Grup agents neerlandesos PADI

La Costa Brava rep la visita de deu agents de viatges neerlandesos especialitzats a programar viatges de submarinisme arreu del món

L’Estartit, 7 d’octubre de 2022

Les aigües marines de la Costa Brava reben la visita d’un grup de deu prescriptors i programadors de viatges per a submarinistes dels Països Baixos, i d’un creador de continguts del blog de viatges flamenc Somsookheimwee, que participen en un viatge per conèixer l’oferta d’activitats subaquàtiques de la costa gironina i els atractius i serveis turístics de la destinació.

L’acció promocional és impulsada per PADI (Associació Professional d’Instructors de Submarinisme) i l’Associació de Centres Turístics Costa Brava Sub. La primera és l’organització mundial més gran del món, opera en 186 països i compta amb 128.000 professionals associats. La segona és l’associació de professionals del busseig recreatiu més gran de Catalunya, agrupa també quaranta centres d’immersió de la costa gironina  i fa més de 150.000 immersions anuals. Aquesta acció promocional i comercial rep el suport de l’Agència Catalana de Turisme i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona.

Així, del 3 al 7 d’octubre, els professionals associats a PADI participen en un intens programa de visites i activitats que inclou sis immersions en zones de gran valor paisatgístic i natural de la Costa Brava (com són les illes Medes, el cap de Creus, l’entorn del vaixell enfonsat El Boreas i Ullastres) i, alhora, diverses activitats culturals (visites al Teatre-Museu Dalí de Figueres, Peralada i Girona)  amb què els participants complementen la descoberta de la destinació.

En la jornada d’ahir va tenir lloc un workshop a l’Estartit entre els professionals del submarinisme neerlandesos i les empreses membres de l’Associació de Centres Turístics Costa Brava Sub. Quaranta centres de submarinisme i immersió de la costa gironina van participar en les trobades.

Els neerlandesos han rebut la nova publicació sobre activitats subaquàtiques Eco-sub Costa Brava: ruta d’immersions ecoguiades, editada per l’Associació de Centres Turístics Subaquàtics de la Costa Brava, que els ha permès conèixer amb més detall les característiques i la biodiversitat del fons marí de la costa gironina.

Les empreses i centres turístics subaquàtics de la Costa Brava generen un impacte econòmic de 4 milions d’euros

L’activitat dels centres de busseig de la Costa Brava es concentra en vuit mesos: s’inicia a mitjans de març i finalitza a l’octubre. El 2022 s’ha recuperat la temporada sencera, després de dos anys d’activitat reduïda amb motiu de la pandèmia. Les temporades 2020 i 2021 varen ser molt curtes per les restriccions, però com a dada positiva es va produir un increment del client local i de les titulacions d’iniciació a l’activitat.

La major part dels centres de l’Associació de Centres Turístics Subaquàtics de la Costa Brava, una quarantena, continuaran oberts fins a finals d’octubre, concloent una temporada 2022 que igualarà els registres d’immersions (aproximadament 160.000) de la temporada 2019. És remarcable la recuperació del client francès i també del client holandès, actualment el tercer en importància a la destinació, després del català i el francès. A més, els clients locals i els nous practicants s’han mantingut en un bon nivell.

Les empreses i els centres d’activitats subaquàtiques de la Costa Brava tenen una facturació directa estimada d’uns 4 milions d’euros. Aquest sector específic contribueix al creixement econòmic turístic de la demarcació de Girona i també se situa com un element que permet la desestacionalització de l’hostaleria, la restauració i el comerç.

NEWSLETTER