Signatura de Conveni Patronat de Turisme Costa Brava amb el President de la Diputacio de Girona

La Diputació de Girona i l’Associació Sèlvans signen un conveni per impulsar el projecte d’itineraris saludables en boscos de la demarcació de Girona

Girona, 20 de setembre de 2017

 

Coincidint amb l’«Any del Turisme Sostenible per al Desenvolupament», declarat per la Comissió Europea, les Nacions Unides, l’Agència Catalana de Turisme de la Generalitat de Catalunya i el Patronat de Turisme Costa Brava Girona, el president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme de la Costa Brava Girona, Pere Vila, i el president de l’Associació Sèlvans, Secundí López Pousa, han signat un acord de col·laboració per impulsar i dinamitzar el projecte d’implementació d’itineraris saludables en boscos de la demarcació de Girona, des d’un punt de vista d’un nou producte turístic. A l’acte de signatura també han assistit Gisela Saladich, Diputada de la Diputació de Girona, i Salvador Balliu, alcalde de Caldes de Malavella.

La finalitat del conveni és regular la col·laboració econòmica per a l’impuls i dinamització del projecte d’implementació de set itineraris saludables de la demarcació en els quals l’Associació Sèlvans té acords de custòdia. Així, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona concedeix una subvenció per la consolidació de set itineraris saludables per valor de 28.375 euros. El conveni entra en vigor en data d’avui i finalitzarà el 30 de juny de 2018.

L’activitat de l’Associació Sèlvans és la de sensibilització i divulgació dels valors ecològics, etnològics i socials dels boscos madurs i, en especial, dels boscos primaris, i remarcar els serveis ecosistèmics dels boscos, inclosos els relacionats amb la salut i el benestar.

Les entitats signants del conveni, en el marc de la seva política de foment en matèria d’activitats sostenibles, turístiques i socials, consideren que la implementació dels itineraris saludables pot convertir les comarques gironines en una destinació innovadora quant a la creació d’un nou producte ecoturístic.

Properament, a finals d’octubre, l’Associació Sèlvans, amb la col·laboració de la Diputació de Girona i el Patronat de Turisme, el suport d’entitats locals i empreses col·laboradores, presentarà públicament el projecte «Boscos terapèutics i banys de bosc».

NEWSLETTER