Inside CB&PGquiz Utrecht. RemStudio

L’experiència turística disruptiva Inside Costa Brava i Pirineu de Girona quiz itinerarà per Catalunya, Espanya i Europa

Girona, 25 de gener de 2022

A partir de l’estratègia promocional endegada pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona amb la producció de projectes promocionals immersius com Tastemotion (2018), experiència sensorial centrada a divulgar l’alta gastronomia gironina que es va desplegar a ciutats com Londres, Milà, Amsterdam, Barcelona, Múnic, Estocolm, Anvers i París, i Vívid Insòlit (2021), mapatge interactiu per viure i gaudir de l’essència de l’enoturisme de la Costa Brava adreçat al visitant català en l’etapa de postpandèmia, sorgeix l’experiència turística disruptiva Inside Costa Brava i Pirineu de Girona quiz al 2023.

Inside Costa Brava i Pirineu de Girona quiz és una producció interactiva que vol ser un reclam per a un públic curiós, ja siguin agents de viatges, operadors turístics, prescriptors o bé públic final. És una manera sorprenent i alhora innovadora de comunicar els valors de les marques Costa Brava i Pirineu de Girona, la seva dualitat, complicitat i complementarietat, a través de la ludificació. També es vol promocionar la varietat de possibilitats i formes de fer turisme que ofereixen les destinacions gironines.

El projecte es presenta en un cub de 33 m3 i permet oferir una sessió de deu minuts o bé una de trenta minuts –versió completa. Parteix de la idea de simular un concurs en el qual l’audiència ha de respondre un seguit de preguntes utilitzant els diferents sentits. L’usuari ha d’utilitzar la vista, l’oïda i l’olfacte per respondre les diferents qüestions vinculades amb la destinació i la seva oferta turística. Les preguntes estan relacionades amb vídeos (imatge i veu) que desenvolupen les respostes. Els continguts presenten la destinació des de diferents àmbits, i se centren en els tres productes turístics estratègics de la destinació: cultura, natura i enogastronomia.

Inside Costa Brava i Pirineu de Girona quiz és una activitat gratuïta, itinerant i que es troba disponible en quatre idiomes –català, castellà, anglès i francès– per tal de fer-la fàcilment exportable. S’ofereix com una activitat interactiva, sensorial, que incorpora imatges, música i olors, i ludificada, perquè l’usuari aprèn jugant. S’adreça a grups reduïts de sis persones com a màxim per tal d’afavorir la participació. Aquesta iniciativa permet al Patronat de Turisme Costa Brava Girona introduir nous formats promocionals per dirigir-se als diferents públics i, alhora, captar i ampliar nous contactes per a posteriors accions de màrqueting.

Inside Costa Brava i Pirineu de Girona quiz comença a itinerar després de participar a la fira Vakantie Beurs d’Utrecht, als Països Baixos, de l’11 al 15 de gener. El Patronat de Turisme Costa Brava Girona va participar en aquesta fira per promocionar entre els visitants neerlandesos les destinacions gironines. Properament, la iniciativa es desplegarà en el marc de la fira Expovacaciones de Bilbao i posteriorment recorrerà altres ciutats.

Aquest projecte, fet a mida per al Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, l’ha desenvolupat l’empresa gironina Lighthink Lab i s’ha dut a terme amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, en el marc del programa «Tecnologia immersiva en projectes culturals».

Vídeo promocional.

NEWSLETTER