L’acció promocional #EuroFoodTrip Costa Brava - Emilia Romagna, nominada com a una de les cinc millors campanyes de màrqueting als World Travel Awards

Girona, 9 de març de 2017

L’acció promocional #EuroFoodTrip, impulsada pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona i el Patronat de Turisme de l’Emilia Romagna amb l’objectiu de generar continguts a les xarxes socials i atreure visitants a les destinacions enogastronòmiques Costa Brava i Emilia Romagna, ha estat nominada com a una de les millors campanyes en la categoria de «Millor campanya de màrqueting d’Europa 2017» als World Travel Awards.

Ahir, l’organització dels World Travel Awards, els premis més prestigiosos de la indústria turística, va anunciar les cinc campanyes candidates a obtenir el premi a la «Millor campanya de màrqueting d’Europa 2017», entre les quals hi ha #EuroFoodTrip Costa Brava – Emilia Romagna. Competeixen en la mateixa categoria les campanyes de grans marques com ara EasyJet, Eurostar, Intercontinental i Royal Caribbean.

Les votacions per elegir la millor campanya són populars, i el termini per votar conclou a principis d’agost. El guanyador es coneixerà el 30 de setembre durant la gala que tindrà lloc a Sant Petersburg.

#EuroFoodTrip és una acció promocional pionera de difusió a les xarxes socials impulsada per dos organismes de promoció turística amb estratègies de màrqueting similars: el Patronat de Turisme Costa Brava Girona, de la Diputació de Girona, i el Patronat de Turisme de l’Emilia Romagna, amb el suport de Iambassador. La iniciativa neix amb la finalitat d’assolir un objectiu comú: posicionar les destinacions als canals digitals com a pioneres en enogastronomia i captar un públic molt específic, que tant pot ser europeu com de procedències més allunyades, com ara els Estats Units, Austràlia o Àsia.

L’acció, organitzada al mes d’octubre de 2016, consistia en un doble blogtrip (viatge de descoberta i d’experiències per a prescriptors digitals), dirigit a un grup de sis influenciadors internacionals, que es va dur a terme a la Costa Brava i a la regió italiana de l’Emilia Romagna, centrat en aspectes enogastronòmics, culturals i tradicionals de cada destinació.

Com a resultat de l’acció promocional es van publicar nombrosos posts, fotografies d’alta resolució i material audiovisual amb l’etiqueta #EuroFoodTrip, que van generar 16.570 mencions a Twitter en tres mesos. El vídeo oficial #EuroFoodTrip, que han vist 103.550 usuaris en els darrers cinc mesos en els canals Facebook, Youtube i Vimeo, ha estat finalista en els premis Tróphees de la Vidéo Touristique et Culturelle de Cannes.

Aquesta acció promocional ha estat presentada com a cas d’èxit en conferències i congressos a Àustria, Itàlia, Alemanya, Portugal, Espanya i el Regne Unit, on, al novembre de 2016, va obtenir la segona posició com a iniciativa innovadora en màrqueting turístic en el marc de la fira World Travel Market.

Amb motiu de l’èxit obtingut amb #EuroFoodTrip, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona i el Patronat de Turisme de l’Emilia Romagna estan treballant per desenvolupar altres accions de promoció i difusió conjuntes, així com per impulsar un nou doble blogtrip enfocat a altres productes turístics comuns en ambdues destinacions.

Selecció de resultats #EuroFoodTrip

http://thatbackpacker.com/2016/10/19/grape-stomping-at-la-vinyeta
http://www.brendansadventures.com/living-the-high-life-in-costa-brava
http://nomadicsamuel.com/photo-essays/costa-brava-travel-guide-food-lovers
http://www.travelontoast.de/2016/10/girona-spanien
http://www.carnetdescapades.com/2016/10/visiter-cadaques-espagne.html
https://www.youtube.com/watch?v=Gaig7nYY9kk&feature=youtu.be
https://www.youtube.com/watch?v=PPH90BD-cM8

NEWSLETTER