procedents de la resta de l’Estat espanyol escullen preferentment els establiments de càmping i els apartaments turístics per a les seves estades de vacances a la Costa Brava.

En termes generals, aquesta temporada turística, de cada deu turistes que rep la demarcació de Girona, cinc són catalans, dos provenen de la resta de l’Estat espanyol i tres són estrangers.

 

NEWSLETTER