La primera acció promocional adreçada al mercat d’intermediació turístic belga genera més de quatre-centes trobades comercials amb empresaris gironins

Girona, 30 d’abril de 2021

Cent seixanta agents de viatges, operadors turístics i prescriptors de mitjans de comunicació belgues s’interessen per conèixer els productes i els serveis turístics de la Costa Brava i el Pirineu de Girona per a la temporada 2021 i les mesures anti-COVID-19 implementades per les destinacions gironines.

 Setanta-set empreses i entitats turístiques gironines participen activament en l’acció promocional i comercial que incideix específicament en el mercat belga a fi de reactivar-ne la demanda per a la temporada d’estiu de 2021.

 Aquest any, i com a conseqüència de la COVID-19, els turistes belgues, abans de prendre la decisió de quina destinació visitaran durant les vacances, volen conèixer l’estat sanitari dels països tradicionalment receptors de turisme, com ara Catalunya. En aquest sentit, cent seixanta agents de viatges i mitjans de comunicació belgues participen en l’acció «La setmana de la Costa Brava i el Pirineu de Girona» per tal de recollir informació sobre l’estat de la pandèmia a Catalunya, la mobilitat entre països, les restriccions sanitàries i, alhora, l’oferta turística de la demarcació gironina.

Els dies 27, 28, 29 i 30 d’abril, ha tingut lloc la primera acció promocional i comercial virtual adreçada al mercat d’intermediació belga, impulsada pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona. L’acció ha consistit en un cicle de presentacions centrades en l’oferta turística de la destinació, activitats de dinamització i tallers específics per productes, seguit d’una agenda de reunions (personalitzades). En el decurs de les quatre jornades, en què han participat cent seixanta-un professionals de la intermediació i periodistes belgues, i setanta-set professionals de les empreses i entitats turístiques gironines dels sectors de l’allotjament, empreses d’activitats i organitzadores d’esdeveniments esportius i congressuals, i oficines de turisme, entre d’altres, han donat com a resultat més de quatre-centes trobades comercials.

A cada jornada una quarantena de professionals de les agències de viatges i la premsa especialitzada belga s’han interrelacionat i reunit amb representants d’empreses i entitats turístiques gironines per tal de conèixer de primera mà els productes i els serveis turístics de la Costa Brava i el Pirineu de Girona per a la temporada 2021 i les mesures anti-COVID-19 implementades. El 27 d’abril, la jornada va centrar-se a promocionar l’oferta de natura i turisme actiu junt amb l’oferta de turisme esportiu de la destinació entre agències; l’endemà, el 28 d’abril, va ser el torn de promocionar l’oferta de golf, benestar i productes d’alta gamma de la destinació. Seguidament, el 29 d’abril, va promocionar-se l’oferta turística cultural i enogastronòmica i la Ruta del Vi de la DO entre agències especialitzades. El darrer dia, el 30 d’abril, la jornada s’ha dedicat a promocionar l’oferta de turisme de negocis, congressos, convencions i incentius de la demarcació de Girona entre professionals de les agències organitzadores d’esdeveniments. En aquesta acció promocional virtual també ha pres part el vicepresident del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Jaume Dulsat.

Durant la vigència de les restriccions de mobilitat en el context de la pandèmia, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona innova en la creació d’esdeveniments virtuals amb impacte per apropar l’oferta de productes i serveis turístics de les destinacions Costa Brava i Pirineu de Girona als agents d’intermediació i als mitjans de comunicació dels mercats emissors de turisme.

El turista belga, un visitant imprescindible per a la Costa Brava

 L’any 2019, la demarcació de Girona va rebre 3.728.624 turistes estrangers dels quals 219.059 procedien de Bèlgica. Els turistes belgues van generar 485.000 pernoctacions l’any 2019, mentre que a l’estiu de 2020 (el primer estiu amb pandèmia) se’n van registrar 125.000. Així, el descens en el nombre de pernoctacions es va quantificar en un 75 % respecte a l’any anterior.

De les destinacions gironines, el turista belga valora el bon clima, la bellesa de l’entorn, la qualitat de les platges, la varietat de llocs a visitar i l’existència de rutes culturals interessants, així com l’àmplia oferta d’allotjament turístic i d’activitats de turisme actiu a realitzar i la gastronomia local mediterrània.

Aquest turista acostuma a viatjar en família i en parella, i majoritàriament arriba a la demarcació de Girona per carretera, en vehicle propi. Té una alta incidència en el sector dels càmpings i dels apartaments, que són el tipus d’allotjament preferent per a les seves estades de vacances d’estiu.

NEWSLETTER