La Costa Brava i el Pirineu de Girona, una potència en cicloturisme

Girona, 20 de juny de 2017

Amb motiu de la commemoració de l’Any de la Bicicleta a la Costa Brava i el Pirineu de Girona, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona ha desenvolupat un programa d’actuacions de difusió, promoció i comercialització de l’oferta turística ciclable de la demarcació de Girona a àmbit nacional, estatal i internacional.

El programa d’accions específic impulsat des del Club de màrqueting de Natura i Turisme Actiu del Patronat de Turisme pretén promocionar l’oferta esportiva i especialment cicloturística, alhora que projectar les marques Costa Brava i Pirineu de Girona a l’exterior.

En l’àmbit de la promoció adreçada a públic final s’ha participat en tres fires: l’Expo Sports – Zurich Marató de Barcelona, a escala nacional, i dues fires internacionals, la NSCAA i la Sea Otter Classic, celebrades als Estats Units, i totes sectorials, centrades en turisme actiu i esportiu. Abans que acabi l’any, el Club de Natura i Turisme Actiu també serà present a la 4a edició de la UNIBIKE, que tindrà lloc a Madrid, el proper setembre.

Tanmateix l’esdeveniment més rellevant d’enguany ha estat la primera edició de la Sea Otter Europe Costa Brava – Girona Bike Show, celebrada del 2 al 4 de juny a Girona.

La Sea Otter va oferir al públic final i professional zones d’exposició i exhibicions on el Club de Natura i Turisme Actiu del Patronat va disposar  d’un espai promocional de 15 m2, conjuntament amb el Consorci de Vies Verdes. També hi van participar vint-i-tres empreses i entitats turístiques del territori. A part de la fira, la Sea Otter va oferir un ampli programa d’activitats esportives, competicions i proves, per on van passar 30.000 visitants i va comptar amb 350 marques del sector del ciclisme i el turisme.

D’altra banda, el Patronat de Turisme ha donat suport al Girona Cycling Festival, celebrat del 12 al 18 de juny i organitzat pel Club Ciclista Bike Breaks Girona, que va oferir diverses sortides i activitats durant una setmana, de les quals destaca la Girona Gran Fondo, una ruta circular de 125 km des de Girona fins al Parc Natural Zona Volcànica de la Garrotxa, a Olot.

Quant a les accions adreçades a canals d’intermediació, el Club de màrqueting de Natura i Turisme Actiu va organitzar, del 3 al 7 de juny, l’acció promocional anomenada «Costa Brava Bike Days», amb l’objectiu de promoure l’oferta ciclable de la destinació i posicionar-la com a destinació cicloturística, en el marc de la Sea Otter, adreçada a tretze operadors turístics internacionals de tot el món. L’acció constava de l’organització d’un viatge de familiarització adreçat a representants d’agències de viatge majoristes procedents de França, Alemanya, Regne Unit, Irlanda, Suècia, Noruega, Estats Units i Austràlia, que  incloïa dues sessions de workshop amb trenta empreses gironines del sector de la bicicleta i el cicloturisme.

En l’àmbit de la divulgació de l’oferta cicloturista de la destinació i la difusió de marca, el Patronat de Turisme ha produït nous materials audiovisuals com ara dos vídeos dedicats al ciclisme de muntanya (BTT) i al Costa Brava Bike Days; un nou vídeo de testimonials de l’equip Salomon a cap de Creus; una col·lecció de vídeos de ciclisme filmats a diversos indrets del Pirineu de Girona per part de The Coll Collective; dos clips temàtics de ciclisme de muntanya (BTT) i cicloturisme d’Alforja.

D’altra banda, el Club de Natura i Turisme Actiu també va posar en marxa una campanya de publicitat gràfica amb el lema «Made for cycling», va endegar el blog Som-Actiu Natura, va incorporar un centenar de noves fotografies sobre ciclisme al banc fotogràfic de l’entitat i va publicar el primer catàleg de l’oferta cicloturística de la destinació.

El Patronat de Turisme també va produir material promocional de marxandatge com samarretes tècniques corporatives per distribuir entre agents de viatges, periodistes i bloguers; polos corporatius per repartir a fires, viatges de familiarització, viatges de premsa i altres accions del club; noves lones, pancartes, banderes i veles de Costa Brava, Pirineu de Girona i de la marca conjunta, Costa Brava Pirineu de Girona.

Properament, la promoció del cicloturisme i de l’oferta turística esportiva gironina prendrà una nova dimensió arran de la creació del Club de màrqueting de Turisme Esportiu, amb què s’aglutinarà, estructurarà i comercialitzarà l’oferta i productes turístics específics esportius, per tal d’incrementar la competitivitat i el prestigi de la destinació Costa Brava i Pirineu de Girona.

NEWSLETTER