Les novetats culturals de la Costa Brava i el Pirineu de Girona i els museus de Salvador Dalí es promocionen a Alemanya amb motiu de l’exposició immersiva «Dalí: the endless enigma» de Dortmund

Girona, 12 d’abril de 2024

El dimecres 10 d’abril, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, en col·laboració amb la Fundació Gala – Salvador, va organitzar una acció promocional a la ciutat alemanya de Dortmund aprofitant l’exposició immersiva «Dalí: the endless enigma» que acull l’espai Phoenix des Lumières, des del 26 de gener fins al 4 de juliol. L’exposició mostra obres produïdes per l’artista empordanès que es troben disseminades per museus i galeries d’art d’arreu del món, a través de projeccions digitals en moviment combinades amb música. És un compendi de treballs produïts en seixanta anys de trajectòria, que mitjançant la tecnologia, es presenta al visitant convidant-lo a submergir-se en l’univers de Salvador Dalí, en la seva iconografia, i en els paisatges de l’Empordà.

L’esdeveniment promocional va consistir en una presentació de l’oferta turística cultural de la demarcació de Girona i dels museus que formen el triangle dalinià dirigida a una quarantena d’agents de viatge i diversos mitjans de comunicació de la regió de Renania del Nort-Westfalia. Entre les novetats que es van donar a conèixer hi ha la recent obertura de la Casa Natal de Salvador Dalí, elBulli1846 o el Castell de Lloret, entre d’altres. A continuació de la presentació i de la projecció de l’exposició, va seguir una sessió de treball (workshop) entre els agents de viatge alemanys i els representants de cinc entitats i empreses turístiques gironines desplaçades a Dortmund que va concloure amb un còctel elaborat amb productes gastronòmics locals.

L’acció promocional ha estat impulsada pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona i programada en el marc del Pla d’Accions 2024 del Club de Cultura i Identitat. A més, es desplega en virtut del conveni de col·laboració vigent entre l’entitat i la Fundació Gala – Salvador Dalí per projectar el llegat artístic i patrimonial de l’artista empordanès. L’actuació mostra la sinergia i el fort lligam que hi ha entre la indústria turística i el sector cultural de la demarcació de Girona.

NEWSLETTER